Skip to content

Emoji’s bekijken en typen op een computer

1 de juli de 2021
476537143 56a9fe205f9b58b7d00065e2

De populariteit van emoji’s groeit. Sommige desktop-berichtenservices bevatten een emoji-galerij waar u een emoji kunt kiezen om aan een bericht toe te voegen. Maar niet alle services hebben een emoji-lijst en niet alle websites geven emoji’s correct weer. Als de service die u gebruikt geen emoji-lijst levert of als emoji’s niet op webpagina’s verschijnen, zijn er services van derden die u kunt gebruiken om emoji’s in een bericht te verzenden en om de holle vakken op websites om te zetten in emoji’s.

Emoji’s gebruiken op berichten voor internet

Als je een Android-telefoon hebt, schakel je Berichten voor het web in om te sms’en vanaf je computer. Naast gewone sms-berichten bevat de webinterface een emoji-galerij die u kunt gebruiken om emoji’s van uw computer naar elke telefoon te verzenden.

Berichten voor het web geeft ook emoji’s weer die naar u zijn verzonden en vervangt de lege vakken door de bijbehorende emoji.

Zoek naar een Emoji-knop

Veel webgebaseerde messengers en desktopgebaseerde sms-platforms ondersteunen emoji’s. Twitter is daar een voorbeeld van. In het verleden was voor het invoegen van een emoji in een tweet een service zoals iEmoji nodig. Twitter bevat nu een emoji-galerij. Als u een emoji in een tweet wilt invoegen, selecteert u het gezichtspictogram in de tweet om de emoji-galerij te openen.

Emoji-galerij op Twitter

Facebook en Messenger hebben emoji-galerijen die het verzenden van emoji’s via Facebook supereenvoudig maken. U hoeft deze emoji-galerijen niet te gebruiken. U kunt een service van derden gebruiken om een ​​emoji te kopiëren en in een Facebook-bericht of Messenger-bericht te plakken.

Facebook Messenger emoji-galerij

Andere online sms-platforms zoals WhatsApp Web en Skype voor Web hebben ook ondersteuning voor emoji’s, zodat u emoji’s vanaf uw computer kunt verzenden en emoji’s kunt bekijken die naar u zijn verzonden. Je e-mailprovider kan emoji-ondersteuning bieden. Om toegang te krijgen tot de emoji-galerij in Gmail, bijvoorbeeld, stelt u een nieuw bericht op en selecteert u vervolgens het gezichtspictogram in de onderste werkbalk.

Emoji's in Gmail

Installeer een Emoji-extensie in uw webbrowser

Als een website of berichtenservice emoji’s niet ondersteunt, ziet u een holle doos in plaats van de emoji op een webpagina en vindt u geen emoji-galerij in de berichtenservice. Gebruik een webbrowserextensie om emoji’s op uw computer te krijgen. Sommige extensies geven emoji’s weer zoals ze op mobiele apparaten verschijnen en andere bieden een galerij met emoji’s. Chromoji voor Google Chrome detecteert holle vakken op webpagina’s en vervangt deze vakken door het emoji-pictogram. Chromoji wordt ook geleverd met een werkbalkknop die u kunt gebruiken om emoji-tekens te typen. Emojify is een vergelijkbare extensie.

Chromoji-extensie in Chrome

Gebruik in de Firefox-browser de Emoji-bibliotheek om emoji’s in tekstvakken te plakken. Emoji-bibliotheek werkt met e-mails, berichten en andere soorten tekstvakken. Installeer Emoji Everywhere om de Unicode-emoji’s te vervangen door hun normale afbeeldingen in Firefox. Gebruik in Safari op een Mac Emoji Free om emoji te zien en te typen op sociale netwerksites en in e-mails, mappen, contacten, agenda en meer van je Mac. Ga voor meer informatie over emoji’s naar Emojipedia om de emoji-categorieën, hun betekenis en de verschillende beeldinterpretaties per platform te vinden (bijvoorbeeld Apple, Google, Microsoft, HTC, Twitter of Messenger).