Skip to content

Google I/O 2021: datums, nieuws, geruchten en al het andere om te weten

21 de juni de 2021
googleiologo ca09b47f412e4d159c949c01a39a845f

Google I/O is een jaarlijkse evenementenconferentie voor ontwikkelaars die wordt gehouden door de techgigant. I/O staat voor ‘input/output’, een klassieke computerterm die verwijst naar communicatie tussen een computer en de buitenwereld.

Wat zijn de data voor Google I/O?

Google kondigde aan dat I/O virtueel zou terugkeren van 18-20 mei. Vanwege de pandemie heeft Google het evenement in 2020 geannuleerd.

Hoe te registreren om deel te nemen

Het evenement is gratis en staat open voor iedereen, maar je kunt je inschrijven om plekken te reserveren voor workshops en Ask Me Anything-sessies.

Hoeveel kost Google I/O?

In 2021 is het evenement gratis. Tickets voor eerdere evenementen varieerden van $ 375 (voor academici) tot $ 1.150 (algemene toelating).

Waar wordt Google I/O gehouden?

Google I/O zal dit jaar virtueel plaatsvinden; het wordt meestal gehouden in het Shoreline Amphitheatre in Mountain View, CA. Die stad is de thuisbasis van Google; het is ongeveer 40 mijl ten zuiden van het centrum van San Francisco.

Welke soorten onderwerpen worden behandeld bij Google I/O?

Aankondigingen hebben meestal betrekking op updates voor Android en de Pixel-telefoonlijn, plus een breed scala aan Google-producten. In 2019 werd bijvoorbeeld Google Lens aangekondigd, samen met AR-looproutes voor Google Maps, Android-rijmodus, het hernoemen van de Google Home-apparaatlijn naar Google Nest en de Pixel 3a en 3a XL.

Het laatste nieuws over Google I/O

Hoewel u altijd het laatste technologienieuws op Lifewire kunt lezen, zijn hier enkele interessante dingen met betrekking tot Google I/O en Google-producten of -services.