Skip to content

Facebook introduceert nieuwe slimme brillen van Ray-Ban Stories

9 de december de 2022
rayban1 fb1e4af09a4949bd864c41113290e33a

Facebook en EssilorLuxottica (Ray-Ban) hebben een nieuwe slimme bril van Ray-Ban Stories onthuld en gelanceerd, die nu verkrijgbaar is vanaf $ 299. Volgens de officiële aankondiging is de slimme bril van Ray-Ban Stories ontworpen om alledaagse (maar belangrijke) smartphonetaken gemakkelijker te maken. Telefoongesprekken, foto’s maken, video’s opnemen en naar muziek luisteren kan allemaal worden afgehandeld met een ogenschijnlijk normale zonnebril. Ray-Ban Stories kan ook worden gekoppeld aan de Facebook View iOS- of Android-app om het delen van inhoud gemakkelijker te maken.

Ray-Ban Stories beschikt over een paar 5MP-camera’s die kunnen worden gebruikt om foto’s te maken of tot 30 seconden video op te nemen wanneer u op de opnameknop drukt. Of, als u Facebook Assistant gebruikt, kunt u in plaats daarvan handsfree gaan met spraakopdrachten. In de slapen zijn open-ear-luidsprekers ingebouwd en er is een reeks van drie microfoons geïnstalleerd voor helderder geluid in video’s en telefoongesprekken. Facebook beweert ook dat het “beamforming-technologie en een algoritme voor achtergrondruisonderdrukking” gebruikt om de gesprekskwaliteit verder te verbeteren. De nieuwe slimme bril wordt ook geleverd met een draagbare oplaadcassette die, wanneer deze volledig is opgeladen, volgens Facebook drie dagen extra kan worden gebruikt.

Ray-Ban Stories slimme bril

Er is een ingebouwde LED die gaat branden wanneer er een foto of video wordt gemaakt om iedereen in de buurt op de hoogte te stellen, wat volgens Facebook bedoeld is als privacyfunctie. Er is ook een aan/uit-schakelaar geïnstalleerd die de camera’s en microfoons zal deactiveren. Tegelijkertijd geeft het ook toe dat Ray-Ban Stories standaard gegevens verzamelt zoals je e-mailadres, batterijstatus en wifi-connectiviteit. En als u Facebook Assistant gebruikt voor spraakopdrachten, worden uw spraaklogboeken ook standaard gearchiveerd. Als je geïnteresseerd bent in een paar Ray-Ban Stories, kun je ze nu vinden in verschillende kleuren en stijlen, zoals Wayfarer, Meteor, Round en meer. Er is ook een optie om lenzen op sterkte toe te voegen, indien nodig. De meeste stijlen en kleuren kosten $ 299, sommige zelfs $ 379, en je zou ze moeten kunnen vinden in geselecteerde winkels in de VS, Canada, het VK, Australië, Ierland en Italië.