Skip to content

Games delen met vrienden op Xbox Series X of S

3 de juli de 2021
gamesharexboxseriesxs 6dd9748ec4e9413888598b8e10325eb5

Wat te weten

 • Je kunt al je digitaal gekochte games delen door de console te wisselen die is aangewezen als je thuis-Xbox.
 • Je abonnementen, zoals Game Pass Ultimate, worden ook gedeeld.
 • Je kunt maar vijf keer per jaar van thuisconsole wisselen.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe je games kunt delen bij gebruik van een Xbox Series X- of S-console.

Gameshare op Xbox Series X of S

Om games te delen op een Xbox Series X en S, moet je toegang hebben tot de console van je vriend of hem je aanmeldingsgegevens toevertrouwen, en vice versa. Als je eerder het delen van games met Xbox One hebt gebruikt, moet je aanpassingen maken om door te gaan met delen met de nieuwe consoles.

 1. Meld u aan bij de Xbox Series X of S van uw vriend.

 2. druk de Xbox-knop om de gids te openen en navigeer naar Profiel & systeem > Instellingen.

 3. Selecteer Algemeen > Personalisatie.

  Een screenshot van algemene opties op Xbox Series X|S.

 4. Selecteer Mijn thuis-Xbox.

  Algemene personalisatie-opties op Xbox Series X|S.

 5. Selecteer Maak dit mijn thuis Xbox.

  Een screenshot van het my home Xbox-menu op Xbox Series X|S.

 6. Optioneel: log uit bij de console van uw vriend.

 7. Optioneel: Herhaal dit proces op je Xbox met het account van je vriend, zodat je toegang krijgt tot hun games.

Op dit moment zijn al uw digitale aankopen beschikbaar voor elke gebruiker op de Xbox van uw vriend en zijn al hun aankopen beschikbaar op uw Xbox als ze ervoor hebben gekozen om met u te delen. Je games zijn nog steeds beschikbaar op je console, maar je moet ingelogd zijn op je account om ze te openen. Op dezelfde manier moet je vriend zijn ingelogd op zijn Xbox om toegang te krijgen tot zijn eigen games.

Hoe werkt het delen van games op Xbox Series X of S?

Gamesharing werkt op basis van de manier waarop Xbox-consoles met digitale aankopen omgaan. Wanneer je een game koopt en downloadt naar je console, kunnen andere gebruikers van die console die game ook spelen als ze niet zijn ingelogd op je account. Dit is mogelijk omdat elke Xbox-gebruiker één Xbox als zijn thuisconsole kan instellen, waar gedownloade games beschikbaar zijn voor iedereen die toegang heeft tot die console. Naast toegang tot games die je op je thuisconsole hebt gekocht, kun je ze ook downloaden en spelen op elke andere Xbox door in te loggen op je account. Als je dat doet, kun je alleen die games spelen: andere gebruikers van de Xbox krijgen een foutmelding als ze proberen te spelen. Gamesharing profiteert hiervan door u de Xbox Series X of S van uw vriend in te stellen als uw thuisconsole. Je kunt dan uitloggen bij die console, zodat ze zich kunnen aanmelden bij hun eigen account en vervolgens elke game die je hebt gekocht downloaden en spelen. U logt vervolgens weer in op uw eigen Xbox, die niet langer uw thuisconsole is. Omdat je bent ingelogd, kun je daar je games downloaden en spelen.

Hoe werkt het delen van games met Xbox Series X of S en de Xbox One-familie van consoles?

Gamesharing werkt op de Xbox Series X of S precies hetzelfde als op de Xbox One-consolefamilie. In feite bestaan ​​al deze consoles in één ecosysteem, en je kunt er maar één thuisconsole hebben. Dat betekent dat als je games deelde met een vriend door hun Xbox One in te stellen als je thuisconsole, ze de toegang verliezen als je later je eigen Xbox Series X of S instelt als je thuisconsole. Als je games wilt blijven delen terwijl je upgradet naar een Xbox Series X of S, moeten jij en je vriend een nieuwe overeenkomst sluiten. Omdat je elk maar één thuisconsole kunt hebben, kun je ervoor kiezen om games te delen met een Xbox One of Xbox Series X of S, maar niet beide.

Welke inhoud wordt gedeeld met Xbox Gameshare?

Wanneer je de console van een vriend instelt als je thuis-Xbox, krijgen ze toegang tot al je digitaal gekochte games, waaronder Xbox 360-, Xbox One- en Xbox Series X- of S-games. Ze krijgen ook toegang tot je Game Pass Ultimate-abonnement als je er een hebt. Dat betekent dat ze online kunnen spelen en ook Game Pass-games naar hun console kunnen downloaden, zelfs als ze geen eigen abonnement hebben.

Zijn er beperkingen aan Gameshare?

Er zijn zeer weinig beperkingen voor het delen van Xbox-games. Je vriend kan al je games spelen en je kunt nog steeds aankopen doen en je eigen games spelen op elke console waarop je bent ingelogd. Wanneer u dergelijke aankopen doet, krijgt uw vriend onmiddellijk toegang tot die games op zijn console, aangezien deze is ingesteld als uw thuis-Xbox. De belangrijkste beperking voor het delen van games is dat je maar vijf keer per jaar van thuisconsole kunt wisselen. Dat betekent dat je niet zomaar vrij kunt schakelen tussen vrienden en familieleden om mee te delen, omdat je je toegewezen schakelaars snel opraakt en je een heel jaar aan één thuisconsole vastzit. Daarom is het zo belangrijk om zorgvuldig te kiezen bij het opzetten van gameshare en alleen te delen met mensen die je echt vertrouwt.