Skip to content

Elke aankondiging van de openingskeynote van Google I/O

4 de juli de 2021
google io overview 39d0344c566d4ccebfb724dfae4c1bb3

Google I/O ging van start op 18 mei en gaf kijkers inzicht in de nieuwe functies en updates die Google voor een aantal van zijn platforms heeft gepland. De jaarlijkse conferentie van Google brengt vaak nieuws over updates en grote functiewijzigingen voor enkele van de grootste platforms van Google, en dit jaar is dat niet anders. Van de vooruitgang op het gebied van AI en kwantumcomputing tot wijzigingen in de manier waarop u omgaat met zoeken en uw online wachtwoorden, Google had veel om over te praten tijdens de openingskeynote voor Google I/O 2021.

Google Maps-updates

Milieuvriendelijke routes en veiliger routes zijn twee nieuwe functies die later dit jaar in Google Maps verschijnen. Google CEO Sundar Pichai zegt dat de nieuwe opties zorgen voor minder brandstofverbruik bij het selecteren van milieuvriendelijke routes. Aan de andere kant zorgt een veiligere route ervoor dat chauffeurs plotselinge stops, ruwe wegen en meer kunnen vermijden. Liz Reid, VP Search bij Google, legde uit hoe Google AR gebruikt om het gebruik van Google Maps te verbeteren, zoals virtuele straatnaamborden, belangrijke oriëntatiepunten en andere belangrijke aanwijzingen. Google Maps krijgt ook Indoor Live View, zodat u gemakkelijker door grote gebouwen, zoals luchthavens, kunt navigeren. Gedetailleerde stratenkaarten geven informatie over zebrapaden en andere gedetailleerde details die gebruikers van Kaarten nodig kunnen hebben. En er verschijnen op tijd gebaseerde aanpassingen op de kaart, zodat u kunt zien welke restaurants en bedrijven meer op dat moment van de dag zijn afgestemd.

Slim canvas

Google brengt ook enkele updates naar Workspace in de vorm van Smart Canvas. Het bedrijf zegt dat de nieuwe tools zullen zorgen voor meer samenwerking en gemakkelijker toegang tot functies zoals Google Meet.

Andere nieuwe functies in Smart Canvas zijn onder meer live bijschriften en vertalingen in Google Meet, een tijdlijnweergave in Spreadsheets en verschillende nieuwe sjablonen voor documenten, zoals tabellen en vergadernotities.

Geavanceerde AI

Taal is de afgelopen decennia een belangrijk aandachtspunt geweest voor Google en nu is het bedrijf op zoek naar nieuwe technieken voor machine learning om de conversatie tussen mensen en AI naadloos te laten verlopen. Om dat mogelijk te maken, introduceerde Google LaMDA, een nieuwe AI die is gebouwd om de gespreksvaardigheden van AI naar voren te halen. Het is nog in een vroeg onderzoek, maar Google lijkt er grootse plannen mee te hebben. Het bedrijf heeft aangekondigd dat het eraan werkt om het voor gebruikers gemakkelijker te maken om met zoekopdrachten om te gaan door AI te gebruiken om het voor u mogelijk te maken om naar bepaalde delen van video’s te zoeken met alleen uw stem. Er was ook een korte schets met acteur Michael Peña over hoe Google de toekomst van kwantumcomputing vooruithelpt en enkele van de doelen die Google onderweg hoopt te bereiken.

Beveiliging en wachtwoorden

Online beveiliging is een voortdurend punt van zorg en Google heeft enkele nieuwe toevoegingen aangekondigd voor zijn wachtwoordbeheerder. Binnenkort kunt u wachtwoordwaarschuwingen ontvangen voor gecompromitteerde wachtwoorden, evenals de mogelijkheid om uw wachtwoorden van andere wachtwoordbeheerders te importeren, waardoor het gemakkelijker wordt om over te schakelen. Google Password Manager bevat ook een quick fix-functie waarmee u snel gecompromitteerde wachtwoorden kunt vinden en deze opnieuw kunt instellen.

Afbeelding van Google Password Manager die wachtwoorden controleert

Extra beveiligingsfuncties die naar Google-platforms komen, omvatten een nieuwe optie Vergrendelde map op Android-telefoons. Het wordt eerst gelanceerd op Pixel-telefoons, maar zal in de toekomst ook op andere Android-telefoons worden uitgebracht.

