Skip to content

Fortnite-spelers gestrand te midden van Epic v. Apple Dispute

7 de augustus de 2021
GettyImages 1202908389 ff6012dd104b4d0bb11f469514d1e22c

Belangrijkste leerpunten

  • Media raakten geboeid door het technische geschil, waardoor de wedstrijd werd aangewakkerd ten nadele van mobiele gebruikers.
  • Miljoenen mobiele gamers moeten worstelen met de realiteit van een geblokkeerde videogame waaraan ze tijd en geld hebben besteed.
  • Fortnite concurrenten kunnen mogelijk profiteren van het debacle en opduiken als de dominante strijdarena op mobiele markten.

#FreeFortnite heeft de sociale media gedomineerd terwijl ontwikkelaar Epic Games zich richt op Apple en Google, maar sommige mobiele gamers vragen zich af wat de toekomst in petto heeft, aangezien hun favoriete tijdverdrijf in een staat van onzekerheid blijft. De drie bedrijven kwamen in een impasse terecht nadat de prijsonderhandelingen waren mislukt en de draagbare platforms werden verwijderd Fortnite uit hun respectievelijke app-winkels, moest het intrekken van toegang voor spelers belangrijk zijn Fortnite updates. “Veel van de mobiele spelers die ik in onze gemeenschap heb gezien, lijken zich te scharen achter de #FreeFortnite-oorzaak … en als speler, begrijpelijk”, vertelde podcast-host en tech-enthousiasteling NerdBomber reddingsdraad via de telefoon. “Natuurlijk, de game is nog steeds speelbaar als deze is gedownload voordat deze van de lijst werd verwijderd, maar als je talloze uren en geld in een game hebt gestoken, doet het pijn om te weten dat je geen toegang hebt tot nieuwe updates en seizoenen.”

Kaarten wijzigen

De zorg van gamers die alleen mobiel zijn, kwam eerder dan verwacht tot bloei. Op 20 augustus, Fortnite kondigde zijn laatste multiplatform-toernooiserie aan: de #FreeFortnite Cup. Aftrap op 23 augustus, vier dagen voor de uitrol van Fortnite’s volgende game-update wordt de beker op de markt gebracht als “de laatste dagen van de hele” Fortnite community’s mogelijkheid om samen te spelen’ met een uitgesproken anti-Apple neiging, inclusief niet-Apple tech-prijzen voor de eerste 1.200 ‘appeleters’ op de kaart.

Fortnite heeft wereldwijd 350 miljoen geregistreerde spelers, waarvan 12 procent mobiele gebruikers, volgens het consumenteninzichtenbureau Newzoo. Dat laat 42 miljoen spelers ijsvrij voor toekomstige game-veranderende updates. Voor veel van deze gebruikers zijn de respectievelijke app stores van Apple en Google hun enige toegang tot de videogame. De echte verliezers, zegt NerdBomber van Online Warriors, zijn niet de app-ontwikkelaars (of de platformeigenaren), maar eerder de casual Fortnite speler.

Opties voor deze die-hard Fortnite fans zijn beperkt. De eenvoudigste oplossing is om te investeren in een console of gaming-pc. Maar te midden van de COVID-19-pandemie en ongekende economische onrust, is het voor veel mensen financieel geen haalbare onderneming om honderden dollars uit te geven op een gamingplatform.

Het probleem omzeilen

Er bestaan ​​​​andere multiplatform, massaal online gevechtsarena (MOBA) -games, zoals mede-moloch PlayerUnknown’s Battlegrounds (PUBG)) en de nieuw geslagen Apex Legends, maar deze opties zijn veel grimmiger dan de melkkoe van Epic Games, die realistische dynamiek inruilt voor een cartoonachtige esthetiek die meer geschikt is voor een algemeen publiek. Als het fiasco tussen de drie techreuzen onopgelost blijft, is het landschap klaar voor een nieuwe, directe concurrent die centraal gaat staan ​​op de mobiele markt. Een onbedoeld resultaat kan echter een potentiële, post-battle zijn Fortnite boom. Nu de onderhandelingen buiten de technische kringen weerklinken in het reguliere entertainmentmilieu, zullen meer casual mobiele gamers misschien kriebelen om de game die de krantenkoppen domineert een kans te geven. In de tussentijd denkt NerdBomber dat ze zich gewoon zullen wenden tot Twitch-streams en YouTube-video’s om hun Fortnite repareren.

Fortnite op Twitch

Maar de bottom line van Apple of Epic Games is niet van belang, vertelde de mede-host van de Online Warriors-podcast TechTic ons via de telefoon. In plaats daarvan is het de impact op consumenten en het potentiële voordeel dat de weerklank van de rechtszaak van Epic Games, als zowel een juridische zaak als een sociaal gebaar, heeft op de relatie van gamers tot in-game transacties. Toch is de meest waarschijnlijke uitkomst uitdrukkelijk minder optimistisch. “Hoewel Epic er goed aan doet om de steun van gamers te winnen en deze inspanning voor het publiek nobel lijkt, is het een feit dat mensen een korte aandachtsspanne hebben”, aldus NerdBomber. “Uiteindelijk, als dit niet snel wordt opgelost, geloof ik dat mensen verder zullen gaan … dit kan de weg vrijmaken voor een gloednieuwe game om de mobiele scene over te nemen.”