Skip to content

Games streamen op Facebook

2 de juli de 2021
001 915333ea4448420a8baa047e73b0c960

Wat te weten

 • Eerst moet je een Facebook Gaming-pagina maken en je stream instellen in software van derden, zoals OBS Studio of Streamlabs OBS.
 • Ga naar de Facebook Live Producer-pagina om de Streamsleutel en Server-URL in uw uitzendsoftware.
 • Begin met streamen in uw uitzendsoftware en selecteer vervolgens Ga leven op de Facebook Live Producer-pagina.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe je games streamt op Facebook Gaming vanaf je computer, mobiele apparaat of gameconsole.

Hoe te streamen op Facebook Gaming

Nadat je je apparatuur en software hebt ingesteld, volg je deze stappen om te beginnen met streamen:

 1. Stel een Facebook Gaming-pagina in om je stream te hosten.

 2. Selecteer de Facebook Gaming-pictogram in de werkbalk bovenaan Facebook.

 3. Selecteer Begin met streamen om naar de Facebook Creator Studio te gaan.

  Begin met streamen op de Facebook Gaming-pagina

 4. Selecteer Bericht maken > Ga leven om naar de Facebook Live Producer-pagina te gaan.

  Maak een bericht en ga live in de Facebook Creator Studio.

 5. Scroll naar beneden naar Livestream instellen, kopieer en plak vervolgens de Streamsleutel en Server-URL in een apart document of teksteditor.

  Streamsleutel en server-URL op de Faceook Live Producer-pagina

  Geef je streamsleutel nooit aan iemand anders, anders hebben ze toegang tot je stream.

 6. Selecteer in uw uitzendsoftware Facebook Live voor de Onderhoud. Om dit te doen in OBS Studio, ga naar het dossier > Instellingen > Stroom.

  Stream en service in OBS Studio-instellingen

 7. Voer de in Streamsleutel en Server-URL in de instellingen van uw streamingsoftware. Om dit te doen in OBS Studio, ga naar het dossier > Instellingen > Stroom.

  Stream Key en Server in OBS Studio-instellingen

  In sommige programma’s is de server al ingesteld op de juiste standaard.

 8. Zodra je je stream hebt ingesteld, begin je met streamen in je uitzendsoftware. Er verschijnt een preview op Facebook. Selecteer het kleine venster om het groter te maken.

  Voorbeeldvenster van gamestream op de Facebook Live Producer-pagina

 9. In de linkerzijbalk van de Facebook Live Producer-pagina onder Post, zorg ervoor dat Posten op pagina die u beheert is geselecteerd en kies je spelpagina.

  Posten op de pagina die je beheert op de Facebook Live Producer-pagina

 10. Voer een titel en beschrijving in voor je stream, tag een game en selecteer Ga leven op Facebook.

  Ga live op de Facebook Live Producer-pagina

Je Facebook Gaming-livestreamvideo’s verschijnen onder de Leven tabblad op uw spelpagina.

Uw Facebook-gamingstreaming volgen

Nadat je live bent gegaan, brengt Facebook je naar de Creator Studio, waar je nuttige informatie ziet, zoals je aantal kijkers, streamstatus en reacties. Je kunt op elk moment terugkeren naar de Creator Studio om je streams te beheren en video’s te uploaden. Selecteer Inzichten in de linkerzijbalk om je kijkersstatistieken en inkomsten te bekijken.

Inzichten in Facebook Creator Studio

Wat heb je nodig om games op Facebook te streamen?

Facebook Gaming ondersteunt alleen streaming vanaf pc’s, dus als je wilt streamen vanaf je console, moet je deze met een video-opnamekaart op je computer aansluiten. Daarnaast heb je gamestreamingsoftware van derden nodig, zoals OBS Studio of Streamlabs OBS. U wilt waarschijnlijk ook investeren in een kwaliteitswebcam en een USB-microfoon. Om je streams zo professioneel mogelijk te maken, overweeg dan een complete gamestreaming-setup. Met de Facebook Gaming-app kun je mobiele games rechtstreeks vanaf je telefoon streamen.

Uw Facebook-gamingstream instellen

Voordat je begint met streamen, moet je je uitzendsoftware instellen. Het proces verschilt afhankelijk van het programma dat u gebruikt. Facebook raadt de volgende instellingen aan:

 • Bitsnelheid: 4.000 Kbps
 • Keyframe-interval: 2
 • Video-uitgang: 720p bij 30 frames per seconde.

Naast het uitzenden van gameplaybeelden, wil je ook een visueel aantrekkelijke lay-out voor je stream maken. Uw stream moet minimaal een achtergrondafbeelding en een webcam bevatten. Als je deel uitmaakt van het Facebook Level Up-programma, kun je streamen in 1080p (1920 x 180) met 60 fps.

Maak een Facebook-gamingstreamlay-out in OBS Studio

Hoewel u Photoshop kunt gebruiken om een ​​streaminglay-out voor videogames te maken, kunt u als volgt een basislay-out instellen met OBS Studio.

 1. Ga naar het dossier > Instellingen > Video en verander de Baseren en Uitgang: resoluties naar 1920×1080en selecteer vervolgens OK. Hiermee wordt het formaat van je stream aangepast aan de beste beeldverhouding voor uitzending.

  Basis- en uitvoerresoluties in OBS Studio-video-instellingen

 2. Om een ​​achtergrondafbeelding toe te voegen, klikt u met de rechtermuisknop op de lege werkruimte en selecteert u Toevoegen > Beeld. Als de afbeelding geen 1920×1080 pixels is, hebt u de mogelijkheid om het formaat te wijzigen.

  Afbeelding in OBS Studio-werkruimte

  Houd de in de gaten bronnen onderaan het scherm om ervoor te zorgen dat de achtergrondafbeeldingslaag onder aan de lijst blijft.

 3. Als u een webcam wilt toevoegen, klikt u met de rechtermuisknop op de OBS studio-werkruimte en selecteert u Toevoegen > Video-opnameapparaat. Geef het een eenvoudige naam zoals ‘webcam’ en zorg ervoor dat het boven je achtergrond staat in de in bronnen doos.

  Video-opnameapparaat in OBS Studio-werkruimte

 4. Om gameplay-opnames rechtstreeks vanaf uw pc te streamen, klikt u met de rechtermuisknop op de lege werkruimte en selecteert u Toevoegen > Spel vastleggen.

  Game Capture in de OBS Studio-werkruimte

 5. Stel de Modus naar Specifiek venster vastleggenen kies je spel als de Venster (het programma moet actief zijn).

  Modus en venster in OBS Studio Game Capture-instellingen

 6. Om beeldmateriaal van een gameconsole te streamen, koppelt u de HDMI-kabel van de console los van uw tv, sluit u deze aan op de capture-kaart en sluit u vervolgens de capture-kaart aan op uw computer met de USB-kabel.

 7. Zet de console aan, klik met de rechtermuisknop op de OBS studio-werkruimte en selecteer Toevoegen > Video-opnameapparaat.

  Video-opnameapparaat in OBS Studio-werkruimte

 8. Nadat u uw opnamekaart hebt geselecteerd, zouden livebeelden van de console op uw computer moeten verschijnen. Wijzig het formaat van het venster en verplaats het naar de gewenste plaats in uw schermindeling.

  Minecraft-streamingvenster in OBS Studio