Skip to content

Foutcode 0xc0000185: wat het is en hoe het te repareren?

8 de augustus de 2021
errorcode201 6a7e4d37f05c4d7ba6ea29afef248ce0

Foutcode 0xc0000185 verschijnt bijna altijd wanneer een Windows-pc opstart, meestal na een herstart van het systeem. Het manifesteert zich bijna altijd als een BSOD, of Blue Screen of Death, met de tekst: “De opstartconfiguratiegegevens voor uw pc ontbreken of bevatten bepaalde fouten”, gevolgd door de foutcode. Het is ook mogelijk dat het bericht luidt: “Uw pc moet worden gerepareerd. In het opstartconfiguratiegegevensbestand ontbreekt de vereiste informatie.” Deze fout is in de meeste gevallen eenvoudig te verhelpen. Deze fout verschijnt op Windows 8.1 en Windows 7, hoewel deze het meest voorkomt op Windows 10.

Oorzaken van foutcode 0xc0000185

Foutcode 0xc0000185 wordt veroorzaakt door een beschadiging van bestanden die verband houden met de opstartfunctie van een Windows-pc. Bepaalde bestanden zijn op de een of andere manier verwijderd of beschadigd, of iets onschuldigs als een defecte afsluiting of een nieuw randapparaat gooit roet in het eten. Het kan ook het gevolg zijn van malware of defecte hardware, en deze fout is slechts een symptoom van een groeiend probleem.

Hoe foutcode 0xc0000185 op te lossen?

Of deze fout nu het grootste probleem is dat uw systeem beïnvloedt of dat er een andere, meer substantiële storing is waar deze fout alleen maar naar verwijst, u kunt niets oplossen totdat uw pc weer aan het werk is. Nadat u elk van deze oplossingen hebt geprobeerd, start u uw systeem opnieuw op en kijkt u of het correct opstart. Als dit niet het geval is, gaat u naar de volgende mogelijke oplossing.

  1. Herstart de computer. Het is onwaarschijnlijk dat een standaard herstart dit specifieke probleem zal oplossen, maar een volledige herstart kan nooit kwaad. Windows lost dit probleem op tijdens de opstartvolgorde.

  2. Bouw het trimvest opnieuw op. Als deze fout zich blijft voordoen, is het opnieuw opbouwen van het Boot Configuration Data-bestand een goede volgende stap om te nemen. Open het menu Geavanceerde opstartopties om te beginnen.

  3. Bouw de BCD opnieuw op met opstartmedia. Soms zijn opstartproblemen van Windows moeilijk op te lossen omdat u niet bij de reparatietools kunt komen die u moet gebruiken. Hoewel u een ander Windows-installatiestation zou kunnen gebruiken, is het een eenvoudigere methode om een ​​opstartbaar Windows 10 USB-station te maken en te gebruiken. Om er een te maken, downloadt u een Windows ISO (het is gratis) van een van Microsoft’s bronnen en maakt u vervolgens een opstartbare USB-drive. Als dat is gebeurd, herbouwt u de BCD in Windows zoals u misschien hebt gedaan in de laatste stap voor het oplossen van problemen, maar deze keer start u op naar uw USB-station in plaats van naar uw hoofdstation.

  4. Voer een systeemherstel uit. Als het repareren van het trimvest het probleem niet oplost, is een meer drastische aanpak om het systeem terug te draaien naar een eerder tijdstip. Als u Systeemherstel gebruikt, kunt u toepassingen en gegevens verwijderen, dus maak indien mogelijk een back-up van alles wat belangrijk is op een secundaire schijf voordat u verdergaat. U moet het herstel uitvoeren vanaf de Menu met geavanceerde opstartopties, omdat u Windows niet goed kunt opstarten.

  5. Formatteer de partitie en installeer Windows opnieuw. Als u nog steeds problemen heeft met het opstarten van uw pc na het voltooien van de bovenstaande stappen, formatteert u de schijf en installeert u Windows opnieuw. Maak een back-up van alle belangrijke informatie op de schijf, omdat dit proces de schijf wist.