Skip to content

Eenvoudige manieren om uw computer te onderhouden

7 de juli de 2021
business man working on computer 475967873 57524b7f5f9b5892e8f26fc7

Als je ooit een CPU hebt gefrituurd omdat je je ventilator niet hebt schoongemaakt, een decennium van je digitale leven hebt verloren door een crash van de harde schijf, of vier uur hebt doorgebracht proberen om een ​​vervelend virus te verwijderen, heb je waarschijnlijk al een waardevolle les geleerd over de noodzaak om je computer te onderhouden. Medische experts herinneren ons eraan dat “preventie het beste medicijn is”, dus als uw persoonlijke computerondersteuningsexperts, zullen we u ten zeerste aanraden dezelfde logica op uw computer toe te passen! Hoewel de drie gebieden waar we het hieronder over hebben allesbehalve uitputtend zijn, zijn dit de belangrijkste dingen om te overwegen en, als je ernaar handelt, zou je moeten voorkomen dat je last krijgt van enkele van de meer serieuze en dure problemen die je anders zou kunnen krijgen in.

Houd een back-up van belangrijke bestanden

Het belangrijkste dat u als computereigenaar kunt doen, is consistent en betrouwbaar een back-up maken van de gegevens die op uw harde schijf zijn opgeslagen. Hardware was vroeger het meest waardevolle onderdeel van een computer, maar die bits en bytes zijn nu de echte investering. U hebt enorme bedragen uitgegeven aan software en digitale muziek en video, en talloze uren aan het schrijven van documenten en het organiseren van uw digitale bestanden. Als u niet regelmatig een back-up van deze informatie maakt, kan een ernstig computerprobleem u alleen maar een enorm gevoel van spijt bezorgen. De beste oplossing is een cloudgebaseerde back-upservice. Ja, als u geen gratis back-upservice gebruikt, kost het u enkele dollars per maand, maar gezien wat u krijgt, is dit de goedkoopste verzekering voor uw belangrijke spullen die u kunt vinden. Traditionele back-upsoftware is ook een optie, maar al met al is het minder veilig dan back-ups maken naar internet omdat lokale back-ups worden opgeslagen lokaal, daar in je huis. Dit maakt ze veel vatbaarder voor zaken als rampzalig weer, brand, diefstal, enz.

Update uw kritieke software regelmatig

Update geschreven op schoolbord

Het up-to-date houden van de software op uw computer is niet langer een optioneel onderdeel van het computerbezit. Virussen, wormen en andere malware, naast ongewenste e-mail, beveiligingsinbreuken, hardware-incompatibiliteiten en softwareconflicten maken nu allemaal deel uit van uw dagelijkse digitale leven. Door uw computer bij te werken met de nieuwste patches, fixes en apparaatstuurprogramma’s, kunt u deze ergernissen echt op afstand houden. Updates zijn gratis beschikbaar op internet voor zowat elk antivirusprogramma, e-mailclient, besturingssysteem en stuk hardware dat u mogelijk bezit. Sla die releases van Patch Tuesday dus niet over, wees niet bang om de stuurprogramma’s van uw hardware bij te werken en zorg ervoor dat u regelmatig op virussen scant of zorg ervoor dat de “altijd aan”-beveiliging is ingeschakeld in uw antivirusprogramma, zodat bedreigingen kunnen worden gevangen voordat ze schade aanrichten. Updaten is zo belangrijk dat er zelfs hele bedrijven en programma’s omheen zijn gebouwd die een gemakkelijke manier bieden om uw computersoftware bij te werken, dus mis niet de aanschaf van een van die software-updateprogramma’s die precies dat kunnen. Sommige van die gratis updaters zijn zelfs volledig hands-off en zullen alle updates automatisch voor je doen, zodat je je er geen zorgen over hoeft te maken als je het eenmaal hebt geïnstalleerd.

Zorg ervoor dat de dingen schoon zijn (zodat ze koel blijven)

Persoon die laptop toetsenbord schoonmaakt

We weten allemaal dat de meeste dingen een beetje beter werken als ze schoon zijn. Het water stroomt gemakkelijker wanneer uw sanitair schoon is, de motor van uw auto loopt beter als u er voor zorgt en uw droger doet meer in minder tijd wanneer u de pluisjes opruimt. De ventilatoren in uw computer, ervan uitgaande dat de uwe er een heeft, hebben dezelfde zorg nodig, zodat ze de belangrijke componenten die deel uitmaken van uw computer lekker koel kunnen blijven houden. Als dingen te heet worden, stoppen ze met werken. Zie Manieren om uw computer koel te houden voor veel advies, van hoe om je ventilatoren schoon te maken, tot andere tips die kunnen helpen de hitte buiten de deur te houden. Uw computer is niet anders. Het netjes houden van uw bestanden en mappen in uw virtuele wereld en het verwijderen van stof en vuil dat zich binnen en buiten uw computer ophoopt, spelen allemaal een rol bij het dag in, dag uit functioneren van uw computer