Skip to content

Formulier automatisch invullen of automatisch aanvullen gebruiken in uw webbrowser

9 de juli de 2021
GettyImages 472292773 584068d35f9b5851e589f45e

De meeste webbrowsers kunnen gegevens opslaan die u herhaaldelijk wordt gevraagd op websites. Dergelijke informatie omvat gebruikersnamen, wachtwoorden, creditcards en dergelijke. Deze functie, algemeen bekend als automatisch aanvullen of automatisch aanvullen, geeft uw vermoeide vingers uitstel en versnelt het proces voor het invullen van formulieren aanzienlijk. Elke toepassing behandelt autocomplete/autofill anders. De stapsgewijze zelfstudies hieronder laten u zien hoe u deze functionaliteit kunt gebruiken in de webbrowser van uw keuze.

Automatisch aanvullen gebruiken in Google Chrome

Als u Chrome gebruikt in Chrome OS, Linux, macOS of Windows, kunt u de persoonlijke gegevens die bij automatisch aanvullen worden gebruikt, gemakkelijk openen en bewerken. Hier is hoe het te doen:

 1. Open Chrome en klik op uw profielpictogram in de rechterbovenhoek.

 2. Selecteer een van beide Betalingsmogelijkheden of Adressen en meer om de informatie te zien die automatisch aanvullen momenteel gebruikt.

 3. Schakel de Adressen opslaan en invullen of Wachtwoorden opslaan en invullen schakelen, afhankelijk van of u automatisch aanvullen wilt gebruiken.

  De optie "Adressen opslaan en invullen" in Chrome

 4. Daaronder ziet u de adressen en betalingsopties die al in Chrome zijn opgeslagen. Klik op de Meer acties pictogram (de drie verticale stippen naast een item) om er een te bewerken of te verwijderen.

  U kunt opgeslagen adressen bewerken of verwijderen in de instellingen van Chrome

 5. Als u ervoor kiest om te bewerken, verschijnt er een pop-upvenster met de volgende bewerkbare velden: Naam, Organisatie, Straatadres, Stad, Provincie, Postcode, Land/Regio, Telefoon en E-mail. Als u tevreden bent met de getoonde informatie, klikt u op de Sparen knop om terug te keren naar het vorige scherm. Als u een betaalmethode wilt bewerken, moet u Google Pay gebruiken.

 6. Om handmatig een nieuw adres of een nieuwe betaalmethode toe te voegen, klikt u op de Toevoegen knop en vul de daarvoor bestemde velden in. Klik op de Sparen knop om deze gegevens op te slaan als u klaar bent. Alle betaalmethoden die u handmatig aan Chrome toevoegt, worden alleen opgeslagen op het apparaat waarop u ze toevoegt.

Hoe Autocomplete in Android te gebruiken

De Chrome-webbrowser van Google kan formulieren automatisch invullen met opgeslagen informatie zoals uw thuisadres en e-mailadres. Het kan u vragen of u uw gegevens wilt opslaan wanneer u deze voor het eerst online invult, maar als dit niet het geval is, kunt u uw gegevens handmatig toevoegen, bewerken of verwijderen. Hier is hoe.

 1. Open de Chrome-app op je Android-telefoon.

 2. Tik op de hoofdmenuknop, die zich in de rechterbovenhoek bevindt en wordt weergegeven door drie horizontaal uitgelijnde punten.

 3. Kraan Instellingen > Adressen en meer of Betalingsmethoden.

 4. Hier kunt u uw persoonlijke gegevens toevoegen, bewerken of verwijderen. Door op een adres of creditcard te tikken, kunt u de bijbehorende gegevens wijzigen, waaronder uw naam, land/regio, adres, postcode en meer. Als u tevreden bent met de wijzigingen, tikt u op Gedaan om ze op te slaan en terug te keren naar het vorige scherm. Druk op prullenbak pictogram om de informatie volledig te verwijderen.

  Instellingen, adressen en meer en de knop Toevoegen in Android

 5. Om een ​​nieuw adres of een nieuwe betaalmethode toe te voegen, tik je op Voeg adres toe of Voeg een kaart toe. Voer de gewenste details in de daarvoor bestemde velden in en selecteer GEDAAN wanneer voltooid.

Automatisch aanvullen gebruiken in Mozilla Firefox

Mozilla Firefox op Linux, Mac en Windows slaat uw aanmeldingsgegevens automatisch op en vult deze standaard in. Dit is wat u moet doen als u niet wilt dat deze functie is ingeschakeld, of als u de opgeslagen informatie wilt bewerken of verwijderen.

 1. Typ de volgende tekst in de adresbalk van Firefox: over:voorkeuren#privacy.

 2. De privacyvoorkeuren van Firefox zouden nu zichtbaar moeten zijn op het actieve tabblad. Onder de Geschiedenis sectie is een optie met het label Firefox zal: vergezeld van een vervolgkeuzemenu. Klik op dit menu en selecteer Gebruik aangepaste instellingen voor geschiedenis.

