Skip to content

Gmail-labels maken

29 de juli de 2021
GettyImages 147557571 5c61b7e8c9e77c000166262e

Wat te weten

 • Selecteer in het berichtvenster de Etiketten pictogram en selecteer vervolgens Maak nieuw. Voer een naam in voor uw label en selecteer vervolgens Creëren.
 • Om een ​​label aan meerdere berichten toe te voegen, selecteert u de e-mails in het leesvenster en selecteert u vervolgens de Etiketten icoon uit de menubalk.
 • Om een ​​label ongedaan te maken, selecteert u de Etiketten pictogram en schakel vervolgens het label uit. Een label verwijderen: Ga naar Instellingen > Alle instellingen bekijken > Etiketten en selecteer Verwijderen.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u labels voor Gmail-berichten kunt toevoegen, zoeken en verwijderen. Gmail-labels fungeren als submappen voor categorieën, zodat u uw e-mailberichten overzichtelijk kunt houden.

Instructies voor het maken van Gmail-labels

Gmail gebruikt labels om e-mail te ordenen. Wanneer je een e-mail labelt in Gmail, vertel je Gmail om het bericht weer te geven in een specifieke mapachtige sectie van je account. Je eigen Gmail-label maken is heel eenvoudig. Je kunt dit doen tijdens het filteren van berichten of via de labeloptie in de instellingen van Gmail. Hieronder bekijken we echter hoe u op de gemakkelijkste manier een nieuw label in Gmail kunt maken: vanuit de e-mail zelf. U kunt een bericht dat u momenteel schrijft ook een label geven door de menuknop in de rechterbenedenhoek van het bericht te selecteren. Toegang krijgen tot Label submenu om de huidige labels te zien en de optie om een ​​nieuwe te maken.

 1. Open een Gmail-bericht en selecteer de Etiketten icoon.

 2. Selecteer Maak nieuw.

  Optievak voor Gmail-label met Nieuw maken gemarkeerd

 3. Voer een labelnaam in en selecteer vervolgens Creëren.

  Label maken box met naamveld en "Maken" gemarkeerd

  Als u het label in een ander label wilt plaatsen voor een betere organisatie, kunt u inschakelen: Schik label onder en kies een ander label.

Een label toewijzen aan meerdere e-mails

Er zijn een paar snelle methoden om meerdere e-mails tegelijk te labelen.

Selecteer de berichten

Gmail-berichten gecontroleerd met het pictogram Labels gemarkeerd

Een methode om meerdere e-mails tegelijk te labelen, is door ze allemaal te selecteren door het vakje aan de linkerkant aan te vinken. Selecteer vervolgens Etiketten in het menu bovenaan Gmail en vink de vakjes aan naast elk label dat die berichten moeten hebben. Of gebruik Maak nieuw om een ​​nieuw label aan de e-mails toe te wijzen.

Zoeken naar de e-mails

U kunt ook de Zoeken functie om een ​​lijst met berichten op te halen die u wilt labelen. Dit is vooral handig als je een groot aantal e-mails hebt die je onder een bepaald label wilt verzamelen.

Zoeken in Gmail naar e-mails om te labelen met Beveiliging gemarkeerd in het zoekveld

U kunt bijvoorbeeld zoeken naar: onderwerp:bestelling zodat u uw eigen online bestellingen kunt verzamelen Online aankopen label. Dan, met al die e-mails in de lijst, kunt u de Selecteer knop aan de linkerkant van het menu om ze allemaal te markeren. Het aanbrengen van een of meer labels is net zo eenvoudig als het doorlopen van de Etiketten knop. Als u een zeer groot aantal berichten heeft, verschijnen ze niet allemaal in de weergegeven lijst. Om ze allemaal te markeren, klik op Selecteer alle gesprekken die overeenkomen met deze zoekopdracht, weergegeven onder het menu en boven de e-mails.

Een Gmail-label ongedaan maken

Het verwijderen van een label uit een e-mail is net zo eenvoudig als het gebruik van de Label om het label uit te schakelen. Of u kunt de kleine x naast het label boven aan de e-mail.

Gmail-bericht met aangevinkt label gemarkeerd

Een Gmail-label verwijderen

Het is een goede gewoonte om ongebruikte en onnodige labels te verwijderen. Labels zijn een geweldig hulpmiddel bij het organiseren, maar als u er te veel heeft, wordt uw linkerdeelvenster onoverzichtelijk en kan Gmail traag werken. Om Gmail-labels te verwijderen, opent u de Labels-instellingen via het Gmail-menu (Instellingen > Alle instellingen bekijken > Etiketten), en selecteer vervolgens verwijderen naast de etiketten. Als u een Gmail-label verwijdert, worden niet de berichten verwijderd die het label gebruikten, maar het label zelf wordt verwijderd, dus u kunt dat label niet aan e-mails toewijzen, tenzij u het opnieuw maakt.

Gmail-labelinstellingen met Verwijderen gemarkeerd boven een label