Skip to content

Google Chat maakt het mogelijk om berichten en ruimten als ongelezen te markeren

24 de augustus de 2022
gchat1 a116924df6a24a6896cca8bf22a3cd1f

Google Chat voegt de optie toe om berichten en spaties te markeren als ongelezen of gelezen, en de uitrol zal naar verwachting de komende twee weken doorgaan. Als u Google Chat gebruikt, zou u uw berichten en spaties nu of binnenkort moeten kunnen markeren als gelezen/ongelezen. De optie wordt uitgerold voor iedereen die Google Workspace gebruikt, evenals G Suite Basic en G Suite Business, zonder dat beheerders of eindgebruikers iets hoeven te doen. Er is geen menuduiken nodig om het in te schakelen – het wordt standaard ingeschakeld zodra de uitrol je bereikt.

Gelezen berichten markeren als ongelezen is iets wat Google erkent als een veelgebruikte methode om georganiseerd te blijven, en daarom komt het naar Google Chat. Het is de bedoeling om een ​​eenvoudigere manier te bieden om op de hoogte te blijven van uitwisselingen die u misschien niet meteen kunt behandelen, maar waar u op terug moet komen. Je kunt ook hele discussielijnen markeren als ongelezen, te beginnen met een specifiek bericht.

Google Chat op desktop

Zowel mobiele als webinterfaces vallen ook onder de uitrol, dus ongeacht het platform van uw keuze bent u nog steeds gedekt. Het enige verschil is de interface, met de optie die verschijnt onder “berichtacties” en “gespreksopties” op mobiel. Op internet wordt het weergegeven in de conversatielijst in de menubalk aan de linkerkant of als een pictogram wanneer u de muisaanwijzer op een bericht plaatst. De uitrol is al begonnen en Google schat dat het tot november kan duren voordat het klaar is. Als je er gebruik van wilt maken, kun je het beste af en toe inchecken om te zien of de optie plotseling beschikbaar is.