Skip to content

Entertainment Space brengt al uw media samen op Android-tablets

19 de juni de 2021
google entertainment space overview 14786d4c32e54c19817d6514cc1cd172

Google heeft vandaag Entertainment Space aangekondigd, een nieuwe functie die je video’s, boeken en games samenbrengt op Android-tablets, te beginnen met Walmart’s onn.-branded apparaten later deze maand. Entertainment Space is gemakkelijk toegankelijk op tablets door naar links te vegen op het startscherm en bevat drie tabbladen die u kunt kiezen uit Watch, Games en Read. The Verge meldt dat het tabblad Kijken eruitziet als Google TV op een Chromecast, maar merkt op dat het is verkleind om beter op het tabletscherm te passen.

De nieuwe ruimte brengt televisieprogramma’s en YouTube-video’s samen op één gemakkelijk te navigeren pagina onder het tabblad Kijken. Dit betekent dat u inhoud kunt bekijken van apps zoals Twitch, Hulu, Google TV en verschillende andere op abonnementen gebaseerde services. Het bevat ook gepersonaliseerde en trending aanbevelingsrijen en stelt u in staat om verder te gaan waar u was gebleven bij recent bekeken shows. Het tabblad Game is qua stijl vergelijkbaar met Watch en brengt alle gaming-apps samen die momenteel op uw Android-tablet zijn geïnstalleerd, zodat u snel sessies kunt hervatten of zelfs naar nieuwe titels kunt zoeken. De aankondiging vermeldt ook dat sommige van de games in Entertainment Space geen downloads vereisen, zodat je er meteen in kunt springen.

Het tabblad Lezen in Google Entertainment Spaces

Ten slotte kunt u op de pagina Lezen verdergaan waar u was gebleven in die nieuwe roman die u via Google Play Boeken hebt gekocht. Google vermeldt geen enkele vorm van ondersteuning voor andere leesservices zoals Kindle, maar je kunt via de service ook enkele audioboeken ophalen. Net als de andere tabbladen, kunt u ook andere nieuwe inhoud vinden om uit te kiezen. Terwijl Walmart-tablets als eerste de nieuwe functie zullen ontvangen, zullen nieuwe en speciaal geselecteerde Android-tablets van bedrijven als Sharp en Lenovo deze later dit jaar krijgen.