Skip to content

Enkele goede redenen waarom u geen hoverboards zou moeten kopen

1 de augustus de 2021
Monster Wheel Hoverboard 56ad744d5f9b58b7d00b2158 c5c46826a5174b1a942f4134023aaa61

Smeken je kinderen om een ​​hoverboard? Ze zijn niet alleen duur, omdat de meeste ergens tussen de $ 400 en $ 1000 kosten, maar er zijn echt verschillende goede redenen om geen hoverboards te kopen.

Wat is een hoverboard?

Hoverboards zijn elektrische, handsfree, zelfbalancerende scooters waarop mensen staan ​​en rijden. Het is als een mini-segway zonder handvat. Het is het eerste speelgoed dat we ooit in het moderne leven hebben gezien dat het meest lijkt op het skateboard van Marty McFly uit “Back to the Future” of iets dat we zouden hebben gezien op de “Jetsons” en waarvan we hadden gedroomd om ooit te bezitten. Terwijl de naam hoverboard de perceptie van vliegen geeft, staan ​​rijders op een bord met twee wielen, balanceren erop en verplaatsen hun gewicht iets om vooruit, achteruit of in cirkels rond te draaien. De snelheid van een hoverboard varieert afhankelijk van het merk. De meeste bewegen met snelheden van 6 mph tot 15 mph.

Deze draagbare personenverhuizers brengen je niet alleen van de ene bestemming naar de andere, met een snelheid die zeker sneller is dan lopen, maar Hoverboards hebben een grote coole factor waardoor kinderen om hun eigen zullen smeken. U kunt nu de eisen horen: “Maar mam, ik kan er wel een gebruiken om naar school te rijden, zodat jij mij niet hoeft te rijden.” of “Mijn colleges zijn zo ver weg dat ik er sneller en op tijd kan zijn als ik op een hoverboard zit.” of “OMG op onze klasreis naar Spanje dit semester, dit zal geweldig zijn.“Er zijn veel overwegingen waar u aan moet denken voordat u er een koopt, vooral als u er een overweegt als een optie voor een kind.

Veel hoverboards vliegen in brand

Volgens de CPSC.gov, de Consumer Products Safety Commission, onderzoeken ze hoverboards. Ze hebben gegevens waaruit blijkt dat meer dan 40 hoverboards in meer dan 19 staten in brand zijn gestoken en/of zijn geëxplodeerd. Deze incidenten zijn zo ernstig dat Amazon.com ook een verklaring heeft vrijgegeven dat hoverboards die van hun site zijn gekocht, zelfs als ze nog in goede staat zijn, gratis kunnen worden geretourneerd. Het is onduidelijk of de printplaten of lithium-ionbatterijen de oorzaak van de branden zijn, maar als u in het bezit bent van een hoverboard, wordt aangeraden om de transporter onder toezicht op te laden, in een open ruimte, uit de buurt van brandbare materialen en houd een brandblusser in de buurt. Er is zelfs een risico dat het kan ontploffen terwijl u toezicht houdt op het opladen.

Ze zijn duur

Afhankelijk van de kenmerken van het board en het merk, kunnen de prijzen van hoverboards variëren. U kunt Hoverboards kopen variërend van $ 400 tot $ 1000. Ze zijn niet goedkoop en een behoorlijke investering. Het is belangrijk om die geweldige deals van buitenlandse, knock-off-modellen te negeren. Dit zijn de merken die worden onderzocht op defecte onderdelen.

Overweeg persoonlijke aansprakelijkheid bij een ongeval

Niet alleen zijn er branden in verband met hoverboards, maar er kunnen ook andere persoonlijke aansprakelijkheid zijn waar u aan moet denken. Misschien nodigt uw kind een buurtvriend bij u thuis uit. De vriend wil een ritje maken op het hoverboard. De vriend springt erop zonder helm of beschermende kussens te dragen en valt, breekt een bot en lijdt aan een hersenschudding of erger nog, een levensveranderend traumatisch hersenletsel. Kinderen zijn kinderen, maar u moet weten dat u persoonlijk aansprakelijk kunt worden gesteld en aangeklaagd voor een ongeval op uw eigendom, onder uw toezicht. Hetzelfde geldt als u in een voertuig op de weg rijdt en een kind op een fiets of een hoverboard zit, ze kunnen het gevaar lopen geraakt te worden tijdens het rijden op de weg of op trottoirs.

