Skip to content

Facebook Messenger: gratis bellen en sms’en

18 de juli de 2021
GettyImages 753288077 5c644bf346e0fb000184a48a

Messenger is zowel een apart venster in de browserversie van Facebook als een zelfstandige mobiele app. Op mobiel schittert het als een platform voor communicatie met Facebook-vrienden via tekstberichten, spraakoproepen en video-oproepen. Hier is een overzicht van hoe het werkt.

Hoe de Messenger-app van Facebook werkt

De meeste mensen gebruiken Facebook Messenger op hun mobiele apparaten. Het werkt op dezelfde manier als de meeste mobiele berichtenservices en is diep geïntegreerd met de netwerkgrafiek van Facebook. Messenger kan niet worden gebruikt via de mobiele Facebook-app. Om het op een mobiel apparaat te gebruiken, moet je een aparte Messenger-app installeren. Wanneer je de app opent, zie je een vertrouwd Facebook-ontwerp en een vertrouwde manier van werken. Het is uw go-to wanneer u uw berichtgeschiedenis wilt bekijken, gesprekken wilt beginnen, wilt deelnemen aan groepschats, online games wilt spelen met vrienden en nieuwe vrienden wilt maken op het sociale netwerk.

Chatgeschiedenis wordt gesynchroniseerd tussen de mobiele en desktopversies, voor een naadloze gebruikerservaring. Die ervaring kan echter variëren, afhankelijk van het platform dat u gebruikt. De iOS- en Android-versies vereisen enigszins verschillende toegangsniveaus tot de belangrijkste messaging-hulpprogramma’s van de telefoon (zoals de dialer). Ondanks de relatieve integratie tussen de Messenger-app en het besturingssysteem van je telefoon, kun je de app altijd gebruiken om Voice-over-IP-gesprekken, videochats, groepstekstchats en soortgelijke functies te starten.

Hoe Facebook Messenger in een browser werkt

Als u Facebook opent via een webbrowser, ziet u aan de rechterkant een lijst met uw contacten. Als u op een van hen klikt, wordt hun Messenger-chatvenster en threadgeschiedenis weergegeven. Of selecteer de Messenger-pictogram in de rechterbovenhoek van het scherm om uw berichtgeschiedenis te openen, die in omgekeerde chronologische volgorde wordt weergegeven.

U kunt Facebook Messenger openen in een browser door het pictogram in de rechterbovenhoek te selecteren.

Vanuit dat venster kunt u een bericht invoeren. Je hebt ook de mogelijkheid om stickers te verzenden, geld te verzenden, games te spelen en foto’s te plaatsen. Selecteer de pictogrammen boven aan het chatvenster om een ​​spraakoproep te starten via de luidsprekers en microfoon van uw computer, of een videogesprek met uw webcam.

Voor- en nadelen van Facebook Messenger

Wat we leuk vinden?

  • Gratis en gemakkelijk te gebruiken.
  • Onderdeel van ’s werelds grootste sociale platform.
  • Archiveer berichten en personaliseer individuele chats.

Wat we niet leuk vinden

  • Privacyschendingen.
  • Locatietracking achter de schermen maakt gebruik van batterijvermogen.
  • Gebruikt niet dezelfde machtigingen als uw Facebook-account.

Na de talloze privacy- en beveiligingsproblemen van Facebook in 2018, die aan populariteit wonnen in de reguliere pers, werden power users sceptisch over het platform en de groei-tegen-elke-prijs-strategie. Maar het heeft veel anderen er niet van weerhouden Messenger te gebruiken. De app heeft wel zijn voordelen. Het is gratis en gemakkelijk te gebruiken. Het biedt leuke dingen zoals stickers en emoji, plus een gemakkelijke manier om te chatten via spraak- en videosessies. Het is ook een handige manier om geld naar vrienden te sturen. Met alle dingen die Messenger doet, onderscheidt het zich van vergelijkbare services. Tekstchatten vervangt MMS. Videochatten vervangt iMessages en Hangouts. Spraakoproepen vervangen de ingebouwde kiezer van uw telefoon. Het verzenden van contant geld vervangt Venmo, Paypal en Zelle. Het is handig om al deze functies op één plek te hebben, maar terwijl u bent aangemeld bij het Facebook-platform, verzamelt het bedrijf gegevens van uw activiteiten. Vervolgens gebruikt het deze gegevens om de advertenties die u ziet te personaliseren. Vanuit technisch oogpunt is Messenger een handige service die veel dingen vakkundig kan doen, maar niet echt geschikt voor een specifieke communicatietaak. Er zijn betere apps beschikbaar die zijn geoptimaliseerd voor specifieke functies zoals MMS, contant geld verzenden en videoconferenties.