Skip to content

Facebook-berichten maken vanuit een RSS-feed

16 de juli de 2021
85595140 56a9fdc65f9b58b7d00064b7

U kunt de IFTTT-service gebruiken om automatisch een RSS-feed op uw Facebook-pagina te plaatsen. Dit bespaart enorm veel tijd als je consequent blogartikelen, nieuwsupdates en andere dingen op Facebook plaatst. Wanneer IFTTT nieuwe inhoud identificeert uit de RSS-feed die u kiest, wordt er een nieuw Facebook-bericht voor u gemaakt en gepubliceerd. Er zijn een paar opties die u kunt aanpassen terwijl u dit instelt, die we hieronder zullen bespreken. Deze methode werkt alleen met Facebook-pagina’s. Een update van 2018 voor Facebook verwijderde de mogelijkheid om automatisch naar profielen te posten.

 1. Maak een gratis IFTTT-account aan als u er nog geen heeft, of log in op uw account als u dat wel heeft.

 2. Open de Create Your Own-pagina om een ​​nieuwe verbinding te maken.

 3. Selecteer Dit.

  IFTTT maak je eigen pagina

 4. Zoek en kies RSS.

  IFTTT RSS-knop

  Als u de RSS-trigger nog nooit eerder hebt gebruikt, ziet u mogelijk ook een Aansluiten knop die u moet selecteren.

 5. Kies Nieuw feeditem om de Facebook-post te activeren met elke nieuwe inhoud van de RSS-feed. U kunt in plaats daarvan kiezen Nieuwe feeditemovereenkomsten item als u wilt dat het Facebook-bericht wordt gemaakt wanneer een RSS-feeditem overeenkomt met een bepaald trefwoord of een bepaalde zin.

  IFTTT kiest triggerpagina voor RSS

 6. Voer de feed-URL in. Leer hoe u een RSS-feed op een website kunt vinden als u niet zeker weet wat u hier moet invoeren.

  IFTTT-pagina met volledige triggervelden

  Als u de tweede optie in stap 5 heeft geselecteerd, ziet u een ander vak waarin u wordt gevraagd naar een trefwoord of woordgroep. Typ in dat vak alles wat je nodig hebt om het feeditem te bevatten voordat het Facebook-bericht wordt gemaakt.

  IFTTT Complete triggerveldenpagina voor RSS-feed

 7. Selecteer Creëer trigger.

 8. Kiezen Dat.

  Als RSS dan die pagina op IFTTT

 9. Zoek en selecteer Facebook-pagina’s.

  Facebook Pages-knop op IFTTT

  Selecteer Aansluiten, ook als u het ziet, en log vervolgens in op uw Facebook-account om te kiezen tot welke Facebook-pagina IFTTT toegang heeft.

 10. Selecteer Een linkpost maken. Je hebt hier eigenlijk drie opties, maar slechts één is relevant voor het verzenden van RSS-feeditems naar Facebook-berichten.

  Kies actie voor Facebook-pagina's op IFTTT

 11. In de Bericht tekstvak, kunt u alles typen wat u wilt opnemen, samen met de URL uit de feed. Er zijn ook variabelen die u kunt selecteren als u wilt dat elk bericht relevanter is voor de URL.

  IFTTT voltooi actievelden voor Facebook-pagina's

  Als u bijvoorbeeld . selecteert Ingrediënt toevoegen, je kunt iets kiezen als InzendingTitel om de titel van het RSS-feeditem in het Facebook-bericht weer te geven. Er zijn ook andere opties als u de naam van de auteur, de inhoud van de feed of de datum waarop deze is gepubliceerd, wilt opnemen.

 12. Selecteer Actie maken.

 13. Hernoem de applet desgewenst en schakel optioneel meldingen in elke keer dat deze wordt uitgevoerd, en druk vervolgens op Af hebben.

  IFTTT Review en eindpagina