Skip to content

Google Chromecast-configuratie: snel beginnen met kijken

10 de juli de 2021
what is chromecast 56a401645f9b58b7d0d4e805 5c6ec2dbc9e77c0001ddce00

Google Chromecast wordt aangesloten op uw tv en streamt televisieprogramma’s en films vanaf uw telefoon of andere mobiele apparaten en speelt zelfs games.

Voordat u aan de slag gaat met Chromecast

Chromecast wordt aangesloten op de HDMI-poort van uw tv. Het apparaat bevat een beetje extra snoer voor het geval je HDMI-poorten onhandig zijn geplaatst, maar je moet een HDMI-poort op je tv hebben om het apparaat te laten werken en, natuurlijk, toegang tot stroom. In sommige gevallen kunt u de Chromecast op de USB-poort van uw tv aansluiten om deze van stroom te voorzien. Chromecast vereist een draadloos netwerk. Als je de functies van Netflix, YouTube, HBO, Google Play of andere streamingdiensten wilt gebruiken, moet je daar ook een account voor hebben. Gebruik Android- of iOS-telefoons en -tablets, evenals computers en laptops, om Chromecast te bedienen.

Google Chromecast-configuratie

Nadat u uw Chromecast op uw tv heeft aangesloten, volgt u de instructies op het scherm en downloadt u de installatie-app. Dit proces is het gemakkelijkst uit te voeren vanaf een laptop, maar het is ook mogelijk om uw Chromecast in te stellen vanaf een Android-tablet of -telefoon. U moet een speler installeren voor elk apparaat dat u met uw Chromecast wilt gebruiken, maar u hoeft deze niet afzonderlijk te configureren. Als je bent verbonden met hetzelfde wifi-netwerk als een Chromecast, kun je die Chromecast bedienen.

Chromecast gebruiken als videospeler

Chromecast kan worden gebruikt voor het afspelen van Netflix, Hulu, YouTube of elke app die compatibel is met Chromecast.

  1. Open de app.

  2. Selecteer een film.

  3. Kraan de Cast-knop vanaf elk mobiel apparaat (smartphone, tablet, laptop).

  4. Selecteer het Chromecast-apparaat.

  5. Gebruik de mobiel apparaat als afstandsbediening om de film af te spelen, te pauzeren en anderszins te regisseren.

Het afspelen van video op de Chromecast is soepel en vergelijkbaar met de andere soorten hardware zoals Xbox, Playstation 3, Roku en smart-tv’s. Het afspelen van video’s vanaf een Chromebook of Mac-laptop gaat echter misschien niet zo soepel, omdat u de video’s screencast in plaats van ze gewoon naar het apparaat te sturen zoals u deed met uw mobiele apparaat.

Opmerkingen over Chromecast-extensies

Met de juiste plug-in kunt u screencasten vanaf uw browsertabblad, zodat alles in uw Chrome-browservenster op uw tv wordt weergegeven. Dat is geweldig in theorie. Je zou dan Hulu en allerlei andere video’s kunnen bekijken die willekeurig zijn verbannen van videostreamingapparaten, toch? Ja soort van. Het staat streamingdiensten vrij om het gedrag te verbieden, en sommigen doen dat ook. U zult ook hindernissen tegenkomen als u iets wilt casten vanaf een browsertabblad dat een proxyserver gebruikt. Probeer het echter eens: het is legaal en de extensie is gratis.