Skip to content

Google-advertenties dempen

1 de augustus de 2021
shutterstock 180506741 5aaaa43643a1030036d872f9

Met Google kunt u bepaalde soorten advertenties beheren die u ziet wanneer u op internet surft. De Google Mute This Ad-tool biedt controle en transparantie doordat u advertenties kunt sluiten of verwijderen die u niet interesseren, en advertenties die dat wel zijn aan te geven. Ook vanuit zakelijk oogpunt is dit goed nieuws. Een Google-partneradverteerder betaalt niet om advertenties weer te geven aan mensen die niet tot hun markt behoren. Google heeft een sectie met de naam Advertentie-instellingen, waarmee u uw browse-ervaring kunt personaliseren wanneer u Google-platforms gebruikt. De functie Deze advertentie dempen werkt alleen voor advertenties die zijn aangemeld bij of samenwerken met Google. Het wordt doorgevoerd naar alle apparaten. Als u een advertentie op uw pc dempt, wordt diezelfde advertentie gedempt op uw laptop, smartphone, iPad en andere apparaten.

Wat is een herinneringsadvertentie?

Wanneer u in een online winkel naar een product bladert, volgt een advertentie voor dat product u terwijl u door andere sites bladert. Zo’n advertentie wordt een herinneringsadvertentie genoemd. Google-adverteerders gebruiken herinneringsadvertenties als een manier om u aan te moedigen terug te keren naar hun pagina.

Google-advertenties dempen

Google heeft onlangs de mute-functie toegevoegd aan het nieuwe menu Advertentie-instellingen. De functie verwijdert advertenties niet volledig. U kunt alleen advertenties verwijderen of dempen van bepaalde adverteerders die samenwerken met Google. Het voordeel is dat als u een advertentie dempt, deze niet op uw scherm wordt weergegeven en dat vergelijkbare advertenties van dezelfde adverteerder een specifieke website niet meer gebruiken.

Er zijn twee belangrijke voordelen van de bijgewerkte Mute This Ad-tool:

 • Het herkent feedback van u vanaf elk apparaat, zolang u bent ingelogd bij Google.
 • Google is van plan de mute-tool uit te breiden naar meer websites en apps die samenwerken met Google om advertenties weer te geven.

Volg deze stappen om Google-advertenties te dempen:

 1. Navigeer naar mijnaccount.google.com.

 2. Onder de Privacy & personalisatie sectie, selecteer Beheer uw gegevens en personalisatie.

  De optie "uw gegevens beheren"

 3. Onder de Advertentiepersonalisatie sectie, selecteer Ga naar advertentie-instellingen.

  De opdracht "Ga naar advertentie-instellingen"

 4. Zorg ervoor dat de Advertentiepersonalisatie toggle is ingesteld op Op (blauw). Adverteerders of onderwerpen die herinneringsadvertenties activeren, worden weergegeven en kunnen worden gedempt.

  De schakelaar voor advertentiepersonalisatie in Google Advertentie-instellingen

 5. Selecteer een onderwerp of adverteerder die u wilt dempen en selecteer vervolgens Uitschakelen.

U kunt uw advertentievoorkeuren ook wijzigen door categorieën of adverteerders te dempen. Onder de sectie met de titel Hoe uw advertenties worden gepersonaliseerd, selecteer een onderwerp of adverteerder die u wilt dempen en selecteer vervolgens Uitschakelen. Bevestig dat je de categorie wilt uitschakelen door te selecteren Uitschakelen nog eens.

Let op: niets goeds duurt voor altijd

Het is belangrijk op te merken dat het dempen van de herinneringsadvertenties slechts 90 dagen duurt, omdat de meeste herinneringsadvertenties na deze periode niet meer bestaan. Daarnaast kunnen er nog steeds herinneringsadvertenties worden weergegeven van apps en websites die geen gebruik maken van de advertentieservices van Google, aangezien deze niet worden beheerd door de instellingen voor advertentie-instellingen van Google. Als u uw browsercookies niet heeft gewist, of als de adverteerder een andere website-URL gebruikt om een ​​advertentie weer te geven die niet met Google samenwerkt, kunt u die advertentie blijven zien.