  Selecteer Aangepaste instellingen gebruiken voor geschiedenis om de informatie voor automatisch aanvullen van Firefox aan te passen

 3. Er worden nu verschillende nieuwe opties weergegeven, elk met een eigen selectievakje. Om te voorkomen dat Firefox de meeste informatie opslaat die u invoert in webformulieren, verwijdert u het vinkje naast de optie met het label Onthoud zoek- en formuliergeschiedenis. Hierdoor kan ook de zoekgeschiedenis niet worden opgeslagen.

 4. Om gegevens te verwijderen die eerder zijn opgeslagen door de functie Automatisch formulier invullen, selecteert u: Geschiedenis wissen. Er zou een dialoogvenster moeten openen. Bovenaan is een optie gelabeld Tijdsbereik om te wissen, waar u ervoor kunt kiezen om gegevens uit een specifieke periode te verwijderen. U kunt ook alle gegevens verwijderen door de Alles optie in het vervolgkeuzemenu.

  U kunt uw volledige geschiedenis voor automatisch aanvullen in Firefox wissen in de opties

 5. Onder de tijdbereikinstellingen bevinden zich verschillende opties, vergezeld van selectievakjes. Elke gegevenscomponent met een vinkje ernaast wordt verwijderd, terwijl die zonder een onaangeroerd blijven. Als u opgeslagen formuliergegevens wilt wissen van het opgegeven interval, plaatst u een vinkje naast Formulier- en zoekgeschiedenis als die er nog niet is. Selecteer OK wanneer u klaar bent om de opgegeven informatie te verwijderen. Voordat u verder gaat, moet u ervoor zorgen dat alleen de gegevenscomponenten die u wilt verwijderen, zijn geselecteerd.

 6. Naast formuliergerelateerde gegevens zoals adressen en telefoonnummers, biedt Firefox ook de mogelijkheid om gebruikersnamen en wachtwoorden op te slaan en later vooraf in te vullen voor websites die verificatie vereisen. Om toegang te krijgen tot de instellingen met betrekking tot deze functionaliteit, gaat u terug naar de over:voorkeuren#privacy bladzijde.

 7. Ga naar de Aanmeldingen en wachtwoorden sectie. Aanmeldingen en wachtwoorden automatisch invullen is standaard aangevinkt. Indien actief, instrueert deze instelling Firefox om inloggegevens op te slaan voor automatisch aanvullen. Verwijder het vinkje om het uit te schakelen als u het niet wilt gebruiken.

  De optie "Aanmeldingen en wachtwoorden automatisch aanvullen" in Firefox

 8. De Uitzonderingen knop in dit gedeelte opent een lijst met sites waar gebruikersnamen en wachtwoorden niet worden opgeslagen, zelfs niet als de functie is ingeschakeld. Deze uitzonderingen worden gemaakt wanneer Firefox u vraagt ​​om een ​​wachtwoord op te slaan en u de optie kiest met het label Nooit voor deze site. Uitzonderingen kunnen uit de lijst worden verwijderd via de Website verwijderen of Alle websites verwijderen toetsen.

  U kunt uitzonderingen voor automatisch aanvullen beheren voor websites waarvoor inloggegevens zijn vereist

 9. De Opgeslagen aanmeldingen knop geeft een overzicht van alle inloggegevens die eerder door Firefox zijn opgeslagen. Details die bij elke set worden getoond, omvatten de bijbehorende URL, de gebruikersnaam, de datum en tijd waarop deze voor het laatst is gebruikt, evenals de datum en tijd waarop deze voor het laatst is gewijzigd. Om veiligheidsredenen worden de wachtwoorden zelf niet standaard weergegeven. Om uw opgeslagen wachtwoorden in leesbare tekst te bekijken, klikt u op de Wachtwoorden tonen knop. Waarden gevonden in zowel de gebruikersnaam en Wachtwoord kolommen kunnen worden bewerkt; dubbelklik gewoon op het betreffende veld en voer de nieuwe tekst in. Om een ​​individuele set inloggegevens te verwijderen, selecteert u deze door er één keer op te klikken. Klik vervolgens op de Verwijderen knop. Om alle opgeslagen gebruikersnamen en wachtwoorden te verwijderen, klikt u op de Verwijder alles knop.

  Met Firefox Lockwise kunt u inloggegevens voor websites bekijken, bewerken en maken

 10. Selecteer de Nieuwe login aanmaken om handmatig inloggegevens voor een website in te voeren.

Automatisch aanvullen gebruiken in Microsoft Edge

Edge vraagt ​​of u uw kaartgegevens wilt opslaan wanneer u een aankoop doet, zodat u de informatie niet telkens hoeft te onthouden wanneer u iets koopt. Het onthoudt ook adressen. Hier leest u hoe u de instellingen voor automatisch aanvullen in de Windows-browser kunt wijzigen.

