Skip to content

Geanimeerde GIF’s gebruiken op Facebook

8 de augustus de 2021
joshua hoehne 1507094 unsplash 1b27d35003bf464489a23cb682568067

Het delen van GIF’s wordt net zo populair op Facebook als op andere sociale netwerken (zoals Twitter en Tumblr). Mensen die berichten op sociale netwerken plaatsen, gebruiken GIF’s vaak als een manier om een ​​reactie over te brengen of om een ​​bericht samen te vatten.

Hoe de ingebouwde GIF-tool van Facebook te gebruiken

GIF-bestanden zijn korte, herhalende afbeeldingen die vaak uit videoclips worden gehaald. Het kunnen ook zelfgemaakte animaties zijn of gewoon sprankelende bewegende beelden. Facebook heeft zijn eigen ingebouwde GIF-tool die u kunt gebruiken om GIF’s te zoeken en eenvoudig in te voegen in zowel uw statusupdates als commentaarsecties.

De volgende instructies zijn van toepassing op zowel Facebook.com in een webbrowser als de officiële Facebook-app.

 1. Vind de Bericht maken veld bovenaan uw nieuwsfeed of in uw profiel.

 2. Tik op internet op de drie horizontale stippen onder het veld en selecteer GIF.

  Een bericht maken op Facebook.com.

  Tik in de app op Waar denk je aan (in het veld) en selecteer vervolgens GIF.

 3. Type A trefwoord of woordgroep in het GIF-zoekveld dat verschijnt. U kunt ook door de trending GIF’s bladeren die in het raster onder het zoekveld verschijnen.

 4. Wanneer u een GIF vindt die u wilt gebruiken, klik of tik erop om het in je bericht in te voegen. Houd er rekening mee dat je slechts één GIF per keer per bericht kunt toevoegen.

  Een foto toevoegen aan een bericht op Facebook.com.

  U kunt nog steeds een optioneel bericht toevoegen voordat u de GIF in uw statusupdate hebt ingevoegd.

GIF gebruiken in Facebook-opmerkingen

GIF’s invoegen in reacties op de berichten van uw vrienden is net zo eenvoudig als ze in uw eigen statusupdates invoegen – en u kunt het zowel via internet als via de app doen. Het enige wat u hoeft te doen is zoeken naar de GIF naast het opmerkingenveld en volg dan stap drie en vier hierboven.

Zoeken naar GIF's op Facebook.com.

Waar vind je meer GIF’s om handmatig op Facebook te posten

Facebook staat ook GIF-posting toe door handmatig te delen of te uploaden. Dit kan handig zijn als je een specifieke GIF hebt die je wilt delen en die je niet lijkt te vinden in de ingebouwde GIF-tool van Facebook. Er zijn veel plaatsen om naar GIF’s te zoeken. Het downloaden (en soms maken) ervan is eenvoudig. GIPHY is een van de beste plaatsen waar je kunt zoeken naar trending GIF’s en GIF’s in categorieën zoals entertainment, sport, vakanties, memes, enz. Het staat momenteel bekend als de grootste en populairste GIG-zoekmachine van het web.

GIPHY-website.

Imgur staat ook bekend om hun GIF-afbeeldingen, en er zijn er veel die je rechtstreeks vanuit hun app of website kunt downloaden. Je kunt naar afbeeldingen zoeken op tags als grappig, zomer, opbeurend, eten, virtual reality, memes en nog veel meer. Als je eenmaal een GIF hebt gedownload die je op Facebook wilt delen, kun je deze uploaden door het camerapictogram te selecteren in een statusupdate of opmerking, net alsof je een normaal afbeeldingsbestand uploadt. Houd er rekening mee dat sommige online GIF’s op de webpagina kunnen worden weergegeven, maar technisch niet beschikbaar zijn om te downloaden in de GIF-indeling. In dat geval zal het plaatsen van de link via Facebook uw vrienden niet de GIF laten zien die u wilt delen. U kunt zien of dit het geval is als u de GIF probeert te downloaden en deze de HTML- of MP4-bestandsextensie heeft in plaats van GIF. Om dit te voorkomen, moet je doorklikken totdat je een downloadpagina bereikt waar je een GIF-URL ziet die je kunt kopiëren of een downloadknop.

Maak je eigen GIF

Een andere manier om een ​​geweldige GIF voor jezelf te maken om te delen met Facebook-vrienden, is door er zelf een te maken, wat ideaal is voor die momenten waarop je een specifieke clip uit een video citeert. Je kunt video’s omzetten in GIF’s en ze helemaal opnieuw maken, online of via programma’s zoals GIMP of Photoshop. Geïnteresseerd in het maken van je eigen GIF’s? Bekijk de beste gratis GIF-maker-apps.

Upload je GIF

Nadat je een GIF hebt gedownload die je op Facebook wilt delen, kun je deze uploaden door de camera pictogram in een statusupdate of commentaarveld, net alsof u een normaal afbeeldingsbestand uploadt. Als alles wat je hebt de URL naar een GIF is (dat wil zeggen, het is niet gedownload naar je apparaat), kun je het nog steeds posten als onderdeel van je Facebook-status door de link in het statusvak te plakken. Afhankelijk van de site waarop het wordt gehost, zou Facebook moeten herkennen dat het een GIF-afbeelding is en deze automatisch in uw statusupdate of opmerking invoegen. Je kunt dan je status normaal opbouwen en zelfs de GIF-link wissen, en de afbeelding zal nog steeds worden geplaatst. Als het je niet lukt om de GIF naar Facebook te uploaden en correct weer te geven, is een andere optie die je misschien wilt proberen, de GIF op te slaan op een afbeeldingshostingsite en de link vervolgens op Facebook te delen. Upload gewoon je GIF naar een van die websites, kopieer de link en plak deze in Facebook om de afbeelding direct te delen. Online opslagsites zijn ook erg handig als je wilt kiezen uit tientallen (of honderden) van je favoriete GIF’s. In plaats van ze allemaal op je apparaat op te slaan, upload je ze online en heb je ze overal beschikbaar.