Zoek AI-verbeteringen

Zoeken is geëvolueerd sinds Google voor het eerst debuteerde, maar dat betekent niet dat het werk gedaan is. Tijdens Google I/O kondigde het bedrijf zijn nieuwe Multitask Unified Model (of MUM) aan, een vervanging voor zijn vorige zoekmachinesysteem dat bekend stond als Bidirectionele Encoder Representations van Transformers (of BERT). MUM maakt meer genuanceerde zoekopdrachten mogelijk om bruikbare resultaten te bieden. Het hele doel van MUM is om het giswerk bij het zoeken weg te nemen zonder gebruikers te dwingen de manier waarop ze zoeken te veranderen. Google gebruikt AR ook als onderdeel van zijn push om het zoeken via systemen zoals Google Lens gemakkelijker te maken, en het bedrijf zal een nieuwe “Over dit resultaat” -optie uitrollen, waarmee u de geldigheid van een zoekresultaat kunt controleren voordat u erop klikt .

Online winkelen

Google heeft een nieuwe Shopping Graph geïntroduceerd, die informatie van websites, prijzen, recensies, video’s en gegevens bevat die rechtstreeks van retailers zijn ontvangen. Google zegt dat het het bedrijf in staat zal stellen gebruikers te verbinden met miljarden apparaten van verschillende retailers. De nieuwe grafiek werkt op verschillende Google-systemen, zoals Chrome, Google Lens, YouTube en meer. Met een nieuwe functie kunt u items in winkelwagentjes zien wanneer u nieuwe tabbladen in Chrome opent, prijzen volgen en toegang krijgen tot kortingsbonnen en andere kortingen.

Google Foto’s

AI zal ook een grotere impact hebben op Google Foto’s, waaronder Little Patterns, een nieuw systeem dat volgens Google de kleinere momenten uit je foto’s en video’s zal identificeren om je eraan te herinneren. Little Patterns zal informatie zoals vormen en kleuren gebruiken om foto’s samen te voegen in een poging om ‘een verhaal te vertellen’.

Foto’s zullen ook Cinematic-foto’s gebruiken, een machine learning-functie die effecten aan afbeeldingen kan toevoegen zodat ze meer lijken dan alleen een platte foto. Google legt ook grote nadruk op het inclusiever maken van het bladeren door foto’s, zodat u gemakkelijk foto’s kunt verwijderen, hernoemen of meer. Deze functies worden naar verwachting deze zomer uitgebracht.

Draag OS en Tizen Partner Up

Tijdens de openingskeynote onthulde Google dat de toekomst van Wear OS geworteld is in eenwording. Om dat mogelijk te maken, werken Samsung en Google samen om de beste functies van Wear OS en Tizen te bieden, het besturingssysteem dat Samsung op zijn smartwatches heeft gebruikt. Google zegt dat de uniforme aanpak zorgt voor sneller schakelen tussen apps, een betere levensduur van de batterij en algemene ondersteuning voor meer op Android gebaseerde smartwatches. Meer aanpassingsopties zullen ook een belangrijke rol spelen bij het gebruik van uw Wear OS-aangedreven smartwatch, en de release van nieuwe tegels en personalisatiefuncties zullen dat tot leven brengen. Toegang tot applicaties is altijd een probleem geweest voor Wear OS, maar Google zegt dat er nieuwe apps naar Wear OS komen. Verder werken Samsung en Google eraan om het voor ontwikkelaars gemakkelijker te maken om apps voor Wear OS te maken, wat in de toekomst zou kunnen helpen de beschikbaarheid van apps op Android-smartwatches te vergroten.

Android 12 bèta

De nieuwste versie van het Android-besturingssysteem van Google is al een paar maanden beschikbaar voor ontwikkelaars, maar de openbare bèta is vanaf 18 mei beschikbaar voor Pixel-telefoons, evenals voor sommige telefoons en andere apparaten van ASUS, OnePlus, OPPO, realme , Sharp, TECHNO, TCL, Vivo, Xiaomi en ZTE.

Android 12 bevat een herziening van het hoofdontwerp voor het besturingssysteem, inclusief meer personalisatie-opties. Het bedrijf zegt ook dat het de telefoon meer aanpasbaar wil maken aan de gebruiker, in plaats van dat de gebruiker zich moet aanpassen aan de telefoon. Gepersonaliseerde kleurenpaletten, opnieuw ontworpen widgets en vloeiendere animaties en bewegingen zijn belangrijke onderdelen van de ervaring. Privacy is ook een belangrijk aandachtspunt in Android 12, en Google zegt dat het besturingssysteem meer functies zal bevatten om transparantie te bieden over welke applicaties toegang hebben. Dit moet gebruikers in staat stellen beter geïnformeerde keuzes te maken over hoe ze informatie met die bedrijven delen. De bèta zal de komende maanden nieuwe updates ontvangen, maar gebruikers die Android 12 in actie willen zien, kunnen dit nu meteen doen. Bekijk hier al onze dekking van Google I/O 2021.