Skip to content

Google Home verbinden met Sonos-speakers

6 de augustus de 2021
google home sonos play 1 1500 ccc 263fa0e65c32452293bd8c25ec17905d

Wat te weten

 • Voeg Google Assistant rechtstreeks toe aan een Sonos One of Beam om hem als Google Home-apparaat te gebruiken.
 • Tik in de Sonos-app op Meer > Spraakdiensten > Google Assistent > Toevoegen aan Sonos. Kies een luidspreker en selecteer Google Assistent toevoegen.
 • Selecteer Ga naar de Google Assistent-app, kraan Volgendeen voeg je Sonos-accountgegevens toe om de Google Assistent met je apparaat te verbinden.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe je Google Home en Google Assistant verbindt met Sonos-speakers om je multiroom-muzieksysteem naar een hoger niveau te tillen. We voegen instructies toe voor het rechtstreeks toevoegen van Google Assistant aan een Sonos One of Beam om het als een Google Home-apparaat te gebruiken en voor het instellen van Google Assistant met andere Sonos-speakers en -producten.

Je Sonos-speaker of -apparaat instellen

Voordat je verbinding maakt met Google Assistant of Google Home, moet je ervoor zorgen dat je Sonos-apparaat werkt met de nieuwste update. Je hebt ook een internetverbinding met een wifi-router nodig.

 1. Download de Sonos-app naar een telefoon, tablet of computer. De Sonos-app is beschikbaar via Google Play of Amazon (Android) en via de Apple App Store (iOS).

 2. Open de Sonos app en tik op een van beide Nieuw systeem instellen of Sprekers toevoegen.

 3. Als je de keuze hebt tussen Standaard of Boost setup, selecteer dan Standaard. Er kunnen situaties zijn waarin een Boost draadloze extender-installatie nodig is.

 4. Sluit de Sonos aan op een stopcontact en tik op Doorgaan met. Selecteer vervolgens de luidspreker of het apparaat in het menu en tik op Deze luidspreker instellen.

  Sonos Setup Power en Device ID-schermen

 5. Wacht tot je een knipperend groen lampje op het apparaat ziet en tik vervolgens op Doorgaan met. Druk op de knoppen op het scherm van uw Sonos-apparaat.

  Sonos Speaker Setup-schermen voor groen licht en druk op de knop

 6. Wacht op de bevestiging dat de luidspreker aan je setup is toegevoegd. U wordt gevraagd om nog een spreker toe te voegen, maar als dat niet nodig is, selecteert u Niet nu en een laatste pagina Setup voltooid wordt weergegeven.

 7. Selecteer Klaar in de rechterbovenhoek van de pagina Installatie voltooid. Sonos is klaar om muziek af te spelen via de Sonos-app.

  Sonos-luidsprekerconfiguratie Luidspreker toegevoegd en installatiebevestiging

Google Assistant toevoegen aan Sonos One en Beam

Als je Google Assistant toevoegt aan een Sonos One of Beam, kun je beide als Google Home-apparaat gebruiken. Je hebt geen aparte Google Home-smartspeaker nodig om muziek af te spelen of andere smarthome-apparaten. Hier leest u hoe u Google Assistant rechtstreeks aan de Sonos One of Sonos Beam kunt toevoegen.

 1. Open de Sonos-app op je smartphone.

  Sonos-app op smartphone

 2. Selecteer Meer > Spraakdiensten. Kraan Google Assistent in het volgende scherm.

  Sonos Selecteer Google Assistent

 3. Selecteer Toevoegen aan Sonos op het Google Assistent-scherm. Je ziet dan een lijst met compatibele speakers per locatie. Kies een luidspreker en selecteer vervolgens Google Assistent toevoegen.

  Sonos Voeg je Google Assistent toe - Kamertoewijzingen (Sonos One/Beam)

 4. Selecteer Ga naar de Google Assistent-app. Tik op wanneer daarom wordt gevraagd Volgende en voeg je Sonos-accountgegevens toe om de Google Assistent te verbinden met je Sonos-apparaat.

  Sonos Connect Google Assistent

Google Assistant detecteert je Sonos One of Beam, vraagt ​​toestemming om deze te openen en te bedienen, vraagt ​​in welke kamer hij zich bevindt en voegt de muziekservices toe die je wilt gebruiken. Als je meerdere Sonos One-speakers of een Sonos One en Sonos Beam hebt, moet je ze allemaal apart instellen. Voor elke geselecteerde Sonos One of Beam wordt u door dezelfde stappen geleid om Google Assistant toe te voegen. U wordt gevraagd om:

 • Geef de kamer een naam waarin het apparaat wordt gebruikt
 • Geef uw adres op voor locatiegebaseerde services
 • Muziekservices toevoegen en je standaard muziekservice kiezen
 • Zorg ervoor dat de muziekservices die je hebt toegevoegd in de Google Assistent, zijn toegevoegd in de Sonos-app.

Je kunt de ene Sonos One of Beam koppelen aan Alexa en de andere aan Google Assistant.

Sonos ondersteunt mogelijk niet alle Google Home-functies

Je kunt een Sonos One of Beam gebruiken om zowel het afspelen van muziek als smarthome-apparaten op dezelfde manier te bedienen als een Google Home-apparaat. Dit bevat:

 • Alarmen instellen
 • Thermostaten en verlichting regelen
 • Vragen beantwoorden
 • Inhoud afspelen op de tv via een Chromecast of Chromecast-audio of inhoud afspelen op een tv met ingebouwde Chromecast. Sonos Beam kan de tv ook in- en uitschakelen.

