Skip to content

Fout 0x8007045d: wat het is en hoe het te repareren?

8 de september de 2021
facebookmarketplace why 5c888acbc9e77c00010c22cc

De foutcode 0x8007045d kan in alle versies van Windows verschijnen wanneer een apparaat problemen heeft met het correct lokaliseren of lezen van bestanden. Meestal gebeurt dit tijdens een app- of Windows-update. Het is echter ook bekend dat foutcode 0x8007045d verschijnt tijdens een foutieve bestandsoverdracht of systeemback-up.

Hoe de 0x8007045d-foutcode verschijnt

Foutcode 0x8007045d kan verschijnen in een pop-upfoutbericht en delen van Windows 10 wanneer bestanden worden geopend of een update wordt uitgevoerd. Hieronder staan ​​twee voorbeelden van hoe de 0x8007045d-fout kan verschijnen:

 • Het verzoek kon niet worden uitgevoerd vanwege een I/O-apparaatfout (0x8007045D). Voer de back-up opnieuw uit zodra het probleem is opgelost.
 • Windows kan de vereiste bestanden niet installeren. Zorg ervoor dat alle bestanden die nodig zijn voor de installatie beschikbaar zijn en start de installatie opnieuw. Foutcode: 0x8007045D

Oorzaken van de 0x8007045d-fout

Een 0x8007045d-foutcode treedt op wanneer een computer tijdens een proces moeite heeft met het openen of lezen van de vereiste bestanden. Dit kan worden veroorzaakt door een beschadigd Windows-register, corrupte systeem- of programmabestanden, een onvolledige download van bestanden, defecte geheugenmodules of een beschadigd opslagapparaat zoals een externe harde schijf, USB-station, cd of dvd.

Een 0x8007045d-fout oplossen

Omdat foutcode 0x8007045d kan worden geactiveerd door software- en hardwareproblemen, zijn er verschillende strategieën die kunnen worden geprobeerd om ermee om te gaan.

 1. Start Windows opnieuw. Deze basisactie heeft de gewoonte om de meest willekeurige computerfouten op te lossen en is het proberen waard wanneer je technische problemen tegenkomt. Zorg ervoor dat u de Windows-computer op de juiste manier opnieuw opstart. Als u het verkeerd doet, kan dit problemen veroorzaken.

 2. Windows bijwerken. Een Windows-update installeert de nieuwste functies en beveiligingspatches. Het scant het apparaat ook op beschadigde bestanden en fouten en repareert die bestanden en fouten. Om te controleren of er een nieuwe Windows-update is, gaat u naar Instellingen > Update en beveiliging > Controleren op updates. Zorg ervoor dat het Windows-apparaat is aangesloten op een voedingsbron, aangezien sommige updates enige tijd kunnen duren, vooral als het lang geleden is sinds de laatste update.

 3. Sluit de schijf opnieuw aan. Als u deze fout tegenkomt bij het openen van bestanden op een externe schijf, zoals een USB-stick of dvd, koppelt u deze los van de Windows-computer, sluit u deze aan en probeert u de taak opnieuw.

 4. Schone cd’s en dvd’s. Er kunnen vuile vingerafdrukken achter de 0x8007045d-foutmelding zitten. Als schijven vuil zijn, kan het schijfstation van de computer moeite hebben om de gegevens goed te lezen. Geef de schijf op de juiste manier een schoonmaakbeurt en probeer de taak opnieuw.

 5. Reparatie cd’s en dvd’s. Als een cd of dvd gebarsten of bekrast is, is er geen enkele schoonmaakbeurt nodig om hem weer leesbaar te maken. Probeer het in plaats daarvan te repareren. Het is bewezen dat verschillende methoden werken. Als je een schijf niet zelf wilt repareren, probeer dan een professionele schijfreparatieset. Deze zijn relatief betaalbaar en klaren meestal de klus. Als u zeker weet dat de fout is veroorzaakt door een beschadigde schijf en u deze niet kunt repareren, kunt u het beste een vervangende schijf bestellen bij de leverancier.

 6. Probeer een alternatieve USB-poort. De poort kan beschadigd zijn. Als je een andere USB-poort op je Windows-apparaat hebt, probeer die dan ook.

 7. Breng de bestanden over naar uw computer. Als u een app of update installeert vanaf een externe schijf of schijf en u krijgt de foutmelding 0x8007045d, kopieer dan de relevante bestanden naar uw computer en voer de installatie of update vanaf daar uit.

 8. Download de bestanden opnieuw. De bestanden die u opent, zijn mogelijk beschadigd tijdens de eerste download. Dit kan worden veroorzaakt door een zwakke of defecte internetverbinding of een probleem op de server van de website. Verwijder indien mogelijk de bestanden en download de bestanden opnieuw. Een gemakkelijke manier om te bepalen of de bestanden correct zijn gedownload, is door de bestandsgrootte te vergelijken met die op de officiële website. Als een installatiebestand 800 MB zou moeten zijn, maar het is slechts 200 MB nadat het is gedownload, werkt er iets niet goed.

 9. Zet de bestanden over via de cloud. Als u geen toegang hebt tot de bestanden vanaf een externe schijf, kan de schijf fysiek beschadigd zijn en zal geen enkele schoonmaakbeurt het probleem oplossen. Om dit te omzeilen, stuurt u de bestanden naar uw computer met behulp van een cloudservice, zoals Google Drive, Dropbox of OneDrive. Als u geen account voor cloudservices hebt, brengt u de bestanden over naar uw computer door de bestanden als bijlage bij een e-mailbericht te voegen.

 10. Werk de stuurprogramma’s bij. Dit proces kan fouten oplossen met betrekking tot zowel lokale als externe schijven.

 11. Controleer de schijf op fouten. Windows heeft een ingebouwde tool die stations op fouten scant en de fouten corrigeert. De scan duurt slechts enkele minuten. U wordt gewaarschuwd voor eventuele fouten die tijdens de scan zijn gedetecteerd wanneer deze is voltooid.

 12. Voer de probleemoplosser voor hardware en apparaten uit. Windows heeft een reeks ingebouwde programma’s die probleemoplossers worden genoemd. Deze programma’s scannen op specifieke technische problemen en corrigeren die problemen. Degene die u wilt gebruiken, wordt de probleemoplosser voor hardware en apparaten genoemd. Om het te vinden, selecteer Instellingen > Update en beveiliging > Problemen oplossen. Selecteer vervolgens Voer de probleemoplosser uit onder zijn titel. U kunt ook de probleemoplosser voor gedeelde mappen vanaf hetzelfde scherm uitvoeren. Als u de 0x8007045d-fout krijgt tijdens het uitvoeren van een Windows-update, voert u de probleemoplosser voor Windows Update uit.

 13. Schakel antivirusprogramma’s tijdelijk uit. Antivirusprogramma’s kunnen updates en installaties verstoren. Schakel het programma dat op de achtergrond wordt uitgevoerd uit en probeer de update opnieuw. Schakel de antivirusbescherming weer in als u klaar bent, want een onbeveiligde computer kan in de toekomst voor meer problemen zorgen.