Skip to content

Films synchroniseren met uw iPad

5 de augustus de 2021
MovieonaniPad c8a10885e32144269cddbea7c61b2cb6

Het grote scherm van de iPad is niet alleen een muziekspeler, e-boeklezer en spelapparaat, maar ook handig voor het bekijken van films en video’s. Als je films hebt verspreid tussen iTunes en je iPad, kun je ze het beste synchroon houden. Wanneer u uw iPad synchroniseert met uw computer, worden films uit uw iTunes-bibliotheek gekopieerd naar uw iPad en wordt er een back-up van video’s op uw iPad gemaakt in iTunes. Deze instructies zijn van toepassing op iTunes 11 en hoger.

Hoe iPad-films te synchroniseren

Als u films en tv-programma’s naar uw iPad wilt kopiëren, schakelt u de Films synchroniseren optie in iTunes.

 1. Sluit uw iPad aan op uw computer.

 2. Open uw iPad vanuit iTunes door op het apparaatpictogram bovenaan het programma te klikken, net onder de menu-items.

 3. Selecteer Films in het linkerdeelvenster van iTunes.

  Synchroniseer films naar iPad

 4. Klik op de Films synchroniseren selectievakje. Om specifieke video’s van iTunes naar je iPad te kopiëren, selecteer je elke film handmatig door op het vakje ernaast te klikken. Als je geen films op dit scherm ziet, heb je er geen gedownload naar je computer. Selecteer Films aan de linkerkant van het hoofdscherm van iTunes om films te downloaden die u hebt gekocht.

  Synchroniseer films naar iPad

 5. Om al uw films in één keer te selecteren, en alle films die u in de toekomst toevoegt, klikt u op de Automatisch opnemen selectievakje.

  Synchroniseer films naar iPad

 6. Selecteer de Automatisch opnemen vervolgkeuzepijl om te filteren welke films iTunes met uw iPad synchroniseert.

  Synchroniseer films naar iPad

 7. Klik Van toepassing zijn om films bij te werken en te synchroniseren met uw iPad.

Tv-programma’s synchroniseren met iPad

U kunt soortgelijke wijzigingen aanbrengen in het gedeelte Tv-programma’s van iTunes om programma’s te synchroniseren. Het proces is bijna identiek aan het synchroniseren van films, maar u gebruikt een ander gedeelte van iTunes. Hier leest u hoe u op de hoogte blijft van de programma’s die u hebt gedownload.

 1. Open de Tv shows gedeelte van iTunes.

  Synchroniseer films naar iPad

 2. Selecteer de Tv-programma’s synchroniseren selectievakje.

  Synchroniseer films naar iPad

 3. Kies welke shows en seizoenen je wilt synchroniseren met je iPad, of gebruik het selectievakje bovenaan dat scherm om alle shows te synchroniseren.

  Synchroniseer films naar iPad

 4. Klik op de Van toepassing zijn knop onderaan iTunes.

Synchroniseren zonder iTunes

U kunt ook een programma van derden gebruiken, zoals Syncios. Het is gratis en je kunt de specifieke films en andere video’s die je op je iPad wilt opslaan handmatig kopiëren. Films en tv-programma’s die u synchroniseert met Syncios gaan op uw iPad op vrijwel dezelfde manier als ze worden gekopieerd wanneer u iTunes gebruikt. U hoeft iTunes echter niet te openen om dit programma te gebruiken.