Skip to content

Gesloten Safari-tabbladen en Windows opnieuw openen en toegang krijgen tot de geschiedenis uit het verleden

5 de augustus de 2021
GettyImages 124203262 6575eb8e67684b9396911f36302f7dfa

Werken met tabbladen in Safari kan handig zijn en u georganiseerd houden. Als u per ongeluk een tabblad sluit dat u gebruikt, hoeft u niet nog een nieuw tabblad te openen en de URL opnieuw in te voeren. Safari onthoudt het tabblad dat u zojuist hebt gesloten en met een trip naar een Safari-menu of een snelle toetsenbordopdracht kunt u het verloren tabblad opnieuw openen. De instructies in dit artikel zijn van toepassing op Safari 10 en hoger.

Een gesloten tabblad ongedaan maken in Safari

U kunt uw verloren tabblad op vier manieren openen. De eerste is om ofwel te selecteren: Tabblad sluiten . ongedaan maken van de Bewerking menu, of druk op Command+Z op je toetsenbord.

U kunt meerdere tabbladen herstellen die u hebt gesloten door de opdracht herhaaldelijk te gebruiken. Een andere manier om een ​​gesloten pagina opnieuw te openen, is door op de te klikken en deze vast te houden plusteken helemaal rechts van de tabbladenbalk. Gewoonlijk klik je hier één keer op om een ​​nieuw tabblad te openen, maar als je ingedrukt houdt, wordt een menu geopend met een lijst met degenen die je onlangs hebt gesloten. Selecteer degene die u opnieuw wilt openen.

Plusteken op tabbladbalk in Safari

De derde manier is om te selecteren: Het laatst gesloten tabblad opnieuw openen onder de Geschiedenis menu of druk op Shift+Command+T op je toetsenbord.

Safari-geschiedenismenu met het laatst gesloten tabblad opnieuw openen gemarkeerd

Ten slotte kunt u een lijst vinden met tabbladen die u onlangs heeft gesloten onder de Geschiedenis menu. Muis over Onlangs gesloten om een ​​lijst met pagina’s te zien die u opnieuw kunt openen en klik vervolgens op de pagina die u wilt herstellen.

Safari-geschiedenismenu met Recent gesloten gemarkeerd

Gesloten Windows herstellen

Als u een Safari-venster sluit, kunt u het opnieuw openen, net zoals u een gesloten tabblad opnieuw kunt openen, maar de opdracht staat onder een ander menu. Selecteer Laatst gesloten venster opnieuw openen onder de Geschiedenis menu, of druk op Shift+Command+T op je toetsenbord.

De Safari-geschiedenis enu met Laatste gesloten venster opnieuw openen gemarkeerd

De opdrachten Laatst gesloten venster opnieuw openen en Laatste gesloten tabblad opnieuw openen delen dezelfde plek in het menu Geschiedenis en de sneltoets. Welke u ziet, hangt af van welke u het laatst hebt gesloten.

Safari Windows opnieuw openen vanaf de laatste sessie

Behalve dat u gesloten Safari-vensters en -tabbladen kunt heropenen, kunt u ook alle Safari-vensters openen die de laatste keer dat u Safari afsluit, open waren. Safari kan, net als alle Apple-apps, gebruikmaken van de functie Hervatten van OS X, die werd geïntroduceerd met OS X Lion. Hervatten slaat de status op van alle geopende vensters van een app, in dit geval elk Safari-venster dat u open hebt staan. Het idee is dat u de volgende keer dat u Safari start, verder kunt gaan waar u was gebleven. Van de Geschiedenis menu, selecteer Alle vensters opnieuw openen vanaf de laatste sessie.

Safari-geschiedenismenu met heropenen van alle vensters van de laatste sessie gemarkeerd