Skip to content

Gegevens overzetten van PS4 naar PS5

5 de juni de 2022
001 how to transfer data from ps4 to ps5 3392eb400af3482fabad65cabb2a1a91

Wat te weten

 • Ga naar Instellingen > Systeem > Systeem software > Data overdracht op PS5. Selecteer op PS4 items > Overdracht starten.
 • Of ga naar Opgeslagen gegevens en game-/app-instellingen > Gegevens opslaan (PS4) > Cloud opslag > Downloaden.
 • Of kopieer bestanden van de PS4 naar een USB-stick en plaats deze in de PS5. Beheer de overdracht via instellingen.

Als je net een upgrade hebt uitgevoerd van een PlayStation 4 naar PlayStation 5, kun je je PS4-opslagbestanden en bijna elke PS4-game overzetten naar je nieuwe PS5. Dit artikel leert je een paar verschillende manieren om gegevens van PS4 naar PS5 over te zetten en het proces sneller te maken. Dit artikel behandelt gegevensoverdrachten die zijn gemaakt na je eerste PS5-installatie. Je PS5 biedt mogelijk de optie voor een volledige gegevensoverdracht tijdens de installatie, in welk geval je de instructies op het scherm moet volgen.

Hoe breng ik PS4-gegevens over naar PS5 na installatie?

Of je nu alle PS4-gegevens of specifieke games en apps wilt overzetten, het proces is bijna identiek. De PS5 heeft een optie voor gegevensoverdracht in het menu Instellingen waarmee je bestanden van elke PS4 op je netwerk kunt importeren. Voordat u begint, heeft u het volgende nodig:

 • Powered PS4 met een internetverbinding.
 • Powered PS5 met een internetverbinding.
 • Een tv of monitor aangesloten op elke console (u kunt nog steeds een gegevensoverdracht uitvoeren met slechts één scherm, maar we raden u aan er twee te gebruiken om te voorkomen dat u HDMI-kabels moet verwisselen tijdens het overdrachtsproces).

Voor hogere overdrachtssnelheden moet u ervoor zorgen dat beide consoles via een bekabelde verbinding met internet zijn verbonden. Als een Wi-Fi-verbinding uw enige optie is, kunt u de consoles nog steeds aansluiten met een LAN-kabel om de overdrachtssnelheden te verhogen. Om mogelijke problemen te voorkomen, moet u ervoor zorgen dat zowel de PS4 als de PS5 over de nieuwste systeemsoftware beschikken voordat u met gegevensoverdracht begint.

 1. Zet je PS5 aan, log in op je profiel en ga naar Instellingen > Systeem > Systeemsoftware > Gegevensoverdracht.

 2. Lees de waarschuwingen en klik op Doorgaan.

  Waarschuwingsscherm voor gegevensoverdracht op PS5 met Doorgaan gemarkeerd

 3. Zet je PS4 aan en log in op hetzelfde profiel.

 4. Je PS5 begint te zoeken naar je PS4. Als het niet kan worden gevonden, controleer dan of beide consoles zijn verbonden met hetzelfde netwerk en start je PS4 opnieuw op.

  PS5 Data Transfer-functie zoeken naar PS4-console.

 5. Zodra de PS4 is gevonden, Druk op de aan/uit-knop van de PS4 gedurende 1 seconde totdat het piept. Je hebt 5 minuten om dit te doen voordat het proces wordt gereset.

  PS4-console gevonden met PS5-gegevensoverdracht met gemarkeerd bericht

 6. Nadat de PS4 opnieuw is opgestart, zou je een lijst met de opslagbestanden van de console op je PS5 moeten zien. Selecteer de gegevens die u wilt overbrengen door afzonderlijke bestanden aan te vinken (u kunt ook kiezen voor Selecteer alles als je wilt). Als u klaar bent, klikt u op Volgende.

  Opgeslagen PS4-gegevens selecteren om over te zetten naar PS5 met vinkje en Volgende gemarkeerd

 7. Selecteer alle games of apps die je wilt overzetten en klik op Volgende.

  PS4-games en -apps selecteren om over te zetten naar PS5 met vinkje en Volgende gemarkeerd

 8. De PS5 geeft een geschatte overdrachtstijd weer. Klik Overdracht starten beginnen.

  Geschatte tijden voor PS5-gegevensoverdracht en Overdracht starten gemarkeerd

  Als de geschatte transfertijd te lang is, drukt u op Annuleren om terug te keren naar het vorige menu en uw geselecteerde bestanden aan te passen.

 9. Wacht tot de overdracht is voltooid. Je PS4 blijft mogelijk een overdrachtsmelding weergeven, zelfs nadat je PS5 opnieuw is opgestart, omdat de PS5 mogelijk extra tijd nodig heeft om gamebestanden te installeren. Schakel je PS5 of PS4 niet uit terwijl de overdracht wordt verwerkt.

Wat is de snelste manier om PS4-gegevens over te zetten naar PS5?

Als algemene regel geldt dat een bekabelde verbinding u altijd een hogere overdrachtssnelheid geeft dan een draadloze verbinding. Als u echter op PS4 opgeslagen gegevens wilt overzetten, is het veel sneller om uw opgeslagen bestanden van Cloud Storage te downloaden dan met de gegevensoverdracht van de PS5. Cloudopslag is alleen beschikbaar met een PlayStation Plus-abonnement, dus je moet lid zijn om toegang te krijgen tot deze functie. Maar zelfs als je Cloud Storage op je PS4 hebt gebruikt, is er geen garantie dat al je opslagbestanden zijn geüpload. Mogelijk moet u ze eerst uploaden.

