Skip to content

FCC moet openbare reactie op intrekking van netneutraliteit (opnieuw) accepteren

1 de april de 2023
GettyImages 892859738 c871a16757bc4ddf84a763ce9b3efffe

Waarom dit ertoe doet

De FCC heeft in 2017 netneutraliteit ingetrokken – het idee dat internet toegang zou moeten bieden tot alle inhoud en applicaties, ongeacht de bron. De meeste mensen en zelfs internetproviders vinden het een slecht idee om een ​​open internet te verstikken. Nu staat de FCC met tegenzin publieke commentaar op het onderwerp toe vanwege een gerechtelijk bevel.

Het idee van netneutraliteit is dat alle gegevens die er doorheen stromen gelijk moeten zijn aan alle andere gegevens; met andere woorden, uw internetprovider zou bijvoorbeeld het Netflix-verkeer naar uw smart-tv niet moeten kunnen beperken, omdat Netflix geen extra vergoeding aan uw internetprovider heeft betaald. In 2017 heeft de FCC dat idee ingetrokken in het ironisch genaamde initiatief “Restoring Internet Freedom”. De FCC had het bij het verkeerde eind toen het netneutraliteit introk.

Achter de schermen: De FCC werd vervolgens zonder succes aangeklaagd door Mozilla, maar de rechtszaak resulteerde in een gerechtelijk bevel om publiekelijk commentaar te vragen op de intrekking. Volgens Het registerbegroef de FCC het huidige verzoek om openbaar commentaar op haar aankondigingssite, getiteld “WCB zoekt commentaar op discrete problemen die voortvloeien uit Mozilla-besluit.”

Ja maar… Hoewel de eigenlijke FCC het het publiek misschien niet gemakkelijk wil maken om over deze misplaatste uitspraak te klinken, staan ​​sommigen in de organisatie aan de goede kant van de geschiedenis. FCC-commissaris Jessica Rosenworcel bracht een persbericht uit met een veel directere titel: “Rosenworcel on FCC Seeking Public Comment on Net Neutrality Remand.”

Wat zij zei: Daarin stelt Rosenworcel: “De FCC had het bij het verkeerde eind toen het netneutraliteit introk. Het besluit plaatste het agentschap aan de verkeerde kant van de geschiedenis, het Amerikaanse publiek en de wet. En de rechtbanken waren het daarmee eens. Daarom stuurden ze terug naar dit bureau belangrijke stukken over hoe het terugdraaien van netneutraliteitsbescherming de openbare veiligheid, Amerikanen met lage inkomens en breedbandinfrastructuur beïnvloedde.

Hoe: Om uw eigen commentaar op deze belangrijke kwestie in te dienen, gaat u tegen eind maart naar de FCC Comment Website (pdf-instructies hier) en referentieprocedure 17-108.

Dus: Netneutraliteit heeft uiteindelijk meer invloed dan alleen of je Netflix-abonnement omhoog gaat. Een open internet geeft elke persoon in de samenleving toegang tot communicatie, informatie en openbaar discours. Het is niet alleen uw recht om commentaar te geven op de intrekking van het open internet; het is jouw verantwoordelijkheid.

Via: Apple Insider

Word slimmer over internet