Skip to content

Facebook’s Live Audio Rooms-testen zijn begonnen in de VS

1 de december de 2022
liveaudiorooms1 d3af354bd2d04d2381460e33ed69418e

Facebook’s nieuwe community-gerichte Live Audio Rooms-functie is begonnen met testen in de VS, met hosting beschikbaar voor een beperkt aantal groepen en publieke figuren om te beginnen. The Verge meldt dat de Live Audio Rooms-functie is verschenen in de Facebook iOS-app, met hostingtoegang die momenteel beperkt is tot geselecteerde groepen en enkele muzikanten, mediafiguren en atleten. Zowel Android- als iOS-gebruikers kunnen lid worden van gehoste kamers, hoewel ze op dit moment geen eigen kamers kunnen opzetten. Gastheren kunnen maximaal 50 mensen uitnodigen om als spreker in hun kamer op te treden, en er is geen limiet aan het aantal potentiële luisteraars.

Groepsbeheerders kunnen beslissen wie nog meer in de groep een ruimte kan maken, of dit nu andere beheerders, moderators of gewone groepsleden zijn. Audioruimten voor privégroepen zijn alleen beschikbaar voor groepsleden, maar er is een optie voor openbare audioruimten die iedereen kan betreden. Hosts van audiokamers kunnen hun kamer ook koppelen aan een specifieke inzamelingsactie of non-profitorganisatie door een knop rechtstreeks in de kamer toe te voegen waarop deelnemers kunnen tikken om een ​​donatie te doen.

Facebook Live Audiokamers

Extra Live Audio Rooms-functies zijn onder meer tekstchatreacties, meldingen voor wanneer vrienden een kamer binnenkomen en een “hand opsteken” -knop voor degenen die mee willen doen aan de gesprekken. Er zijn ook live-bijschriften beschikbaar, waardoor meevolgen beter beheersbaar wordt voor slechthorenden (of in niet-ideale luistersituaties). Als je de mobiele Facebook-app op Android of iOS gebruikt, kun je controleren of een van je groepen op dit moment Live Audio Rooms aan het uitproberen is.