Skip to content

Facebook Protect begint met het vereisen van 2FA voor geselecteerde accounts

27 de juli de 2022
GettyImages 1341977806 57372b4152134e6994023b37fe252122

Voor spraakmakende accounts waarvan Facebook denkt dat ze het risico lopen te worden aangevallen door hackers, moeten binnenkort 2-factorauthenticatie worden ingesteld. Het beveiligingsprogramma Facebook Protect, dat extra bescherming biedt tegen hacking van in aanmerking komende accounts, is van plan om 2FA in de nabije toekomst verplicht te stellen. Het programma biedt momenteel sterkere beveiligingsmaatregelen, monitoring op hackbedreigingen en de optie voor 2FA. Volgens Facebook wordt die optie voor 2FA niet zo vaak gebruikt als zou moeten.

Om het voor gebruikers van Facebook Protect gemakkelijker te maken om aan de nieuwe 2FA-vereiste te voldoen, probeert Facebook ook het aanmeldingsproces eenvoudiger te maken. Vroege tests met verbeterde klantenondersteuning en vereenvoudigde inschrijving hebben naar verluidt geleid tot acceptatiepercentages van meer dan 90 procent in de loop van een maand. Accounts voor journalisten, mensenrechtenverdedigers, politieke kandidaten, enzovoort, worden als de meeste risico’s beschouwd. Facebook beweert dat veel van deze gebruikers geen 2FA gebruiken, ondanks het potentieel voor een verhoogd risico. In zijn aankondiging stelt Facebook: “… we geloven dat dit een belangrijke stap voorwaarts is voor deze zeer gerichte gemeenschappen.”

Facebook beschermen

Facebook is van plan de 2FA-vereiste in de loop van de komende maanden wereldwijd uit te breiden. Het is belangrijk op te merken dat 2FA niet voor alle Facebook-accounts vereist is (alleen voor gebruikers van Facebook Protect), maar toch voor iedereen wordt aanbevolen. Momenteel is de enige manier om lid te worden van Facebook Protect via een uitnodiging die rechtstreeks vanaf Facebook wordt verzonden.