Skip to content

Facebook Messenger lanceert gratis tools voor overheid en agentschappen

2 de juli de 2021
GettyImages 646629432 140502a0e58748a6b943aae0f566ff99

Waarom dit belangrijk is

Overheden en instanties zullen alle hulp nodig hebben om zoveel mogelijk mensen te bereiken met degelijke, betrouwbare informatie over de COVID-19-crisis. Facebook helpt hen daarbij.

Facebook lanceerde twee gerelateerde initiatieven om regeringen en VN-gezondheidsinstanties te helpen de pandemie van het coronavirus te bestrijden: gratis Messenger-ontwikkeling voor regeringen en een hackathon om innovatie van ontwikkelaars aan te moedigen.

Wat zij zeiden: “We werken samen met onze ontwikkelaarsgemeenschap om gratis diensten te leveren aan gezondheidsorganisaties van de overheid en VN-gezondheidsinstanties om hen te helpen Messenger te gebruiken om hun reactie op de COVID-19-crisis op te schalen.” Facebook zegt dat het Argentijnse ministerie van Volksgezondheid Messenger al gebruikt om “tijdige en betrouwbare informatie over het coronavirus” te verstrekken.

Wacht, er is meer: Facebook rekruteert Messenger-ontwikkelaars om deel te nemen aan een online hackathon om “berichtenoplossingen te bouwen die uitdagingen in verband met het coronavirus aanpakken, zoals sociale afstand nemen en mensen opgeleid en geïnformeerd houden.” Voorbeelden zijn onder meer Facebook Live-tutorials of andere educatieve ervaringen om ons te helpen in deze moeilijke tijden. De winnende ontwikkelaars krijgen begeleiding van Facebook-ingenieurs om hun ideeën vollediger te implementeren, en worden uitgenodigd, gevlogen en gehost op F8 2021 (de F8-ontwikkelaarsconferentie van dit jaar werd geannuleerd).

het komt neer op: De beste manier om het COVID-19-virus te bestrijden, is door de aanbevelingen van wetenschappers en wereldgezondheidsorganisaties op te volgen. Het bestrijden van de verspreiding van verkeerde informatie is net zo belangrijk als met elkaar in contact komen via tools zoals Messenger. Het koppelen van overheidsinstanties aan innovatieve ontwikkelaars is een geweldige manier om ervoor te zorgen dat we alle informatie en online verbindingen hebben die we nodig hebben tijdens deze crisis.

Word een expert op Messenger