Er zijn echter enkele beperkingen:

 • Sonos One/Beam met meegeleverde Google Assistant ondersteunt geen spraakopdrachten van meerdere gebruikers. Bovendien zijn, in tegenstelling tot een Google Home, antwoorden op maat voor meerdere gebruikers niet mogelijk. Naar verwachting zullen Sonos en Google in de toekomst voice match mogelijk maken.
 • Je kunt niet bellen, sms’en of aankopen doen met Google Assistant via de Sonos One of Beam.

De Google Assistent instellen met andere Sonos-speakers en -producten

Met een Google Home-apparaat (inclusief de Sonos One en Beam nadat Google Assistant is geïnstalleerd), kun je het afspelen van muziek regelen op andere Sonos-speakers en -producten (zoals de Play:1 of Play:5) die je niet kunt installeren Google Assistent direct in. Dit betekent dat een Google Home-apparaat alle geavanceerde smart home-bedieningsfuncties aankan, maar je kunt het ook vertellen om muziek af te spelen via je andere Sonos-speakers en -producten.

 1. Open de Sonos-app op je mobiele apparaat.

  Sonos-app op smartphone

 2. Selecteer Meer > Spraakdiensten > Selecteer Google Assistent.

  Spraakservices ingesteld op telefoon

 3. Open de Google Assistent app en selecteer Toevoegen aan Sonos. Kraan Doorgaan met en voer je Sonos-accountgegevens in.

  Sonos Voeg je Google Assistent toe (standaard Sonos-apparaten)

  Je ontvangt een bericht waarin staat dat de Google Assistent klaar is om met Sonos te werken.

 4. Koppel alle beschikbare muziekservices die door Google Assistant worden ondersteund met de eerder genoemde Sonos en kies een standaardservice voor het afspelen van muziek.

Google Assistent, Sonos en IFTTT

Een andere manier om Google Assistant- en Sonos-apparaten aan elkaar te koppelen voor bepaalde functies, is via IFTTT (If This Then That). IFTTT maakt het mogelijk om unieke opdrachten te maken, maar als je een Sonos One/Beam- of Google Home-apparaat hebt, krijg je een uitgebreidere bedieningservaring dan stukje bij beetje via IFTTT. Als je Google Assistant/Google Home al via eerdere methoden aan Sonos hebt gekoppeld, kun je er extra IFTTT-commando’s aan toevoegen.

 1. Maak met een computer of mobiel apparaat een IFTTT-account aan. Open de IFTTT app en selecteer Google Assistent en Sonos uit de categorie diensten.

  IFTTT Google Assistent Sonos

 2. U wordt gevraagd IFTTT te laten werken met Google Assistent- en Sonos-producten voor de opdrachten die u selecteert. Selecteer Oke.

 3. Doorloop elke categorie en selecteer enkele opdrachten voor Google Assistant die een Sonos-apparaat bedienen. Voorbeelden zijn:

  • Stel het volume in tussen 1 en 10
  • Stel het volume in tussen 1 en 100
  • Sonos pauzeren
  • Sonos hervatten
  • Speel een favoriet af op Sonos

  Om de IFTTT-commando’s te gebruiken, gaat u naar de aan/uit-knop en klikt u erop om te zeggen: Open blader vervolgens om extra aanwijzingen toe te voegen.

  IFTTT met Sonos- en Google Assistent-schermen

  U kunt de opdrachten volume 1-10 en 1-100 niet tegelijkertijd gebruiken, omdat ze met elkaar in strijd zijn. Als je ze allebei aanzet, zal er maar één werken, hoogstwaarschijnlijk de schaal van 1-100. Als u een opdracht die u wilt gebruiken niet ziet, kunt u een nieuwe “applet”-opdracht maken door de instructies van IFTTT te volgen.

Muziekservices ondersteund door Google Assistent en Sonos

 • Pandora (alleen VS)
 • Spotify (alleen betaalde dienst)
 • Youtube-muziek
 • Deezer (betaalde service alleen in de VS, VK, Canada, Frankrijk, Italië, Australië en Duitsland)

Je kunt ook muziek afspelen van de volgende services, hoewel ze niet worden vermeld in de Google Assistent-app.

 • iHeartRadio
 • TuneIn-radio
 • GETIJDE

Sonos ondersteunt verschillende muziekbedieningsopdrachten van de Google Assistent.

Voordelen van Sonos verbinden met Google Assistant

De Sonos speaker of geluidssysteem bepaalt hoe Google Assistant of Google Home ermee gebruikt kan worden. Sonos ondersteunt twee soorten Google Assistent-bediening.

 • Door Google Assistant rechtstreeks aan de Sonos One of Sonos Beam toe te voegen, worden deze apparaten effectief in Google Home-apparaten. Ze spelen en bedienen niet alleen muziek, maar ook andere smart home-apparaten, met enkele beperkingen.
 • Je kunt de Google Assistent gebruiken via een Google Home (en andere merk-smartspeakers en smartdisplays met Google Home), Sonos One of Beam om het afspelen van muziek op andere Sonos-speakers, zoals de Play:1 en Play:5, te regelen. Dit verandert de luidsprekers niet in een Google Home-apparaat, maar stelt een Google Home-apparaat in staat om het afspelen van muziek erop te regelen.

Google Assistent of Alexa?

Sonos biedt de optie van Google Assistant of Alexa-spraakbesturing, zodat u degene kunt gebruiken die het beste voor u werkt. Alexa en Google Assistant houden bij wat er wordt afgespeeld op Sonos-speakers, ongeacht of Alexa of Google Assistant is gebruikt om het afspelen van muziek te starten. Dit betekent dat je een nummer kunt starten met Alexa en het kunt stoppen met Google Assistant, of omgekeerd, op voorwaarde dat je zowel een Google Home- als Amazon Echo-type apparaat, twee Sonos Ones of een Sonos One en Sonos Beam in je netwerk hebt: één elke assistent gebruiken.