Skip to content

Foto’s delen of afdrukken op de iPhone

4 de augustus de 2021
apple s new iphone x goes on sale in stores 869823678 5b2a94483037130037394a44

De vooraf geïnstalleerde Foto’s-app bewaart en ordent de foto’s op je iPhone, maar je hoeft ze niet alleen op je telefoon te bewaren. U kunt foto’s afdrukken, e-mailen, een foto in een Tweet verzenden, een foto via tekst delen en nog veel meer. Je kunt zelfs iPhone-foto’s en -video’s naar je tv streamen. De instructies in dit artikel zijn van toepassing op de Foto’s-app die op alle recente versies van iOS draait. Het artikel is geschreven met iOS 14, maar eerdere versies werken op vergelijkbare manieren (hoewel de exacte stappen en menunamen kunnen verschillen).

Foto’s delen en afdrukken met de iPhone Photos-app

Heb je foto’s op je iPhone waarvan je alleen maar wilt dat anderen ze kunnen zien? Volg deze stappen om uw foto’s te delen, af te drukken of te posten vanuit de Foto’s-app:

 1. Druk op Foto’s app om het te openen.

 2. Blader door de Foto’s-app en je albums om de foto te vinden die je wilt delen.

 3. Als u Foto’s bekijkt in de albumweergave, tikt u op Selecteer rechtsboven. (Als u iOS 6 of ouder gebruikt, selecteert u het vakje met de pijl.) Als u naar één foto kijkt die het hele scherm in beslag neemt, gaat u verder met stap 5.

 4. Tik op elke afbeelding die u wilt delen of afdrukken, zodat er een vinkje op verschijnt.

 5. Tik op de actieknop (het vak-en-pijlpictogram onderaan).

  Schermafbeeldingen van hoe u foto's kunt delen of afdrukken op de iPhone

 6. Het menu dat verschijnt, geeft je allerlei opties om je geselecteerde foto’s te delen of af te drukken. Een paar voorbeelden:

  • Mail opent de afbeelding(en) in de vooraf geïnstalleerde Mail-app zodat u de foto’s kunt e-mailen.
  • Berichten voegt de foto toe aan een nieuw sms-bericht dat u vervolgens kunt adresseren en verzenden.
  • AirDrop kunt u draadloos foto’s delen met Apple-gebruikers in de buurt.
  • Twitter (als je de app hebt geïnstalleerd) voegt de afbeelding toe aan die app zodat je er vanuit kunt tweeten.
  • Kopiëren maakt het gemakkelijk om de afbeelding in een andere app te plakken.
  • Afdrukken is hier ook, zodat u de foto’s van uw iPhone naar een compatibele printer kunt afdrukken.
 7. De volgende stap hangt af van de optie die u in stap 6 hebt geselecteerd. In de meeste gevallen wordt u naar een nieuwe app geleid, met de geselecteerde foto daar geïmporteerd voor uw gebruik

 8. Als je hebt getikt Afdrukken, u moet vervolgens de printer selecteren waarop u wilt afdrukken, een beschikbare optie kiezen, het gewenste aantal exemplaren instellen en vervolgens op tikken Afdrukken.

U kunt foto’s die u heeft verwijderd niet delen of afdrukken, tenzij u ze eerst uit het Onlangs verwijderd map. Leer hoe u verwijderde afbeeldingen van uw iPhone kunt herstellen voor hulp.

Afbeeldingen importeren van iOS-foto’s naar andere apps

Veel apps kunnen afbeeldingen importeren uit de Foto’s-app. Dit doen is een beetje anders dan de bovenstaande stappen. Het is ook handiger als je al in de app zit die je gaat gebruiken om de foto te delen. Als je bijvoorbeeld de Twitter-app gebruikt, staat er een afbeeldingspictogram onder aan het nieuwe-tweet-scherm dat je gebruikt om foto’s te kiezen om te Tweeten. Het delen van afbeeldingen van iPhone naar Facebook is vergelijkbaar. In feite geldt hetzelfde voor veel van apps, maar de exacte stappen voor het selecteren van afbeeldingen zullen in elk iets anders zijn.

Schermafbeeldingen van de Twitter-app met de knoppen Foto's en Toevoegen gemarkeerd

Enkele voorbeelden van apps waarmee u foto’s vanaf uw iPhone kunt delen, zijn onder meer berichten-apps zoals Signal en Facebook Messenger, e-mailapps zoals Gmail en Yahoo Mail, apps voor het delen van bestanden zoals Wi-Fi Transfer, notitie-apps zoals Google Keep en online bestandsopslagservices zoals MEGA en Google Drive. Als u foto’s probeert te delen of af te drukken die naar uw iCloud-account zijn geüpload, gebruikt u Fotostream. Als je die foto’s echter niet ziet in de Foto’s-app, zorg er dan voor dat je Fotostream hebt ingeschakeld.

Foto’s delen of afdrukken vanuit iCloud

Als uw iPhone-foto’s zijn geüpload naar iCloud maar u Photo Stream niet gebruikt om ze met uw iPhone te synchroniseren, hebt u toegang tot uw iPhone-foto’s vanaf iCloud.com. Gebruik de downloadknop om de afbeelding op uw computer of iPhone op te slaan, en dan kunt u dingen doen zoals e-mailen en het bestand afdrukken.

Downloadknop iCloud-foto's op iCloud.com

Wist je dat je ook foto’s op je iPhone kunt verbergen? Er zijn een paar manieren om dit te doen, sommige veiliger dan andere.