Skip to content

Google Maps-update voor Android en iPhone

4 de maart de 2023
001 google maps update for android and iphone 4801901 d696ccc48efe4f0ab4e320eeafd60f6a

De Google Maps-update ter ere van het 15-jarig jubileum, die in februari 2020 werd uitgerold, bevatte nieuwe functies voor het openbaar vervoer om forensen te helpen. Als u wilt profiteren van deze Google Maps-updates, moet u ervoor zorgen dat u de nieuwste versie van de mobiele app gebruikt. De informatie in dit artikel is van toepassing op Google Maps voor Android- en iOS-apparaten.

Hoe vaak wordt Google Maps bijgewerkt?

Google brengt regelmatig updates uit voor Google Maps om nauwkeurigheid te garanderen en routebeschrijvingen te verbeteren. Als uw smartphone of tablet is ingesteld om Android-apps automatisch bij te werken, zijn deze nieuwe functies meteen beschikbaar. Als u er echter zeker van wilt zijn dat u de nieuwste versie gebruikt, kunt u een handmatige update uitvoeren. U kunt ook automatische updates voor iPhone-apps inschakelen om Google Maps up-to-date te houden.

Hoe Google Maps op Android te updaten

Kaarten voor Android updaten:

  1. Open de Google Play Store-app en tik op de hamburgermenu in de linkerbovenhoek.

  2. Kraan Mijn apps en games.

  3. Als je Kaarten ziet onder de Updates in behandeling sectie, tik op Update naast de app. Als het onlangs is bijgewerkt, wordt het weergegeven in de onderste helft van het scherm.

Hoe de Google Maps-app op iPhone te updaten

Het proces voor het updaten van Google maps op iOS lijkt erg op elkaar:

  1. Open de Apple App Store.

  2. Kraan Updates in de rechter benedenhoek.

  3. Scroll naar beneden en zoek naar Google Maps. Tik op als je het ziet Update naast de app. Voer uw Apple ID en wachtwoord in als daarom wordt gevraagd.

    Google Maps op iPhone bijwerken

Functies voor openbaar vervoer van Google Maps

In 2019 begon Google Maps gebruikers te vragen hoe druk hun bus-, tram- of metrorit was om schattingen te geven voor andere pendelaars. De 15e verjaardagsupdate voor Google Maps geeft pendelaars nog meer mogelijkheden om informatie over hun lokale openbaarvervoersysteem te delen. Wanneer u met het openbaar vervoer reist terwijl u de aanwijzingen van Google Maps volgt, stuurt de app u een enquête waarin om feedback over uw rit wordt gevraagd. U wordt gevraagd naar de temperatuur, of er al dan niet beveiligingscamera’s aan boord zijn en hoe toegankelijk het is voor mensen met speciale behoeften. Als deze informatie al door andere gebruikers is verstrekt, wordt deze weergegeven wanneer u zoekt naar een routebeschrijving via het openbaar vervoer. Om alle feedback van andere gebruikers te zien en uw eigen input te geven, scrolt u naar rechts en tikt u op Bekijk alles.

Openbaar vervoer-functies in Google Maps

Google introduceerde ook Voice Guidance voor Google Maps om voetgangers te helpen te voet te navigeren.