Skip to content

Foursquare’s Swarm-app: wat het is en hoe het te gebruiken?

15 de augustus de 2021
GettyImages 472709398 5b75ca8246e0fb0050917286

Zie je locatie-check-ins gedeeld vanuit een app genaamd Swarm door je vrienden op sociale media? Of heeft een vriend je uitgenodigd om mee te doen? Dit is waar de Foursquare Swarm-app over gaat en waarom je hem misschien wilt gaan gebruiken.

Wat is de Foursquare Swarm-app?

Swarm is een app voor het delen van sociale locaties van de ontwikkelaars van de Foursquare City Guide. De City Guide werd gelanceerd in 2009 en werd al snel een populair platform voor het delen van locaties. Mensen zouden “inchecken” om vrienden te laten weten waar ze waren met behulp van de GPS-functie van hun mobiele apparaat. Nu is de Foursquare City Guide-app een hulpmiddel om plaatsen om je heen te vinden, en de nieuwere Swarm-app bevat de meeste van zijn voormalige sociale netwerkfuncties. Met andere woorden, als u uw locatie graag met vrienden deelt, wilt u Swarm gebruiken. Als je graag nieuwe plaatsen om je heen ontdekt, moet je City Guide gebruiken.

Download Swarm en log in

Als je een account hebt bij de Foursquare City Guide-app, kun je dezelfde inloggegevens gebruiken om je aan te melden bij Swarm en je profielgegevens, vrienden en incheckgeschiedenis toe te voegen. Als je geen Foursquare-account hebt, log dan in op Swarm via je Facebook-account of maak een nieuw account aan met je e-mailadres. Zodra je voor de eerste keer bent ingelogd op Swarm, leidt de app je door een paar inleidende schermen voordat je hem kunt gebruiken.

De Swarm-app is gratis voor iOS en Android. Ga naar de App Store om de app voor iOS te downloaden, of ga naar Google Play om de app voor Android te downloaden.

Bekijk je tijdlijn

Druk op Persoon pictogram in de linkerbenedenhoek om een ​​kaartoverzicht van uw locatie en check-ins te bekijken, plus een tijdlijn van uw eerdere check-ins. Druk op kaart bovenaan het scherm om plaatsen in de buurt te zien die je hebt bezocht. Als je nog nergens bent ingecheckt, zie je misschien niet veel in je tijdlijn. De app kan echter enkele inchecksuggesties geven op basis van locatiegegevens die de app ophaalt van de GPS van uw apparaat.

Twee screenshots van de Swarm-app.

Maak contact met vrienden

Als je een nieuwe gebruiker bent, vraagt ​​de app je om vrienden toe te voegen. U kunt selecteren: Vind vrienden uit Contacten en vind vrienden van alle vermelde sociale-mediaplatforms. U kunt ook naar het tabblad Vrienden navigeren door op de Vrienden pictogram in de rechterbenedenhoek. Begin met het typen van de naam van een vriend in de zoeken veld bovenaan, of kijk door je bestaande contacten om te zien wie er op Swarm zit. De app biedt mogelijk ook een paar vriendensuggesties. Wanneer u nu naar dit tabblad navigeert, ziet u een tijdlijn van de check-ins van uw vrienden. En als je een nieuwe vriend wilt toevoegen, tik je op Vrienden toevoegen.

Vrienden toevoegen aan de Foursquare Swarm-app.

Pas uw profiel- en privacyinstellingen aan

Open je Swarm-profiel door op de te tikken Profiel pictogram in de linkerbovenhoek van een willekeurig tabblad. Hier kunt u een profielfoto, uw naam, telefoonnummer, e-mailadres, geslacht, locatie en een korte bio toevoegen. U kunt ook een samenvatting van informatie bekijken op basis van uw check-ins. Om uw privacy-instellingen te configureren, tikt u op de Instellingen pictogram in de rechterbovenhoek van de Profiel tabblad. Tik vervolgens op Privacy instellingen. Hier kunt u opties selecteren met betrekking tot hoe uw contactgegevens worden gedeeld, hoe uw check-ins worden gedeeld, wie uw profielstatistieken kan zien en meer. U kunt ook terug navigeren naar de Instellingen tabblad om uw instellingen voor geluidseffecten, meldingen en toepassingen van derden te configureren.

Profiel- en privacyinstellingen op Swarm.

Inchecken om uw locatie te delen

Nu je contact hebt gemaakt met een paar vrienden, je profiel hebt aangepast en je privacy-instellingen hebt geconfigureerd, ben je helemaal klaar om je locatie te delen. Druk op locatie pin in het onderste middengedeelte van het scherm. Swarm detecteert vervolgens automatisch uw huidige locatie en geeft deze bovenaan weer, maar u kunt tikken op Verander de locatie onder je locatie als je liever een andere plek in de buurt selecteert. Check-ins zijn vergelijkbaar met berichten op andere sociale netwerken zoals Facebook. U kunt een opmerking toevoegen aan uw check-in en een van de emoji pictogrammen in het bovenste verticale menu. U kunt ook de camera pictogram onder uw profielafbeelding om een ​​foto te maken en deze aan uw check-in toe te voegen.

Inchecken in de Swarm-app.

Druk op Persoon pictogram in de linkerbenedenhoek om andere vrienden met wie je bent te taggen, of tik op de Slot pictogram om buiten het raster in te checken. Selecteer de Facebook en Twitter pictogrammen om automatisch te delen met uw sociale profielen. Selecteer Check in wanneer je klaar bent.