Skip to content

EMLX- en EML-bestanden openen, bewerken en converteren

7 de augustus de 2021
eml files 58dd82023df78c51626292ca

Een bestand met de EMLX- of EML-bestandsextensie is een e-mailberichtbestand dat wordt gebruikt om een ​​e-mailbericht op te slaan. Hoewel deze bestandsindelingen om vergelijkbare redenen worden gebruikt, zijn ze niet precies hetzelfde. EMLX-bestanden worden soms Apple Mail-e-mail bestanden omdat ze meestal zijn gemaakt met het Mail-programma van Apple voor macOS. Dit zijn platte tekstbestanden waarin slechts één e-mailbericht is opgeslagen. EML-bestanden (zonder de “X” aan het einde) worden vaak genoemd Email bericht bestanden en worden over het algemeen gebruikt door Microsoft Outlook en andere e-mailclients. Het hele bericht (bijlagen, tekst, etc.) wordt opgeslagen. EMLXPART-bestanden worden ook door Apple Mail gebruikt, maar als bijlagebestanden in plaats van als de eigenlijke e-mailbestanden.

Hoe een EMLX- of EML-bestand te openen

Uw EMLX-bestand is vrijwel zeker gemaakt door – en kan worden geopend met – Apple Mail, het e-mailprogramma dat bij het macOS-besturingssysteem wordt geleverd. Apple Mail is niet het enige programma dat EMLX-bestanden kan openen. Aangezien deze bestanden alleen tekst bevatten, kunt u ook een teksteditor zoals Notepad++ of Windows Notepad gebruiken om het bestand te openen. Het is echter veel gemakkelijker om het bericht te lezen als u het opent met Apple Mail. Wat een EML-bestand betreft, moet u erop kunnen dubbelklikken om het te openen met MS Outlook, Outlook Express of Windows Live Mail, aangezien ze alle drie het formaat kunnen openen. Mozilla Thunderbird en eM Client zijn enkele populaire gratis e-mailclients die EML-bestanden kunnen openen. IncrediMail, GroupWise en Message Viewer Lite zijn enkele alternatieven. U kunt ook een teksteditor gebruiken om EML-bestanden te openen, maar alleen om de informatie in platte tekst te zien. Als het bestand bijvoorbeeld enkele afbeeldings- of videobijlagen bevat, kunt u die natuurlijk niet bekijken met een teksteditor, maar u kunt de van/naar e-mailadressen, het onderwerp en de hoofdtekst wel zien. Verwar een EMLX- of EML-bestand niet met een EMI-bestand (een bestand met een hoofdletter “i” in plaats van een “L”). EMI-bestanden zijn compleet anders dan deze bestanden die e-mailberichten bevatten. LXFML-bestanden lijken ook een beetje op EMLX/EML-bestanden, maar het zijn LEGO Digital Designer XML-bestanden. XML, XLM (Excel Macro) en ELM zijn nog een paar voorbeelden van bestanden die gelijkaardige extensieletters delen, maar niet openen met dezelfde programma’s. Als je een EMLX- of EML-bestand hebt dat geen e-mailberichtbestand is en geen verband houdt met e-mailclients, raden we je aan het bestand te openen met Notepad++. Als u kunt zien dat het geen e-mailbericht is wanneer u het opent met een teksteditor, is er mogelijk nog steeds een soort tekst in het bestand die kan worden gebruikt om te bepalen in welke indeling het bestand is of met welk programma het is gemaakt dat specifieke EMLX-bestand.

Hoe een EMLX- of EML-bestand te converteren

Op een Mac zou je in staat moeten zijn om het EMLX-bestand in Mail te openen en ervoor te kiezen om het bericht af te drukken, maar selecteer PDF in plaats van een conventionele printer. Hoewel we het niet hebben geprobeerd, is EMLtoPDF misschien het programma dat u nodig hebt om een ​​EMLX-bestand naar EML te converteren. Als u het bestand naar mbox moet converteren, gebruikt u de EMLX naar mbox Converter-tool. Tools zoals EML-to-PST en Outlook Import converteren een EMLX- of EML-bestand naar PST als u het bericht wilt converteren naar een formaat dat wordt herkend door Microsoft Outlook en soortgelijke e-mailprogramma’s. Gebruik Zamzar om een ​​EML-bestand naar PDF, PST, HTML, JPG, MS Word’s DOC en andere formaten te converteren. Het is een online EML-converter, wat betekent dat u alleen het bestand naar die website hoeft te uploaden en te kiezen naar welk formaat u het wilt converteren, en vervolgens het geconverteerde bestand te downloaden. U kunt EML ook converteren naar MSG (een Outlook Mail Message-bestand) als u Outlook gebruikt. Van de Bestand > Opslaan als menu, selecteer MSG als de Opslaan als type keuze. Een andere optie (die gratis is) is om de online EML naar MSG-converter van CoolUtils.com te gebruiken. Als u een EMLX- of EML-bestand wilt gebruiken met Gmail of een andere e-mailservice, kunt u het niet “converteren” naar Gmail. Uw beste optie is om een ​​e-mailaccount in het clientprogramma in te stellen, het EMLX/EML-bestand in de client te openen en het bericht vervolgens naar uzelf door te sturen. Het is niet zo duidelijk als deze andere methoden, maar dat is de enige manier om het berichtenbestand te laten opgaan in uw andere e-mails.

Meer informatie over het EMLX/EML-formaat

EMLX-bestanden zijn normaal gesproken te vinden op een Mac in de ~gebruiker/Bibliotheek/Mail/ map, meestal onder de /Postbussen/[mailbox]/Berichten/ submap of soms binnen de submap /[account]/INBOX.mbox/Berichten/. EML-bestanden kunnen worden gemaakt op basis van een aantal e-mailclients. eM Client is een voorbeeld van een programma waarmee u met de rechtermuisknop kunt klikken en berichten kunt opslaan in het EML-formaat.