Skip to content

Google Maps gebruiken met stembegeleiding

15 de februari de 2023
GettyImages 696446172 099f2ffcedd04809b51b4a2ef2aec4a1

De spraakbegeleidingsfunctie van Google Maps is bedoeld om voetgangers met visuele beperkingen te voet te helpen navigeren. Net als bij gesproken aanwijzingen, geeft het meer verbale aanwijzingen voor de gebruiker, zoals “ga 7,5 meter rechtdoor” in plaats van “ga vooruit”. De informatie in dit artikel is van toepassing op de Google Maps-app voor Android en iOS. Stembegeleiding is beperkt tot bepaalde regio’s van de wereld; als je het niet op je telefoon kunt vinden, is het nog niet naar jouw regio gekomen.

Hoe stembegeleiding voor Google Maps in te schakelen

Stembegeleiding inschakelen voor Google Maps:

 1. Open de Google Maps-app op uw mobiele apparaat.

 2. Tik op uw Rekening pictogram in de rechterbovenhoek.

 3. Kraan Instellingen.

 4. Scroll naar beneden en tik op Navigatie instellingen.

 5. Scroll naar beneden en tik op de Gedetailleerde stembegeleiding schakelen om over te schakelen naar de Op positie. U kunt het volume van de stembegeleiding aanpassen onder Begeleidingsvolume aan de bovenkant van de Navigatie instellingen menu.

  Gedetailleerde stembegeleiding inschakelen

Google Maps gebruiken met gesproken aanwijzingen

Open Google Maps met stembegeleiding ingeschakeld om een ​​wandelroute op te vragen. Je kunt bijvoorbeeld dingen zeggen als:

 • “Google, navigeer lopend naar de bibliotheek.”
 • “Google, navigeer te voet naar 1313 Mockingbird Lane.”
 • “Google, navigeer naar de Apple Store in Duke Street door te lopen.”

Het is ook mogelijk om onderweg pitstops toe te voegen. Je kunt bijvoorbeeld zeggen:

 • “Google, voeg een supermarkt toe aan mijn huidige route.”
 • “Google, voeg 1313 Mockingbird Lane toe aan mijn huidige route.”

Als Google Maps meerdere locaties vindt voor de door u opgevraagde bestemming, verschijnen de drie meest overeenkomende locaties op het scherm. Helaas leest Google Maps uw opties niet hardop voor; Alexa kan dat echter wel als je Alexa je standaard stemassistent op Android maakt. Als u niet aangeeft dat u een wandelroute wilt, biedt Google Maps standaard een routebeschrijving.

Beperkingen van Google Maps gesproken aanwijzingen

De aanwijzingen van Google zijn slechts zo nauwkeurig als de GPS van je telefoon. Als je loopt, vertelt Google Maps je niet of je bestemming links of rechts is. Hoewel spraakbegeleiding Google Maps toegankelijker maakt voor blinde en slechtziende voetgangers, is het nog geen geschikt alternatief voor andere ondersteunende technologieën waarop ze normaal gesproken vertrouwen.

Spraakopdrachten voor Google Maps

Google geeft je regelmatig updates over je voortgang, maar je kunt om verdere hulp vragen met behulp van deze spraakopdrachten:

 • “Welke weg is dit?”
 • “Wat is de volgende stap?”
 • “Wat is mijn volgende beurt?”
 • “Hoe ver is mijn volgende afslag?”
 • “Hoe ver is mijn bestemming?”
 • “Hoe lang duurt het voordat ik daar ben?”
 • “Stembegeleiding dempen.”
 • “Schakel stembegeleiding uit.”
 • “Restaurants in de buurt.”
 • “Wanneer doet plaats dichtbij?”
 • “Verlaat navigatie.”

Google-spraakbegeleiding versus spraaknavigatie

Google Maps heeft altijd gesproken navigatie ondersteund, waarmee gebruikers realtime routebeschrijvingen en verkeersupdates krijgen. De stembegeleidingsfunctie werd in oktober 2019 geïntroduceerd ter ere van Wereldzichtdag om looproutes te verbeteren. Het doel van Google is om voetgangers schermloze navigatie te bieden, zodat ze zich kunnen concentreren op wat zich voor hen bevindt, net zoals spraaknavigatie bestuurders helpt hun ogen op de weg te houden. Als je bijvoorbeeld stembegeleiding hebt ingeschakeld, leidt de Google Assistent je om als je van het pad afwijkt. Stembegeleiding laat je ook de afstand tot je volgende afslag weten, vertelt je in welke richting en straat je je momenteel bevindt en waarschuwt je voordat je een drukke weg oversteekt. Deze functies zijn niet alleen nuttig voor slechtzienden; ze laten alle voetgangers navigeren zonder constant op hun telefoon te hoeven kijken.