Skip to content

Google Delivery gebruiken om te bestellen bij lokale restaurants

11 de juli de 2021
GoogleDelivery 4691494 0d06f28edad34c0aac52cd4f1ae66e5f

Dankzij partnerschappen met voedselbezorgbedrijven zoals DoorDash, Postmates, Slice, ChowNow, GrubHub en Delivery.com, kun je nu bestellingen plaatsen via Google Zoeken, Maps en de Assistent, allemaal zonder merkgebonden apps voor het bezorgen van eten.

Hoe bestellen met Google Delivery werkt

Als u online naar eten zoekt en het restaurant dat u zoekt een bezorgservice voor eten gebruikt, ziet u een Bestellen Online knop in de zoekresultaten van Google of Google Maps. Dit betekent dat u uw bezorgbestelling kunt plaatsen via Google Delivery en dat u geen account nodig heeft bij een van de bezorgservices om van deze services gebruik te maken. Plaats uw bestelling met uw Google-account. Menu’s worden weergegeven in de apps, waar u ook het minimale bestelbedrag en de bijbehorende bezorgkosten ziet, en het bestelproces lijkt veel op dat in de merkgebonden bezorg-apps. U heeft de mogelijkheid om promo- en couponcodes in te voeren of de maaltijd op uw creditcard (of Google Pay) in rekening te brengen. Mobiele gebruikers kunnen Google Assistant ook gebruiken om spraakgestuurd bestellingen te plaatsen of na te bestellen. De Assistent leidt je een deel van het bestelproces, maar op een gegeven moment moet je je apparaat oppakken om je keuzes te maken door op het scherm te tikken. Als u geen afleveradres of betalingsgegevens heeft ingesteld in uw Google-account, wordt u op het juiste moment tijdens uw bestelling gevraagd dit te doen.

Eten bestellen via Google Zoeken

Afhankelijk van uw locatie en de bezorgservice die u kiest, kunnen de namen van sommige knoppen of links enigszins verschillen. Bijvoorbeeld, Klik om te bestellen, Uitchecken, of Plaats bestelling.

Bestellen via een webbrowser op een computer

Als u achter uw computer of laptop zit, kunt u als volgt een Google Delivery-bestelling plaatsen.

 1. Open Google.com en zoek naar een keukentype of restaurantnaam. Of gebruik de lijst met restaurants van Google waar u eten kunt bestellen.

 2. Klik op de naam van het restaurant waar je wilt bestellen.

 3. Klik op de Bestelling Levering knop op de Google-vermelding van het restaurant.

  Bestel Bezorgknop

 4. Kies de bezorgservice die je wilt gebruiken en controleer of je adres correct is.

  Een foodservice kiezen

 5. Selecteer items uit het menu. Als je klaar bent, klik je op Uitchecken.

  Afrekenen knop

  Meld u aan bij de voedselbezorgservice met uw Google-account als u hierom wordt gevraagd.

 6. Volg de afreken-/betaalinstructies en verzend uw bestelling.

  Afrekenpagina

  Voer eventuele promotiecodes in die u op dit scherm heeft.

Bestellen via een webbrowser of de Google Maps-app op een mobiel apparaat

Hier leest u hoe u een Google Delivery-bestelling kunt plaatsen op uw mobiele apparaat.

 1. Open Google.com of Google Maps en zoek naar een keukentype of restaurantnaam.

 2. Als het restaurant deelneemt aan een maaltijdbezorgservice, klik dan op Een bestelling plaatsen.

 3. Afhankelijk van het restaurant zie je een lijst met bezorgdiensten voor eten of word je doorgelinkt naar de website van het restaurant. Volg de aanwijzingen om te bestellen in het menu, voer uw betalingsgegevens in en bevestig.

  Een bestelling plaatsen

Levering bestellen met de Google Assistent

Met Google kun je bestellingen plaatsen met de Google Assistent op je smartphone of smart home device.

 1. Activeer de Google Assistent op je Android-smartphone of Google Nest Hub. Dit wordt anders gedaan op basis van uw apparaat, Android-versie en instellingen, dus volg indien nodig de instructies van uw apparaat. Google Delivery voor eten bezorgen werkt niet op Google Home-apparaten zonder schermen.

 2. Zeggen “Hey Google, bestel bij [restaurant name].

 3. Wanneer het restaurant op uw scherm verschijnt, volgt u de aanwijzingen zoals hierboven om uit het menu te kiezen, uw bestelling te plaatsen, te betalen en te bevestigen. Je kunt de Assistent je bestelling niet vertellen; u moet de items handmatig op uw apparaat kiezen.

Eten opnieuw bestellen met de Google Assistent

Je kunt eten van een restaurant ook opnieuw bestellen met Google Assistent.

 1. Activeer de Google Assistent op je Android-smartphone.

 2. Zeggen “Hey Google, bestel eten opnieuw bij [restaurant name].

 3. De Assistent heeft toegang tot uw eerdere bestellingen en geeft deze weer op uw mobiele apparaat.

 4. Open de winkelwagen om je artikelen te bekijken en tik op Ga naar bestelling.

 5. Rond de bestelling af zoals hierboven.

Laat de Google Assistent je bestelling voltooien

Als u uw online bestellen van eten nog een stap verder wilt brengen, heeft Google samengewerkt met geselecteerde restaurantketens om een ​​systeem te creëren, mogelijk gemaakt door Duplex op het web, waarmee Google Assistant uw bestelling daadwerkelijk voor u voltooit. Om het uit te proberen, zoekt u een deelnemend restaurant in de Android-app van Google en tikt u op Online bestellen. Maak uw bestelling zoals gewoonlijk aan en ga vervolgens naar afrekenen. Assistent neemt het vanaf hier over, vult uw contactgegevens in en pakt de betalingsgegevens die zijn opgeslagen in Google Pay, en voltooit uw bestelling automatisch. Google is van plan dit systeem uit te breiden met meer restaurants in de VS