Skip to content

Genius-afspeellijsten maken op uw iPhone

10 de september de 2021
GettyImages 1011462838 2a649cbcee6b4795b2387ddabfd93a80

De iTunes Genius-functie maakt afspeellijsten met nummers die samen geweldig klinken. Geef Genius een nummer en je krijgt een verzameling van 25 nummers waarvan iTunes denkt dat ze elkaar aanvullen. Het kiest nummers op basis van sterbeoordelingen, aankoopgeschiedenis en andere informatie van de miljoenen iTunes- en Apple Music-gebruikers. Of u van Genius-afspeellijsten kunt genieten, hangt af van de versie van iOS op uw iPhone. De instructies in dit artikel zijn van toepassing op iOS 9, iOS 8.4, iOS 8 en iOS 7.

Genius-afspeellijsten niet langer beschikbaar op iOS 10 en hoger

Genius-afspeellijsten zijn niet langer een optie op iOS 10 en hoger. Apple heeft de functie uit iOS 10 verwijderd en heeft deze in latere versies niet hersteld. Het bedrijf heeft niet uitgelegd waarom het deze keuze heeft gemaakt, hoewel veel fans er boos over zijn. Er is geen woord over of het zal terugkomen in een latere versie.

Genius-afspeellijsten maken in iOS 8.4 tot en met iOS 9

Een Genius-afspeellijst maken op een iPhone waarop iOS 8.4 tot en met iOS 9 is geïnstalleerd:

 1. Druk op Muziek app.

 2. Blader door uw muziekbibliotheek en tik op het nummer dat u wilt gebruiken als basis voor de Genius-afspeellijst.

 3. Tik op het afspeelscherm op de Meer pictogram (weergegeven door drie stippen).

 4. Tik Geniale afspeellijst maken.

 5. Tik op de pijl omlaag of veeg omlaag om het afspeelscherm te sluiten.

 6. Tik Afspeellijsten.

 7. Het eerste item in de lijst met afspeellijsten is de Genius-afspeellijst die u hebt gemaakt. Het heeft de naam van het nummer dat u in stap 2 hebt geselecteerd.

 8. Tik op de afspeellijst om de inhoud te bekijken.

 9. Kies een optie op het afspeellijstscherm:

  • Tik op een nummer of tik op de albumhoes om naar de afspeellijst te luisteren.
  • Om nummers toe te voegen of te verwijderen, de afspeellijst een andere naam te geven of een beschrijving toe te voegen, tik je op Bewerking.
  • Tik op het gebogen pijlpictogram naast Bewerken om nieuwe nummers te krijgen en de volgorde van nummers in de afspeellijst te wijzigen.
 10. Tik op de om de afspeellijst te verwijderen Meer icoon, tik op Verwijderen uit Mijn muzieken tik vervolgens op Verwijderen uit Mijn muziek.

Genius-afspeellijsten maken in iOS 8 en eerder

Eerdere versies van iOS boden verschillende manieren om Genius-afspeellijsten te maken. Als uw iPhone iOS 8 heeft en geen Apple Music, zijn de stappen vergelijkbaar met de instructies in het vorige gedeelte. Als je iPhone iOS 7 of een eerdere versie heeft, volg dan deze stappen (en overweeg een upgrade):

 1. Druk op Muziek app om het te starten. Als alternatief, om een ​​Genius-afspeellijst te maken rond het nummer dat momenteel wordt afgespeeld, tik je op Creëren.

 2. Druk op Afspeellijsten icoon.

 3. Tik Geniale afspeellijst.

 4. Blader door de muziek op uw apparaat en tik op de Toevoegen pictogram (het plusteken) naast een nummer om een ​​Genius-afspeellijst met 25 nummers te maken. In tegenstelling tot de desktop-iTunes, is er geen manier om een ​​Genius-afspeellijst te maken met meer dan 25 nummers op de iPhone.

 5. De nieuwe afspeellijst verschijnt in de Afspeellijsten tabblad van de Muziek-app. Tik op de afspeellijst om alle nummers in de afspeellijst te bekijken.

 6. Tik in de afspeellijst op Vernieuwen om een ​​nieuwe set nummers te krijgen op basis van de eerste.

 7. Als je de afspeellijst leuk vindt, tik je op Opslaan om de Genius-afspeellijst in je afspeellijstenscherm op te slaan met de naam van het nummer waar je de afspeellijst omheen hebt gebouwd en het Genius-pictogram ernaast.

 8. Nadat de afspeellijst is opgeslagen, tikt u op de Bewerking knop in de rechterbovenhoek om de afspeellijst te vernieuwen of tik op Verwijderen om het te verwijderen.