Skip to content

Geluid van een projector naar luidsprekers krijgen

22 de juni de 2021
connectprojectortospeaker 82171439ff0e411180607a7e61ca6391

Als je problemen hebt om geluid van een projector naar luidsprekers te krijgen, zijn er een aantal dingen die je in de weg kunnen staan. Er kan een configuratieprobleem zijn met de projector, een probleem met de kabels of verbindingen, of zelfs een probleem met de audiobron. Om ervoor te zorgen dat alles weer werkt zodat u kunt horen, moet u niet alleen het beeld van uw projector zien, maar ook elk van deze mogelijke problemen controleren en enkele oplossingen proberen.

Wat zorgt ervoor dat geluid niet van een projector naar luidsprekers komt?

Vanwege de enorme variatie in audio- en videobronnen, projectorconfiguraties en luidsprekerconfiguraties, zijn de potentiële problemen die een probleem kunnen veroorzaken met het geluid dat van een projector naar de luidsprekers komt, bijna eindeloos. Dit zijn de meest voorkomende problemen waarmee u te maken kunt krijgen:

 • Slechte kabels
 • Slechte verbindingen
 • Losse verbindingen
 • Geluidsinstellingen projector
 • Instellingen audio-invoerapparaat
 • Softwareproblemen

Geluid van een projector naar luidsprekers krijgen

Om uw probleem op te lossen en met succes geluid van uw projector naar uw luidsprekers te krijgen, moet u verschillende oplossingen proberen totdat u degene vindt die werkt. Als er een niet op u van toepassing is vanwege uw specifieke hardwareconfiguratie, slaat u deze over en gaat u naar de volgende.

 1. Controleer uw verbindingen. Koppel de kabel los die uw audio-/videobron met uw projector verbindt en sluit deze weer aan, waarbij u ervoor zorgt dat ze allemaal stevig vastzitten. Herhaal vervolgens hetzelfde proces met de kabel of kabels die op uw luidsprekers zijn aangesloten. Als een van de verbindingen los zit of niet goed vastzit, krijgt u geen geluid.

 2. Controleer uw verbindingstype. Als je een VGA-verbinding gebruikt tussen je projector en een audio-/videobron zoals een laptop, krijg je geen geluid (VGA ondersteunt geen audio, alleen video). Hetzelfde geldt als u een enkele video-RCA-kabel of drie RGB-RCA-kabels hebt gebruikt om uw projector op een audio-/videobron aan te sluiten. Als u VGA- of RCA-kabels voor video gebruikt, moet u een extra kabel gebruiken, zoals een optische audiokabel, RCA-audiokabels of 3,5 mm audiokabel om geluid te verzenden. Als u RCA-kabels gebruikt, moet u RCA-kabels voor het linker- en rechterkanaal gebruiken om geluid te verzenden.

 3. Probeer nieuwe kabels. Als de draden die u gebruikt om uw audio-/videobron op uw projector aan te sluiten, of uw projector op uw luidsprekers, beschadigd zijn, krijgt u geen geluid. In sommige gevallen zorgt het bewegen of schudden van een gebroken kabel ervoor dat het geluid in- en uitschakelt.

 4. Controleer uw audio-invoerapparaat. Als je een computer of laptop op je projector hebt aangesloten, zorg er dan voor dat je de juiste audio-uitgang hebt geselecteerd en de computer of laptop niet hebt gedempt. Als je een ander apparaat gebruikt om audio en video naar je projector te sturen, zorg er dan voor dat je het apparaat niet hebt gedempt of het volume hebt verlaagd.

 5. Controleer het volume van de projector. Als het projectorvolume laag staat, kunt u de luidsprekers mogelijk niet horen. Als het gedempt is, doe je dat zeker niet.

 6. Controleer de instellingen van de geluidsuitvoerbron van de projector. Als uw projector een bronknop heeft, probeer deze dan in te drukken. Als dit niet het geval is, gebruikt u de procedure die specifiek is voor uw projector om ervoor te zorgen dat u de juiste audiobron naar de luidsprekers stuurt.

 7. Controleer het volume van de luidspreker. Als je een soundbar, home cinema-ontvanger of versterker gebruikt, controleer dan het volume. Zorg er ook voor dat alles aan staat. Als je andere audiobronnen hebt, sluit er dan een aan en controleer of de luidsprekers werken.

 8. Controleer de ingangsinstellingen op de luidsprekers. Als je een soundbar of ontvanger gebruikt die kan schakelen tussen meerdere audio-ingangen, zorg er dan voor dat je degene hebt geselecteerd die aan je projector is gekoppeld. Probeer indien mogelijk uw projector op een andere aan te sluiten en schakel daarnaar over.

 9. Controleer op software-updates. Als je een app op je projector gebruikt of een apparaat zoals een Fire Stick of Roku aansluit, controleer dan of er geen app-updates beschikbaar zijn. Als de app verouderd is, kan dat problemen veroorzaken.

 10. Controleer op draadloze interferentie. Als je draadloos met de speakers bent verbonden, zoals via Bluetooth of Wi-Fi, verwijder dan eventuele storingsbronnen. Probeer indien mogelijk de luidsprekers en de projector dichter bij elkaar te plaatsen en controleer of ze zijn aangesloten.