 1. Open Edge en selecteer de Pictogram Instellingen en meer (de drie horizontale stippen in de rechterbovenhoek) en selecteer vervolgens Instellingen.

  Instellingen in Edge

 2. Kies een van beide Betaling informatie of Adressen en meer afhankelijk van welke informatie u wilt wijzigen.

  De opties "Betalingsgegevens" en "Adressen en meer" in Edge-instellingen

 3. Schuif de schakelaar aan of uit om automatisch aanvullen in of uit te schakelen.

  De schakelaar "Adressen opslaan en invullen" in Edge

 4. Klik op de Voeg adres toe of Voeg een kaart toe om handmatig nieuwe informatie in te voeren.

  De knop "Adres toevoegen" in Edge

 5. Selecteer de Meer pictogram naast een adres of kaart om de bijbehorende informatie te bewerken of te verwijderen.

  Het pictogram Meer voor een adres in Edge

Automatisch aanvullen gebruiken in Apple Safari op macOS

Hoewel ze allemaal eigendom zijn van Apple, is het beheren van instellingen voor automatisch aanvullen op een Mac anders dan op een iPhone of iPad. Hier leest u hoe u het op de eerste doet.

 1. Klik op Safari in uw browsermenu, dat zich bovenaan het scherm bevindt. Wanneer het vervolgkeuzemenu verschijnt, selecteert u de Voorkeuren keuze. U kunt in plaats van dit menu-item ook de volgende sneltoets gebruiken: OPDRACHT+KOMMA (,).

  De optie Voorkeuren onder het Safari-menu

 2. Klik op de Automatisch aanvullen icoon.

  Het tabblad Automatisch aanvullen in Safari-voorkeuren

 3. De volgende vier opties worden hier aangeboden, elk vergezeld van een selectievakje en Bewerk knop.

  • Info van mijn contactenkaart gebruiken: Maakt gebruik van persoonlijke gegevens van de app Contacten van het besturingssysteem.
  • Gebruikersnamen en wachtwoorden: Slaat en haalt namen en wachtwoorden op die nodig zijn voor website-authenticatie.
  • Kredietkaarten: Automatisch aanvullen toestaan ​​om creditcardnummers, vervaldatums en beveiligingscodes op te slaan en in te vullen.
  • Andere vormen: omvat andere veelvoorkomende informatie die wordt gevraagd in webformulieren die niet zijn opgenomen in de bovenstaande categorieën.

  Wanneer een vinkje naast een categorietype wordt weergegeven, wordt die informatie door Safari gebruikt bij het automatisch invullen van webformulieren. Om een ​​vinkje toe te voegen/te verwijderen, klikt u er één keer op.

  Opties voor automatisch aanvullen in Safari

 4. Om informatie aan een van de bovenstaande categorieën toe te voegen, te bekijken of te wijzigen, klikt u op de Bewerk knop.

 5. Als u ervoor kiest om de informatie van uw Contacten-kaart te bewerken, wordt de app Contacten geopend. Ondertussen laadt het bewerken van namen en wachtwoorden de interface Wachtwoorden-voorkeuren, waar u gebruikersreferenties voor individuele sites kunt bekijken, wijzigen of verwijderen. Klikken op de Bewerk knop voor creditcards of andere formuliergegevens zorgt ervoor dat er een uitschuifbaar paneel verschijnt met relevante informatie die is opgeslagen voor automatisch aanvullen.

Automatisch aanvullen gebruiken in iOS

Volg de onderstaande stappen om uw instellingen en informatie voor automatisch aanvullen te beheren op een iOS-apparaat zoals een iPhone of iPad:

 1. Kraan Instellingen > Safari.

 2. Kraan Automatisch aanvullen, die zich bevindt onder de Algemeen rubriek.

  De kop Automatisch aanvullen in iPad-instellingen

 3. Hier zie je opties voor zowel contactgegevens als creditcards. Schuif de schakelaars naar de uit-positie als u niet wilt dat Safari deze informatie gebruikt.

  Schuif de schakelaars uit als u niet wilt dat Apple uw contactgegevens gebruikt voor automatisch aanvullen

 4. Safari gebruikt de informatie die is opgeslagen in Contacten voor de instellingen voor automatisch aanvullen. Als je tikt op Mijn informatie, het brengt uw lijst met contacten naar voren. U kunt ervoor kiezen om een ​​ander contact te gebruiken als u dat wilt. Als u uw contactgegevens wilt bewerken, moet u dat doen in de app Contacten.

  "Mijn info" in de instellingen voor Automatisch aanvullen op een iPad

 5. Als je tikt op Opgeslagen creditcards, kunt u ervoor kiezen een kaart toe te voegen aan uw instellingen voor automatisch aanvullen of er een te verwijderen.

  De kop "Opgeslagen creditcards" in de instellingen voor Automatisch aanvullen