Skip to content

Gids voor het privé maken van Facebook-foto’s

14 de juli de 2021
GettyImages 923438418 5c5defadc9e77c000156675b

Foto’s op Facebook zetten is eenvoudig, maar al die Facebook-foto’s privé houden is een andere zaak. Vroeger maakte Facebook alle foto’s en berichten standaard openbaar, wat betekent dat iedereen ze kon zien. De privacy-instellingen van Facebook geven gebruikers nu meer gedetailleerde controle over wie wat kan zien, maar ze kunnen ook een beetje moeilijk te achterhalen zijn.

Basishandleiding over het privé houden van Facebook-foto’s

Voor Facebook-foto’s heb je altijd de mogelijkheid om ervoor te zorgen dat alleen je vrienden ze kunnen bekijken via de inline privacyknop of de “doelgroepselectie”-tool in het vak voor het maken van berichten.

Wanneer u op de pijl-omlaag of op de knop klikt die gewoonlijk ofwel Vrienden of Openbaar, ziet u een lijst met opties voor wie u de inhoud wilt laten zien die u plaatst.

Vrienden is de instelling die de meeste privacy-experts aanbevelen. Alleen degenen met wie u op Facebook bent verbonden, kunnen uw inhoud zien. Je kunt er ook voor kiezen om berichten met specifieke vrienden of aangepaste vriendenlijsten te delen. Er zijn ook andere privacyinstellingen voor foto’s die u kunt wijzigen. U kunt elke foto bekijken waarin iemand u heeft “getagd” voordat de inhoud op uw tijdlijn verschijnt, en u kunt de instellingen voor delen wijzigen voor foto’s en albums die al zijn gepubliceerd. Misschien wilt u ervoor zorgen dat uw standaardoptie voor delen op Facebook is ingesteld op: Vrienden, liever dan Openbaar. Ga hiervoor naar de Facebook-privacyinstellingen, waar u ook een aantal andere privacy-instellingen kunt aanpassen.

De privacy-instellingen van Facebook met de optie Vrienden gemarkeerd

Eerder gepubliceerde Facebook-foto’s privé maken

Zelfs nadat je een foto op Facebook hebt gepubliceerd, kun je teruggaan en de privacy-instelling wijzigen om het bekijken tot minder mensen te beperken of het kijkerspubliek uit te breiden. Je kunt dit globaal doen door de privacy-instelling te wijzigen voor alles wat je hebt gepost, of afzonderlijk door de privacy-instellingen te wijzigen voor elke foto of elk fotoalbum dat je hebt gepost. Navigeer hiervoor naar de betreffende foto en selecteer de pictogram met drie stippen in de rechterbovenhoek en selecteer vervolgens Doelgroep bewerken of Postdoelgroep bewerken.

De optie Berichtpubliek bewerken van een Facebook-bericht

Privacy-instellingen voor fotoalbums wijzigen

Je kunt eenvoudig de privacy-instelling wijzigen voor elk fotoalbum dat je hebt gemaakt. Bekijk de tagging- en privacy-instellingen van Facebook voor meer informatie over het aanpassen van de privacy- en zichtbaarheidsinstellingen voor je berichten.

  1. Ga naar je tijdlijn of profielpagina en selecteer vervolgens de Foto’s tabblad in de bovenste menubalk.

  2. Selecteer Albums.

    Een Facebook-pagina met het tabblad Albums gemarkeerd

  3. Selecteer de pictogram met drie stippen voor het album dat je wilt bewerken en selecteer Album bewerken.

  4. Onder Album bewerken selecteer aan de linkerkant uw voorkeurspubliek.

    Een Facebook-fotoalbum met de privacyoptie gemarkeerd

Tags en Facebook-foto’s: uw privacy beheren

Facebook biedt tags aan als een manier om mensen te identificeren of een naam te geven in foto’s en statusupdates. Zo kan Facebook bepaalde gebruikers koppelen aan een op Facebook gepubliceerde foto of statusupdate. Veel Facebook-gebruikers taggen hun vrienden en zelfs zichzelf in de foto’s die ze plaatsen, omdat het die foto’s beter zichtbaar maakt voor degenen die erop staan ​​en voor anderen gemakkelijker te vinden zijn. Facebook biedt een aantal instellingen om de manier waarop tags werken te wijzigen. Via de privacy-instellingen van Facebook kun je wijzigen wie het bericht kan zien waarin je bent getagd op je tijdlijn. Je kunt ook instellen wie het publiek moet zijn voor berichten waarin je wordt getagd. Deze instellingen vind je onder Account (pijl omlaag) > Instellingen en privacy > Instellingen > Tijdlijn en tagging.

Facebook tagging en tijdlijn instellingen