Skip to content

Gebruik de fotobrowser van Mail om een ​​afbeelding aan een e-mail toe te voegen

13 de september de 2021
GettyImages 83560065 57a2e7723df78c3276a5dd84

Als u de toepassing Mail op uw Mac gebruikt om afbeeldingen via e-mail te delen – en laten we eerlijk zijn, wie niet – kunt u een afbeelding vanuit de Finder of vanuit de Foto’s- of iPhoto-app naar het e-mailbericht slepen dat u aan het schrijven bent. Hoewel de methode met slepen en neerzetten prima werkt, vooral als de afbeelding die je wilt delen losjes in de Finder is opgeslagen, is er een betere manier. De Mail-app van Apple bevat een ingebouwde Fotobrowser die u kunt gebruiken om door uw Aperture-, Foto’s- of iPhoto-bibliotheken te bladeren. U kunt vervolgens de afbeelding selecteren die u wilt delen en deze met slechts één klik aan uw bericht toevoegen. Informatie is dit artikel van toepassing op Mail in de volgende besturingssystemen: macOS Catalina (10.15), macOS Mojave (10.14), macOS High Sierra (10.13 ) en macOS Sierra (10.12) Het gebruik van de Mail Photo Browser is een stuk eenvoudiger dan Aperture, Photos of iPhoto openen en vervolgens een afbeelding naar de Mail-app slepen. Het heeft ook het extra voordeel dat het geen systeembronnen in beslag neemt om een ​​van de fototoepassingen te starten.

De fotobrowser van Mail gebruiken

Het gebruik van de Fotobrowser in de Mail-toepassing kan niet eenvoudiger:

 1. Launch Mail als het nog niet actief is door op het pictogram in het Dock te klikken.

 2. Open een nieuw berichtscherm en begin met het typen van uw bericht.

  Nieuw berichtscherm in Mac Mail-toepassing

 3. Klik op de Fotobrowser pictogram in de rechterbovenhoek van de werkbalk voor nieuwe berichten. Het ziet eruit als twee gestapelde foto’s.

  Een nieuw e-mailberichtvenster met het pictogram Fotobrowser

  U kunt ook toegang krijgen tot de Fotobrowser door te selecteren: Raam op de Mail menubalk en klikken op Fotobrowser in het vervolgkeuzemenu.

 4. Klik Foto’s of een van de andere beschikbare bibliotheekopties in het vervolgkeuzemenu Fotobrowser.

  Een nieuw e-mailberichtvenster met het menu Fotobrowser

 5. Blader door de miniatuurafbeeldingen in de gekozen bibliotheek.

  Fotobrowser miniatuurafbeeldingen bekijken in Mac Mail

 6. Dubbelklik op een miniatuur om een ​​grotere versie van de afbeelding te zien.

  Fotobrowser in Mac Mail-toepassing

 7. Klik en sleep de gekozen foto naar de hoofdtekst van het e-mailbericht. Het wordt ingevoegd waar uw cursor zich ook bevindt, maar u kunt het selecteren en naar een andere locatie slepen. Maak je geen zorgen als het er op dit moment te groot uitziet.

  Mac Mail-bericht inclusief foto gesleept uit Fotobrowser

  U kunt slepen vanuit de miniatuurweergave of de vergrote weergave in de Fotobrowser. Wanneer u een foto naar uw bericht sleept, wordt er een regel toegevoegd aan de e-mailheader voor Berichtgrootte en Afbeeldingsgrootte.

 8. Open de Afbeeldingsgrootte vervolgkeuzemenu in de e-mailheader en kies Klein, Medium, Groot, of Ware grootte om de grootte van de afbeelding in de e-mail te wijzigen.

  Verkleinde afbeelding in Mac Mail

  Sla deze stap niet over, vooral niet als u meerdere afbeeldingen bijvoegt. Met foto’s op ware grootte of groot kan uw e-mail te groot worden voor uw provider.

U kunt de zoekbalk onder aan de Fotobrowser gebruiken om te zoeken op trefwoorden, titels of bestandsnamen om de afbeelding te vinden die u wilt gebruiken.

Andere manieren om foto’s aan een e-mail toe te voegen

U kunt vanaf bijna elke locatie op een foto klikken en deze naar een e-mailbericht slepen, inclusief het bureaublad, een Finder-venster of een geopend document in een andere toepassing. U kunt ook een foto toevoegen aan een e-mailbericht door op de te klikken Bijvoegen paperclippictogram in de werkbalk van het berichtenvenster. Zoek vanaf daar de doelafbeelding op uw Mac en klik op Kies bestand.

Houd bestanden klein

Wanneer u bestanden via e-mail verzendt, moet u er rekening mee houden dat uw e-mailprovider mogelijk beperkingen heeft voor de berichtgrootte en dat de ontvangers mogelijk beperkingen hebben voor de berichtgrootte bij hun e-mailprovider. Hoe verleidelijk het ook is om afbeeldingen op volledige grootte te verzenden, het is meestal beter om kleinere versies te verzenden. U kunt schakelen tussen formaten om het beste formaat voor uw e-mail te kiezen, maar de kleine en middelgrote opties zijn waarschijnlijk de beste keuze voor e-mails.