Skip to content

Focus op ongelezen of favoriete mappen in Thunderbird

24 de juli de 2021
Depositphotos 1629475 original liliya Computer keyboard with human hands 56a28a1c3df78cf772774ec3

Met Mozilla Thunderbird kunt u de lijst met mappen richten op alleen die met ongelezen berichten, mappen die u onlangs hebt gebruikt of die als favorieten zijn gemarkeerd.

Veel e-mailmappen: zo goed georganiseerd en zo onpraktisch

Mappen zijn een prima manier om te ordenen; papieren ordenen, postzegels uit Zuid-Amerika ordenen en natuurlijk e-mails organiseren. In Mozilla Thunderbird kunt u zoveel mappen maken als u wilt, inclusief virtuele mappen die automatisch berichten verzamelen op basis van bepaalde criteria, en zelfs elk account kan zijn eigen set hebben. Hoe meer mappen, hoe onhandiger de lijst met mappen wordt. Zou het niet geweldig zijn als je de lijst op de een of andere manier zou kunnen beperken tot een paar favoriete mailboxen – gemakkelijk toegankelijk, hoe diep ze ook in je mappenboom zitten? Zou het niet handig zijn om een ​​lijst bij de hand te hebben met alleen de mappen met ongelezen berichten? Zou het niet handig zijn om snel terug te kunnen keren naar mailboxen die u onlangs hebt bezocht? Gelukkig kan Mozilla Thunderbird dat allemaal, en wel op een elegante manier. U kunt de lijst met mappen terugbrengen tot alleen de meest bruikbare. Ze verschijnen de een na de ander plat, niet in een hiërarchie, hoewel accountnamen wel verschijnen.

Focus op ongelezen, recente of favoriete mappen in Mozilla Thunderbird

Om Mozilla Thunderbird u slechts een subset van al uw e-mailmappen te laten tonen:

 1. Zorg ervoor dat de menubalk zichtbaar is in Mozilla Thunderbird:
  Klik op de Mozilla Thunderbird (hamburger) menuknop als u de menubalk niet ziet en selecteer Voorkeuren | Menubalk uit het menu dat is verschenen.
 2. Selecteer Bekijk | Mappen uit het menu gevolgd door
  Ongelezen voor alle mappen met ongelezen berichten (de mappen verschijnen met de namen van de corresponderende accounts toegevoegd.)
  Favoriete voor mappen gemarkeerd als favorieten (U kunt de favoriete status van een map wijzigen door er met de rechtermuisknop op te klikken en te selecteren Favoriete map.)
 3. recente voor mappen die u onlangs hebt gebruikt.

Om terug te keren naar de volledige uitvouwbare lijst met mappen:

 1. Zorg ervoor dat de menubalk zichtbaar is in Mozilla Thunderbird.
 2. Selecteer Bekijk | Mappen | Alle vanuit het hoofdvenstermenu.
  Selecteer Bekijk | Mappen | Verenigd om Mozilla Thunderbird alle mappen te laten zien die niet eerst op account zijn gegroepeerd, maar op functie: alle inboxen en mappen voor verzonden of verwijderde berichten verschijnen bijvoorbeeld samen.

In elke map kunt u ook snel naar specifieke berichten zoeken.

De één-klik Mozilla Thunderbird-mappenlijstcyclus

Als handig alternatief voor het menu biedt Mozilla Thunderbird een manier om snel door de verschillende mapweergaven te bladeren:

 1. Klik op de linker- en rechterpijlknoppen in de kop van het mapvenster om door de lijsten te bladeren.

Mozilla Thunderbird 38 biedt deze manier om toegang te krijgen tot mapweergaven niet.