Skip to content

FCP 7-zelfstudie – Inleiding tot bewerken

4 de augustus de 2021
FCP7 5a70dc13ff1b780037ecfb5b

Final Cut Pro 7 is een programma dat zich uitstekend kan aanpassen aan het vaardigheidsniveau van elke gebruiker. Pro’s kunnen het gebruiken om speciale effecten in kaart te brengen, en beginners kunnen het gebruiken om eenvoudige bewerkingsopdrachten uit te voeren met behulp van een visuele bewerkingsinterface. Deze tutorial blijft bij de basis door stapsgewijze instructies te geven voor basisbewerkingen in FCP 7.

Uw bewerkingstoolbox

Aan de rechterkant van de tijdlijn ziet u een rechthoekig vak met negen verschillende pictogrammen – dit zijn uw basisbewerkingshulpmiddelen. De bewerkingen die we u in deze zelfstudie laten zien, gebruiken de selectietool en de blade-tool. De selectietool ziet eruit als een standaard computeraanwijzer en de mestool ziet eruit als een scheermesje.

Clip aan reeks toevoegen met slepen en neerzetten

FCP 7 clip aan reeks toevoegen

De eenvoudigste manier om videoclips aan uw reeks toe te voegen, is door middel van slepen en neerzetten. Dubbelklik hiervoor op een videoclip in uw browser om deze in het Viewer-venster weer te geven. Als u de hele videoclip aan uw reeks wilt toevoegen, klikt u gewoon op de afbeelding van de clip in de Viewer en sleept u de clip naar de tijdlijn. Als u alleen een selectie van de clip aan uw reeks wilt toevoegen, markeert u het begin van uw selectie door op de letter i te drukken en het einde van uw selectie door op de letter o te drukken.

Clip aan reeks toevoegen met slepen en neerzetten

FCP bijsnijdknop

U kunt ook in- en uitpunten instellen met de knoppen onderaan de Viewer, hierboven afgebeeld. Als je niet zeker weet wat een bepaalde knop doet tijdens het gebruik van FCP, beweeg er dan met de muis over om een ​​pop-upbeschrijving te krijgen.

Clip aan reeks toevoegen met slepen en neerzetten

fcp 7 bewerken

Nadat u uw clip hebt geselecteerd, sleept u deze naar de tijdlijn en zet u deze neer waar u maar wilt. U kunt ook de methode slepen en neerzetten gebruiken om beeldmateriaal in een bestaande reeks in de tijdlijn in te voegen of te overschrijven. Als je je clip naar het bovenste derde deel van de videotrack sleept, zie je een pijl die naar rechts wijst. Dit betekent dat wanneer u uw beeldmateriaal neerzet, het in de bestaande reeks wordt ingevoegd. Als u uw clip naar de onderste tweederde van het videospoor sleept, ziet u een pijl die naar beneden wijst. Dit betekent dat uw beeldmateriaal in de reeks wordt overschreven en de video in uw reeks vervangt voor de duur van de videoclip.

Clip toevoegen aan reeks met canvasvenster

1628090144 249 FCP 7 zelfstudie Inleiding tot bewerken

Door een videoclip te selecteren en deze naar de bovenkant van het Canvas-venster te slepen, zie je een groep bewerkingsbewerkingen verschijnen. Met deze functie kunt u uw beeldmateriaal met of zonder overgang in de reeks invoegen, uw clip over een reeds bestaand deel van de reeks overschrijven, een bestaande clip in de reeks vervangen door een nieuwe clip en een clip over een bestaande clip heen plaatsen clip in de volgorde.

Clip toevoegen aan reeks met driepuntsbewerkingen

Clip toevoegen aan reeks in FCP 7

De meest elementaire en meest gebruikelijke bewerkingsbewerking die u in FCP 7 zult gebruiken, is de driepuntsbewerking. Deze bewerking maakt gebruik van in- en uitpunten en de Blade-tool om beeldmateriaal in je tijdlijn in te voegen. Het wordt een driepuntsbewerking genoemd omdat u FCP niet meer dan drie cliplocaties hoeft te vertellen om de bewerking te laten plaatsvinden. Om een ​​eenvoudige driepuntsbewerking uit te voeren, opent u een videoclip in de Viewer. Selecteer de gewenste cliplengte met behulp van de in- en uit-knoppen, of de i en o-toetsen. Uw in- en uitpunten zijn twee van de drie totale bewerkingspunten. Ga nu naar je tijdlijn en markeer het punt waar je de clip wilt plaatsen. Nu kunt u de clip over het Canvas-venster slepen om een ​​invoeg- of overschrijfbewerking uit te voeren, of u kunt eenvoudig op de gele invoegknop onderaan het Canvas-venster klikken. Uw nieuwe videoclip verschijnt in de tijdlijn.