Skip to content

Google Chromecast gebruiken op Android en iOS

10 de februari de 2023
using google chromecast on android ios 4158599 49832bbecb5d4f76afd7fe2cb1698dad

Wat te weten

 • Sluit de Chromecast aan op de tv’s HDMI-poort en sluit de USB-voedingskabel aan op een poort van de tv of een stopcontact.
 • Download de Google Home-app voor iOS of Android (zet de tv aan). Selecteer in de app Apparatenen volg de instructies voor het instellen van de Chromecast.
 • Ga naar een Chromecast-compatibele app, zoals Netflix, selecteer de inhoud en tik op de Vorm knop.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u inhoud van uw Android- of iOS-apparaat naar uw tv kunt sturen met een Google Chromecast-streamingapparaat dat is aangesloten op de HDMI-poort van uw tv.

Google Chromecast instellen op uw iPad, iPhone of Android

Het instellen van uw Chromecast-apparaat is eenvoudig, hoewel er verschillende stappen nodig zijn.

 1. Sluit de Chromecast-dongle aan op de HDMI-poort van de tv en sluit de USB-voedingskabel aan op een compatibele poort op de tv of op een stopcontact.

 2. Ga naar de Google Play Store of de Apple App Store op uw mobiele apparaat en download de Google Home-app. Op de meeste Android-apparaten is Chromecast vooraf geïnstalleerd.

 3. Zet je tv aan. In Google huisselecteer Apparaten die zich in de rechterbovenhoek bevindt. De app leidt u door de relevante stappen om Chromecast in te stellen.

 4. Tegen het einde van het installatieproces staat er een code op de app en op de tv. Ze moeten overeenkomen en als ze dat doen, selecteert u Ja.

 5. Op het volgende scherm, kies een naam voor uw Chromecast. Er is ook de mogelijkheid om privacy- en gastopties aanpassen in dit stadium.

 6. Verbind Chromecast met het internetnetwerk. Haal een wachtwoord op vanaf uw mobiele apparaat of voer het handmatig in.

 7. Als u voor het eerst naar Chromecast gaat, selecteert u de zelfstudie en Google Home laat je zien hoe casten werkt.

Inhoud naar Chromecast casten met uw iPad, iPhone of Android

Chromecast

Schakel uw mobiele apparaat en tv in en zorg ervoor dat de laatste op de juiste ingang staat.

 1. Open de Google Home-app, ga naar de media- of audiostreamingprovider die je wilt gebruiken, bijvoorbeeld Netflix, en selecteer de inhoud die je wilt bekijken of beluisteren. Druk op vorm knop om te spelen.

 2. Als je verschillende cast-apparaten hebt, zorg er dan voor dat je het juiste cast-apparaat hebt gekozen waarop je je content wilt bekijken. Wanneer u op de cast-knop tikt en u verschillende cast-apparaten heeft, geeft Chromecast een lijst weer van de apparaten die u kunt selecteren juiste.

 3. Zodra de inhoud op uw tv is gecast, gebruikt u uw mobiele apparaat als afstandsbediening voor het volume, het starten van de video of audio en meer. Tik op om te stoppen met het bekijken van de inhoud cast-knop opnieuw en selecteer Loskoppelen.

Je iPad of iPhone naar de tv spiegelen via Chromecast

Man spiegelt iPad mini naar televisie om homevideo's te laten zien.

Oppervlakkig gezien is het niet mogelijk om een ​​iPad of iPhone rechtstreeks naar de tv te spiegelen. Het is echter mogelijk om AirPlay-mirroring van een mobiel apparaat naar een pc te gebruiken en vervolgens de Chrome-desktop van Google te gebruiken om naar de tv te spiegelen met behulp van een app van derden.​

 1. Verbind het mobiele apparaat, de Chromecast en de pc met hetzelfde wifi-netwerk.

 2. Installeer een AirPlay-ontvanger-app, bijvoorbeeld LonelyScreen of Reflector 3, op de pc.

 3. Launch Google Chrome en van de MenuKlik op Vorm.

 4. Klik op de pijl naast Casten naar. Klik Bureaublad casten en selecteer de naam van uw Chromecast.

 5. Om het mobiele apparaat te spiegelen, voert u het AirPlay-ontvanger je hebt gedownload.

 6. Veeg op de iPad of iPhone omhoog vanaf de knop om de Controle Centrum en tik AirPlay-mirroring.

 7. Druk op AirPlay-ontvanger om te beginnen met het spiegelen van het scherm.

Het scherm op de iPad of iPhone zou nu moeten worden gespiegeld naar de pc, Chromecast en de tv. Er zal echter een korte vertraging zijn wanneer u een actie op uw mobiele apparaat uitvoert voordat deze op de pc verschijnt, en opnieuw op de tv. Dit veroorzaakt een probleem bij het bekijken van een video of het luisteren naar audio.

FAQ

 • Hoe reset ik mijn Chromecast?

  Als u uw Chromecast wilt resetten, sluit u deze aan op een tv en een voedingsbron en houdt u de knop ingedrukt knop aan de zijkant totdat de led wit oplicht en het tv-scherm zwart wordt. Voor een fabrieksreset opent u het Google huis app en selecteer je Chromecast > Instellingen > Fabrieksreset apparaat.

 • Hoe verbind ik mijn Chromecast met wifi?

  Als u uw Chromecast wilt verbinden met wifi, sluit u deze aan op uw tv, zet u de tv aan en opent u het Google huis app en selecteer de + pictogram in de linkerbovenhoek> Apparaat instellen > Nieuw apparaat > Thuis. Controleer of de viercijferige code op de tv overeenkomt met die op uw telefoon en volg de instructies op het scherm om de Wi-Fi-verbinding in te stellen.