Skip to content

Google Nest zou de eerste opwindende thermostaat kunnen zijn

7 de augustus de 2021
68af9bf3 0bfe 11eb bc7c 6054d2d80fd2 1d0894d6b57a45c7b9afb7f6f2e7d92f

Belangrijkste leerpunten

  • De nieuwe Nest-thermostaat van $ 129 van Google gebruikt sensoren om te zien of je thuis bent.
  • Het schijfvormige Nest is mooi op een manier waarvan ik nooit had gedacht dat een thermostaat dat zou kunnen zijn.
  • De Nest wordt geconfronteerd met concurrentie van een schare slimme thermostaten.

Thermostaten zijn saai. Je plakt ze aan de muur en ze houden je huis warm of koel. Wat zou daar interessant aan kunnen zijn? Het nieuwe Nest-model van Google kan echter bewijzen dat er zoiets bestaat als een opwindende thermostaat. De technici van Google hebben een van de grootste en duurste problemen bij het verwarmen van uw huis aangepakt. Waarom de moeite nemen om de oven of de airco op te blazen als er niemand thuis is? Volgens het Amerikaanse ministerie van Energie zijn verwarming en koeling immers goed voor bijna de helft van de energierekening van een gemiddeld huis. Om dit probleem op te lossen, heeft Google een sensor toegevoegd die kan zien of er mensen in huis zijn of in een bepaalde kamer. “Deze thermostaat is voor mensen die de ontwerpfilosofie van Google “less is more” volgen.” Het Nest van $ 129 is een schijfvormig apparaat dat de Home-software van Google en een radarsysteem-op-een-chip gebruikt om te detecteren of er mensen binnen zijn en dingen geroosterd of kouder nodig hebben. Het heeft ook een strak ogend ontwerp en een vernieuwde interface. Ik ben verrassend enthousiast om het eens te proberen wanneer het beschikbaar komt voor pre-order.

Een mooie thermostaat?

Na te veel tijd te hebben besteed aan het staren naar de afbeeldingen van Nest-producten, begin ik me te realiseren dat uiterlijk er wel degelijk toe doet, zelfs als je naar een thermostaat kijkt. Ik heb me nooit eerder gerealiseerd hoe lelijk de thermostaat aan mijn muur is. Het is het goedkoopste, smerigste stuk plastic van Home Depot en heeft een van die ouderwetse wijzerplaten die je met je duim beweegt om de warmte hoger of lager te zetten.

Het Nest ziet er daarentegen uit alsof het in een stijlvol buitenaards ruimteschip is geland. Het gebruikelijke uitstekende minimalistische ontwerp van Google is duidelijk zichtbaar, met zachte rondingen en duidelijke typografie op het scherm. Deze thermostaat is voor mensen die de ontwerpfilosofie van Google ‘less is more’ volgen, maar met een subtiele twist die hem onderscheidt van Apple; het lijkt erop dat een Pixel-telefoon als een insect op de muur is geplet. Het past precies in je leven als je een Google-persoon bent. Met een diameter van 3,3 inch heeft het Nest een plastic behuizing en is het verkrijgbaar in vier verschillende kleuren die Google op grillige wijze Sneeuw, Zand, Mist en Houtskool noemt. Een handige gespiegelde lens complementeert de strakke look. Informatie schijnt door het gespiegelde display wanneer dat nodig is en vervaagt om een ​​gepolijst oppervlak achter te laten wanneer het niet in gebruik is.

Nest-thermostaat in vier kleuren: sneeuw, zand, mist en houtskool

Ik heb mezelf er bijna van overtuigd dat ik de Nest alleen moet kopen om hoe hij eruitziet, maar er is meer aan de hand dan slanke rondingen. Een opvallende upgrade van het model van de laatste generatie is de vervanging van de draaiknop door een haptische strip aan de rechterkant van de Nest. De Nest gebruikt dezelfde op radar gebaseerde Soli-bewakingstechnologie die Google in de Pixel 4 heeft ingebouwd. Met deze technologie kan de Nest Thermostat weten wanneer je ervoor staat zonder bewegingssensoren te gebruiken. De slimheid van de Nest stopt daar niet. Met de Google Home-app kun je aangepaste schema’s maken voor de Nest. Ik vind het een fijn idee om de thermostaat te kunnen vertellen wanneer ik thuis ben en wanneer ik de verwarming aan moet zetten. In ruil daarvoor beweert de app u ideeën te sturen over hoe u uw verwarmings- en koelingskosten kunt verlagen. Natuurlijk kunnen sommige mensen zowel de sensor als de software een beetje opdringerig vinden, en als dat zo is, zou je waarschijnlijk helemaal geen Google-product moeten gebruiken.

Slimme thermostaten in overvloed

The Nest heeft te maken met stevige concurrentie. Er zijn tal van slimme thermostaten op de markt die trucjes doen zoals reageren op je stem. De slimme Ecobee-thermostaat ($ 249) gebruikt bijvoorbeeld Amazon’s Alexa voor spraakbesturing en heeft, net als de Nest, sensoren om te zien of er iemand in een kamer is. Aan de onderkant is er de Honeywell Lyric T5 ($ 149) die bijhoudt waar je telefoon is om te zien wanneer het gepast is om het vuur hoger of lager te zetten. “Google heeft een sensor toegevoegd die kan zien of er mensen in huis zijn of in een bepaalde kamer.” In tegenstelling tot veel slimme thermostaten, beweert de Mysa Smart Thermostat ($ 139) te werken met elektrische plintverwarmers. De Mysa verslaat bijna het Nest op de afdeling minimalisme met een vaag retro-ogend scherm, maar de vorm is niet zo bevredigend. Enthousiast worden over een nieuwe thermostaat kan moeilijk zijn, maar het nieuwe Nest kan echt een game-changer zijn. Ik ben klaar om mijn oude thermostaat met duimknop te vervangen door de nieuwste van Google.