Skip to content

Facebook’s Messenger Kids wil online veiligheid leren

9 de oktober de 2022
GettyImages 581036187 d029d394f1c6453e87eb74cdadbf135b

Vandaag krijgt Messenger Kids de eerste van een geplande reeks in-app-activiteiten die zijn ontworpen om jonge gebruikers te leren hoe belangrijk het is om veilig en respectvol online te zijn. Pledge Planets is een nieuwe episodische activiteitenreeks voor Messenger Kids, ontworpen met de hulp van online veiligheidsexperts en specialisten op het gebied van kinderontwikkeling. Afleveringen zijn bedoeld om kinderen te leren omgaan met verschillende sociale situaties, met verschillende minigames met als thema vriendelijkheid, respect, veiligheid en plezier maken.

De eerste aflevering, getiteld ‘Be Kind’, is vanaf vandaag beschikbaar voor alle landen waar Messenger Kids beschikbaar is. Het laat kinderen kennismaken met de eigenaar van een broodjeszaak, die ze kunnen helpen door twee verschillende minigames over vriendelijkheid te spelen. Rough Reviews vereist het matchen van de juiste online reactie op klantrecensies, waarbij de nadruk wordt gelegd op het verschil tussen vriendelijk en onvriendelijk gedrag, terwijl ook blok- en rapporttools worden uitgelegd. Order Up gebruikt emoji’s om kinderen te helpen begrijpen hoe ze emoties kunnen lezen en interpreteren in online interacties. Informatie over de andere Pledge Planets-activiteiten is nog niet gedeeld, maar Facebook zegt dat ze allemaal betrekking hebben op de Messenger Kids Pledge. “Wees aardig, wees respectvol, wees veilig en heb plezier.”

Pledge Planets op Messenger Kids

Gebruikers van Messenger Kids (en hun ouders/voogden) kunnen vandaag de eerste aflevering van Pledge Planets bekijken en zullen de nieuwe activiteitenserie vinden op het tabblad Ontdekken. Extra afleveringen zijn nog niet beschikbaar, maar Facebook zegt dat ze “binnenkort komen” en naast de eerste aflevering in de Messenger Kids-app zouden moeten verschijnen. Je kunt de Messenger Kids-app gratis downloaden in de iOS App Store, Amazon Appstore of Google Play.