 1. Om ervoor te zorgen dat je PS4-opslagbestanden worden geüpload naar cloudopslag, selecteer je: Instellingen > Applicatie opgeslagen gegevensbeheer > Opgeslagen gegevens in systeemopslag.

  Opgeslagen gegevens in systeemopslag op PS4 controleren met gemarkeerd bericht

 2. Selecteer Uploaden naar online opslag.

  Opgeslagen PS4-gegevens uploaden naar Cloud Storage met Uploaden naar Online Storage gemarkeerd

 3. Vanaf hier kunt u ervoor kiezen om afzonderlijke of meerdere bestanden te selecteren door op de Opties knop op je controller en klik op Selecteer meerdere toepassingen. Wanneer u klaar bent met het maken van uw selecties, drukt u op Uploaden.

  PS4-opslagbestanden selecteren om te uploaden naar Cloud Storage met Uploaden gemarkeerd

  Je opslagbestanden zijn mogelijk niet automatisch beschikbaar op je PS5, zelfs niet nadat je ze naar cloudopslag hebt geüpload. Om ervoor te zorgen dat je toegang hebt, moet je de opslagbestanden handmatig downloaden naar de systeemopslag van je PS5.

 4. Zet je PS5 aan en navigeer naar Instellingen > Opgeslagen gegevens en game-/app-instellingen > Gegevens opslaan (PS4) > Cloudopslag.

  Toegang tot PS4 Cloud Storage op PS5 met Cloud Storage gemarkeerd

 5. Onder Downloaden naar consoleopslagselecteer de opslagbestanden die je naar de opslag van je PS5 wilt verplaatsen en klik op Downloaden.

  PS4-opslagbestanden selecteren om naar PS5 te downloaden met Download gemarkeerd

 6. Om er zeker van te zijn dat de bestanden zijn gedownload, gaat u naar Instellingen > Opslag > Opgeslagen gegevens in de consoleopslag > PS4-games. Hiermee worden alle PS4-opslagbestanden weergegeven die momenteel op je PS5 staan.

  PS5-consoleopslag controleren op PS4-opslagbestanden.

Gegevens overdragen via een USB-opslagapparaat

Als je geen cloudopslag hebt en de gegevensoverdrachtfunctie van de PS5 liever niet gebruikt, kun je opgeslagen bestanden ook overzetten via een USB-opslagapparaat. Neem hiervoor een harde schijf of geheugenstick met extra geheugen, plaats deze in je PS4 en volg deze instructies: Wil je tijd besparen op gegevensoverdracht? De PS5 ondersteunt alle PS4-compatibele externe harde schijven (HDD’s). Als je een USB HDD met je PS4 gebruikte, kun je snel toegang krijgen tot alle games en bestanden opslaan die erop zijn opgeslagen door hem eenvoudig op je PS5 aan te sluiten.

 1. Navigeren naar Instellingen > Beheer van opgeslagen applicatiegegevens > Opgeslagen data in systeemopslag en selecteer Kopiëren naar USB-opslagapparaat.

 2. Selecteer de opslagbestanden die u wilt verplaatsen en klik op Kopiëren.

 3. Zodra de bestanden zijn gekopieerd, verwijdert u het USB-apparaat en plaatst u het in uw PS5. Je moet ze handmatig naar de lokale opslag van de PS5 kopiëren.

 4. Navigeren naar Instellingen > Opgeslagen gegevens en game-/app-instellingen > Opgeslagen gegevens (PS4) en selecteer USB-poort.

 5. Selecteer Kopiëren naar consoleopslag. Zodra de bestanden zijn gekopieerd, zou je toegang moeten hebben tot je PS4-opslagbestanden op PS5.

FAQ

 • Hoe sluit ik een PS4-controller aan op een PS5?

  Om een ​​PS4-controller op een PS5 aan te sluiten, sluit je je PS4-controller aan op de PS5-console met behulp van de meegeleverde oplaadkabel. druk de PS knop in het midden van je Playstation 4-controller om de controller in te schakelen en kies vervolgens een gebruiker. De regelaar is nu klaar voor gebruik.

 • Hoe sluit ik een PS5-controller aan op een PS4?

  Je kunt een PS5-controller niet aansluiten op een PS4, maar er is een oplossing met behulp van Spelen op afstand, een methode om games van je PS4 naar een ander apparaat te streamen. Sluit je PS4 aan op een apparaat waarop een DualSense-controller is aangesloten (draadloos of via USB). Dit kan een iPhone, Apple TV, Android-apparaat, Windows-pc en meer zijn. Vervolgens kun je die DualSense-controller gebruiken om games op je PS4 te spelen.

 • Hoe upgrade ik PS4-games naar PS5?

  Hoewel je veel PS4-games op een PS5 kunt spelen, kun je met sommige games een PS4-game upgraden naar de PS5-versie. De game-upgrade gebeurt niet automatisch. Je moet naar de officiële gamepagina op PlayStation Network gaan en de optie selecteren om te upgraden naar PS5.