De meeste vermelden de aanbevolen leeftijden op 13+

De meeste hoverboards worden niet aanbevolen voor gebruik door kinderen onder de 13 jaar. Er zijn echter veel ouders die deze waarschuwing niet hebben opgevolgd. Kinderen zijn jong en spontaan; hun beoordelings- en besluitvormingsvaardigheden zijn niet volledig ontwikkeld. Vertrouw er niet op dat ze de controle hebben over een bord dat kan rijden met een snelheid tot 25 mph.

Uw kind kan ernstig gewond raken

Er zijn al ernstige meldingen van hoverboard-verwondingen, waaronder vallen, breuken, hersenletsel en gebroken botten van rijders die niet alleen van hun hoverboard zijn gevallen omdat ze geen beschermende helmen of kussens droegen. In warme klimaten kan er een drang zijn om op te stappen zonder schoenen of met slippers aan. Als u besluit dat u een hoverboard in uw huis wilt toestaan, of dat uw kind er een kan gebruiken, moeten beschermende kleding en goede, ondersteunende schoenen te allen tijde een vereiste zijn.

Ze zijn het beste op gladde, vlakke oppervlakken

Hoverboards hebben geen luchtgevulde banden zoals fietsen. Net zoals traditionele scooters niet veilig zijn om over stoepranden of dwarse oneffen grond te springen, zijn hoverboards dat ook niet. Ze worden het best gebruikt op gladde, vlakke oppervlakken. Sommige steden hebben zichtbare wortels op de trottoirs, geplaveide gebieden en steile heuvels, dus kijk naar je buurt. Denk aan het gebied waar je woont en waar je kind of zelfs tiener zou willen rijden, het is mogelijk dat ze gewoon geen goede match zijn.

Ze zijn verbannen van alle luchthavens, bagage op luchtvaartmaatschappijen en veel hogescholen en scholen

Hoverboards zijn verboden op luchthavens vanwege hun lithium-ionbatterijen en kunnen zelfs niet worden ingecheckt als bagage. En veel hogescholen en scholen hebben hoverboards van hun campussen verbannen. Laat de sluwe, slimme en goed doordachte redenen van een kind u er niet toe brengen er een te kopen. Om goede redenen en de veiligheid van anderen worden ze niet algemeen geaccepteerd op openbare plaatsen.

Ze zullen niet voor altijd rijden

Let vooral op hoeveel rijtijd een hoverboard heeft als het eenmaal volledig is opgeladen. Sommige hebben een ononderbroken looptijd van ongeveer 115 minuten, andere kunnen tot 6 uur duren. Rijders moeten vooruit plannen en speciale aandacht besteden aan waar hun bestemming is om ervoor te zorgen dat ze niet alleen voldoende batterijduur hebben, maar ook of ze ’s nachts of overdag rijden.

Sommige hebben verlichting, andere niet

Sommige borden zijn voorzien van verlichting, andere niet. Als een rijder in de schemering of in het donker buiten is, moeten ze niet op deze lichten vertrouwen en altijd zorgen dat ze kleding hebben waarmee ze kunnen worden geïdentificeerd door bestuurders in de buurt.

Ze vergen enige vaardigheid, maar vereisen geen fysieke inspanning om kracht te krijgen

Zie een hoverboard niet als een vervanging voor een fiets. Ze zullen kinderen naar buiten krijgen, maar ze hebben niet de hoeveelheid kracht en coördinatie nodig die een kind zou gebruiken als ze aan het fietsen waren, dus ze zijn geen vervanging voor lichaamsbeweging of gezinsfitness. De risico’s en kosten die gepaard gaan met het kopen van een hoverboard, vooral voor een jong kind, wegen zwaarder dan eventuele voordelen. Als jij of iemand die je kent een blessure heeft opgelopen door een hoverboard, meld dit dan aan de Consumer Products Safety Commission op SaferProducts.gov. Er zijn meer veiligheidstips over het gebruik van hoverboards van de Consumer Products Safety Commission.