Skip to content

FaceTime gebruiken op de iPad

21 de juli de 2023
facetime 580f63425f9b58564cc0cc3f

Wat te weten

 • Uw apparaat moet verbonden zijn met internet of mobiele data om FaceTime te kunnen gebruiken.
 • Open de FaceTime app, druk +en voeg de gewenste contacten toe aan uw gesprek.
 • druk op Audio om een ​​audio-oproep te starten en Video om een ​​videogesprek te starten.

Een van de voordelen van het bezit van een iPad is de mogelijkheid om via het apparaat te bellen, en een populaire manier om dit te doen is via FaceTime. U kunt FaceTime gebruiken om videoconferenties te houden en u kunt ook spraakoproepen plaatsen. Deze instructies zijn van toepassing op iOS 10 en hoger.

FaceTime gebruiken op de iPad

U hoeft niets speciaals te doen om FaceTime in te stellen. De app is al op uw iPad geïnstalleerd en omdat deze werkt via uw Apple ID, kunt u op elk moment bellen en gebeld worden. Omdat FaceTime werkt via Apple-apparaten zoals de iPhone, iPad en Mac, kun je echter alleen vrienden en familie bellen die een van deze apparaten hebben. Als FaceTime nog niet op uw iPad staat, kunt u deze gratis downloaden uit de App Store. De FaceTime-app is gebruiksvriendelijk en met slechts een paar tikken kom je in contact met je vrienden en familie. Hier is hoe het te gebruiken. Uw iPad moet verbonden zijn met internet om FaceTime-gesprekken te voeren, hetzij via een Wi-Fi- of mobiele verbinding. De persoon die u belt, moet ook een Apple-apparaat hebben, zoals een iPhone, iPad of Mac.

 1. Tik op het pictogram van de FaceTime-app om het te starten.

 2. Tik op om te bellen plusteken (+) bovenaan het menu en typ de naam van de persoon die u wilt bellen. Ze moeten in uw contactenlijst staan ​​om ze bij hun naam te kunnen noemen, maar als ze niet in contacten staan, kunt u hun telefoonnummer typen.

  FaceTime op een iPad met het plusteken gemarkeerd

  U kunt ook beginnen met het typen van iemands naam in het tekstveld. De iPad geeft een lijst met overeenkomende contacten onder het invoervak. Mogelijk hoeft u alleen de eerste paar letters van een naam te typen om de contactpersoon te vinden.

 3. Zodra u alle contacten hebt toegevoegd (u kunt met meerdere mensen bellen), tikt u op Audio of Video knop om het gesprek te starten.

  FaceTime op een iPad met de audio- en videogesprekknoppen gemarkeerd

 4. FaceTime start het gesprek en de persoon of personen aan de andere kant ontvangen waarschuwingen dat u contact met hen opneemt.

FaceTime gebruiken met dezelfde Apple ID

Misschien wilt u met dezelfde Apple ID bellen tussen twee iOS-apparaten, bijvoorbeeld als u een ouder bent die een kind belt dat geen eigen account heeft. Alle apparaten die met dezelfde Apple ID zijn verbonden, gebruiken standaard het primaire e-mailadres dat aan die ID is gekoppeld. Ze gaan allemaal over als er een FaceTime-oproep naar dat e-mailadres komt. U kunt ook niet bellen tussen twee apparaten, net zoals u niet één huistelefoon kunt gebruiken om naar uw huis te bellen en deze te beantwoorden met een andere telefoon op dezelfde telefoonlijn. Apple heeft een oplossing geboden voor het gebruik van FaceTime op verschillende apparaten die op dezelfde Apple ID zijn aangesloten.

 1. Eerst moet je naar de instellingen van de iPad gaan.

  De app iPad-instellingen

 2. Blader in het menu aan de linkerkant omlaag en tik op FaceTime.

  Instellingen-app op een iPad met de FaceTime-kop gemarkeerd

 3. In het midden van de FaceTime-instellingen is een sectie genaamd Je bent bereikbaar via Facetime op. Controleer het telefoonnummer of e-mailadres dat u wilt gebruiken wanneer u het apparaat gebruikt.

  FaceTime-instellingen op een iPad met de kop

FaceTime-oproepen scheiden die dezelfde Apple ID gebruiken

Als u en uw partner dezelfde Apple ID gebruiken en u wilt dat uw FaceTime-oproepen naar uw iPad gaan en hun FaceTime-oproepen naar hun iPad, zorg er dan voor dat de FaceTime van elk apparaat is gekoppeld aan een uniek e-mailadres of telefoonnummer en dat u er slechts één selecteert op de afzonderlijke apparaten. De een kan bijvoorbeeld het e-mailadres gebruiken en de ander het telefoonnummer. U kunt ook voorkomen dat FaceTime-oproepen naar uw telefoonnummer worden doorgestuurd naar uw iPad. Als FaceTime echter is ingeschakeld, moet er één optie zijn aangevinkt in het gedeelte ‘U kunt worden bereikt…’. Dus als het telefoonnummer is aangevinkt en grijs wordt weergegeven, komt dat omdat dit de enige optie is die is aangevinkt.