Skip to content

Gekloonde muziekbestanden verwijderen met Duplicate Cleaner

10 de juli de 2021
Duplicate Cleaner Free 5806fbd65f9b5805c2f4f279 0bb47763bb0f476e99f4351f8b681ebb

Wat te weten

 • Installeer de gratis versie van Duplicate Cleaner. Kiezen Zoekcriteria en schakel over naar Audiomodus via de Zoekcriteria menu.
 • Kiezen Locatie scannen, ga naar je songbibliotheek, selecteer de Pijl pictogram, en kies Start scan.
 • Kies de dubbele items die u wilt verwijderen en selecteer vervolgens Bestand verwijderen > Verwijder bestanden. Optioneel: naar de prullenbak sturen of lege mappen verwijderen.

Terwijl u uw muziekbibliotheek opbouwt, komt het vaak voor dat er van tijd tot tijd meerdere exemplaren van hetzelfde nummer verschijnen. We laten u zien hoe u rommel kunt verminderen en ruimte op de harde schijf kunt vrijmaken met behulp van een softwaretool voor het vinden van dubbele bestanden voor Windows.

Duplicate Cleaner gebruiken voor audiobestanden

Naast het gebruik van deze speciale software voor het stroomlijnen van uw muziekbibliotheek, kunt u meerdere kopieën van foto’s, video’s en andere soorten bestanden verwijderen. In deze zelfstudie gaan we de gratis versie van Duplicate Cleaner (Windows) gebruiken, die een speciale modus heeft alleen voor audiobestanden. Duplicate Cleaner heeft een gratis proefperiode van 15 dagen, waarna u moet betalen om het te blijven gebruiken. Als je een ander besturingssysteem gebruikt, zoals macOS of Linux, probeer dan Duplicate Files Searcher. Volg deze stappen om het programma te gebruiken en die dubbele bestanden te wissen.

 1. Klik Zoekcriteria.

 2. Schakel Duplicate Cleaner naar de audiomodus. Deze opstelling doorzoekt specifiek de metadata in audiobestanden om te proberen dubbele nummers of muziekstukken te vinden. Om naar deze modus over te schakelen, selecteert u de Audiomodus via het hoofdmenuscherm Zoekcriteria. Gebruik de zoekfunctie voor uitsluiten om specifieke audioformaten uit te filteren. Typ bijvoorbeeld *.flac om alle bestanden in dit formaat eruit te filteren.

  De optie Audiomodus in Duplicate Cleaner 4

 3. Voordat u naar duplicaten gaat scannen, moet u het programma vertellen waar het moet zoeken. Selecteer Locatie scannen uit het menu bovenaan het scherm.

  Het tabblad Scanlocatie in Duplicate Cleaner 4

 4. Gebruik de mappenlijst in het linkerdeelvenster om te navigeren naar waar uw songbibliotheek is opgeslagen. Markeer een map (of het volledige schijfvolume) die u wilt toevoegen en selecteer vervolgens de Pijl pictogram (witte pijl naar rechts). U kunt indien nodig ook op mappen dubbelklikken om submappen te selecteren. Als je muziek op meer dan één locatie hebt opgeslagen, voeg dan op dezelfde manier meer mappen toe.

  De mappenlijst en het pijlpictogram in Duplicate Cleaner 4

 5. Selecteer Start scan om te beginnen met zoeken naar duplicaten.

  De knop "Start scannen" in Duplicate Cleaner 4

 6. Wanneer het proces is voltooid, verschijnt een statistiekscherm met een gedetailleerd rapport over de duplicaten die het programma heeft opgeleverd. Selecteer Dichtbij verder gaan.

  Het rapport "scan voltooid" in Duplicate Cleaner 4

 7. Klik op het vak links van de dubbele items die u wilt verwijderen.

  Selectievakken voor dubbele items in Duplicate Cleaner 4

 8. Als de dubbele lijst groot is, selecteert u Selectie-assistent. Beweeg uw muisaanwijzer over de Mark submenu en kies vervolgens een optie. Voorbeelden zijn bestandsgrootte, gewijzigde datum/tijd, automatische tags en meer.

  Selectie-assistent in Duplicate Cleaner 4

 9. Nadat u de duplicaten hebt gemarkeerd die u wilt verwijderen, selecteert u Bestand verwijderen dichtbij de bovenkant van het scherm.

  De knop Bestand verwijderen in Duplicate Cleaner 4

 10. Als u de bestanden naar de Windows-prullenbak wilt sturen in plaats van ze direct te verwijderen, moet u ervoor zorgen dat de Verwijderen naar Prullenbak optie is ingeschakeld.

  De optie "Verwijderen naar de Prullenbak" in Duplicate Cleaner 4

 11. Om ook mappen te verwijderen die niets bevatten, moet u ervoor zorgen dat de Lege mappen verwijderen optie is aangevinkt.

  De optie "Lege mappen verwijderen" in Duplicate Cleaner 4

 12. Als u tevreden bent met de manier waarop de duplicaten worden verwijderd, selecteert u Verwijder bestanden.

  De knop "Bestanden verwijderen" in Duplicate Cleaner 4