Skip to content

Gebruik een bridge om uw lokale netwerk uit te breiden

1 de augustus de 2021
how network bridges work 816357 eea65d0c474e429883dca2bfdcc83c30

Een netwerkbrug verbindt twee afzonderlijke computernetwerken. De netwerkbrug maakt communicatie tussen de twee netwerken mogelijk en zorgt ervoor dat ze als één netwerk kunnen werken. Bruggen breiden lokale netwerken uit om een ​​groter fysiek gebied te bestrijken dan het LAN kan bereiken. Bruggen zijn vergelijkbaar met – maar intelligenter dan – eenvoudige repeaters, die ook het signaalbereik vergroten.

Hoe netwerkbruggen werken

Bridge-apparaten inspecteren inkomend netwerkverkeer en bepalen of het verkeer moet worden doorgestuurd of verwijderd op basis van de beoogde bestemming. Een Ethernet-brug inspecteert bijvoorbeeld elk binnenkomend Ethernet-frame, inclusief de bron- en bestemmings-MAC-adressen – en soms de framegrootte – wanneer het individuele doorstuurbeslissingen verwerkt. Bridge-apparaten werken op de linklaag van het OSI-model.

Soorten netwerkbruggen

Bridge-apparaten ondersteunen Wi-Fi naar Wi-Fi, Wi-Fi naar Ethernet en Bluetooth naar Wi-Fi-verbindingen. Elk is ontworpen voor een specifiek soort netwerken.

  • Draadloze bruggen ondersteunen draadloze Wi-Fi-toegangspunten.
  • Wi-Fi-naar-Ethernet-bruggen maken verbindingen met Ethernet-clients mogelijk en koppelen deze aan een lokaal Wi-Fi-netwerk, wat handig is voor oudere netwerkapparaten die geen Wi-Fi-mogelijkheden hebben.
  • Een Bluetooth naar Wi-Fi-brug ondersteunt verbindingen met mobiele Bluetooth-apparaten in huizen en kantoren.

Draadloze overbrugging

Bridging is populair op Wi-Fi-computernetwerken. Op een Wi-Fi-netwerk vereist draadloze bridging dat toegangspunten met elkaar communiceren in een speciale modus die het verkeer dat ertussen stroomt ondersteunt.

Afbeelding van een draadloos toegangspunt

Twee toegangspunten die de draadloze overbruggingsmodus ondersteunen, werken als een paar. Elk blijft zijn lokale netwerk van verbonden clients ondersteunen terwijl het met de ander communiceert om overbruggingsverkeer af te handelen. De overbruggingsmodus wordt geactiveerd op een toegangspunt via een administratieve instelling of een fysieke schakelaar op het apparaat. Niet alle toegangspunten ondersteunen de draadloze overbruggingsmodus. Raadpleeg de documentatie van de fabrikant om te bepalen of een model deze functie ondersteunt.

Bruggen versus repeaters

Bruggen en netwerkrepeaters hebben een vergelijkbaar fysiek uiterlijk. Soms vervult een enkele eenheid beide functies. In tegenstelling tot bridges voeren repeaters echter geen verkeersfiltering uit en verbinden ze geen twee netwerken met elkaar. In plaats daarvan geven repeaters het verkeer door dat ze ontvangen. Repeaters dienen in de eerste plaats om verkeerssignalen te regenereren, zodat een enkel netwerk een grote fysieke afstand kan overbruggen.

Bruggen versus switches en routers

In bedrade computernetwerken hebben bruggen een vergelijkbare functie als netwerkswitches. Conventioneel ondersteunen bedrade bruggen één inkomende en één uitgaande netwerkverbinding, die toegankelijk is via een hardwarepoort, terwijl switches meestal vier of meer hardwarepoorten bieden. Switches worden om deze reden soms multiport bridges genoemd. Bruggen missen de intelligentie van netwerkrouters. Bridges begrijpen het concept van externe netwerken niet en kunnen berichten niet dynamisch omleiden naar verschillende locaties, maar ondersteunen in plaats daarvan slechts één externe interface.