Skip to content

Google Pixel Fold: prijs, releasedatum, specificaties, nieuws en geruchten

25 de juni de 2021
pixel.fold .1copy f8b879da5bc44615af9a278db3152f33

In navolging van andere grote telefoonfabrikanten die de opvouwbare telefoonruimte betreden, volgt Google, dat er een van zijn eigen lijkt te lanceren. Het gerucht gaat dat het de Pixel Fold zou worden genoemd, het zou drie schermen kunnen hebben en de interne chip van het bedrijf bevatten.

Wanneer wordt de Pixel Fold uitgebracht?

Volgens CNET heeft een ontwikkelaar bij Google bevestigd dat Google al lange tijd prototypes van opvouwbare telefoontechnologie maakt, maar dat een use-case nog niet duidelijk was. Dat was in 2019. Sindsdien zijn er releases en geruchten over opvouwbare telefoons van andere bedrijven, waaronder de opvouwbare telefoon van Apple. 9to5Google verkreeg informatie over een releasedatum voor de opvouwbare Pixel uit een gelekt document het tijdsbestek “Q4 2021”. Een andere indicator dat we dit toestel in 2021 zouden kunnen zien is een rapport van TheElec, dat eerder dit jaar stelde dat Samsung Display opvouwbare OLED-panelen ontwikkelt voor Google. Seriële leaker Jon Prosser ondersteunt deze data.

We gaan ook voor de releasedatum van eind 2021, mogelijk rond september of oktober. Dit zou betekenen dat het rond dezelfde tijd als de Pixel 6 zou kunnen worden uitgebracht.

Geruchten over Google Pixel Fold-prijs

Componenten zoals opslag, camera’s en processor bepalen meestal de prijs van een nieuwe telefoon. Bovendien heeft een opvouwbaar apparaat meer onderdelen dan een apparaat dat dat niet heeft; drie keer het scherm zal zeker niet onopgemerkt blijven bij het prijzen van deze telefoon. Nieuwe technologie kost meer, en als het wordt gecombineerd met extra complexiteit, is het gemakkelijk in te zien waarom apparaten zoals de Galaxy Z Fold2 voor $ 2.000 worden gelanceerd. Google’s Pixel Fold zal niet anders zijn. Natuurlijk zou Google het heel goed kunnen introduceren tegen een meer concurrerende prijs, maar verwacht niet hetzelfde te doen als voor een Pixel 5. Het zal gewoon niet vergelijkbaar zijn. Laten we aannemen dat de telefoon in wezen identiek zal zijn aan de nieuwste standaard Pixel, alleen met meerdere schermen. De prijsstijging zal naar alle waarschijnlijkheid uiteindelijk die grens van $ 2K naderen. Als de geruchten echter waar zijn en Google zijn eigen chip gaat gebruiken, kan dit de prijs een beetje doen dalen.

Pixelvouw renderen.

Pre-order informatie

Details over pre-ordering worden duidelijk nadat Google de telefoon heeft aangekondigd.

Google Pixel Fold-functies

De opvouwbare Pixel zal er ongetwijfeld anders uitzien dan alle eerdere Pixel-telefoons van Google. Maar we verwachten niet dat er te veel zal veranderen qua functies, behalve de schijnbare verbeteringen die zijn ingeschakeld met extra schermen. Er zal nog steeds een camera aan de voorkant en aan de achterkant, luidsprekers, Bluetooth, enz. Zijn, zoals elke moderne telefoon. Hoewel de Pixel 5 gezichtsontgrendeling heeft verwijderd ten gunste van een vingerafdrukscanner, is het nog steeds onduidelijk welke op de Pixel Fold zal aankomen. Android 12 komt in september, net op tijd om op deze telefoon te worden opgenomen. Google hoeft geen significante wijzigingen aan te brengen om het scherm van tabletformaat te accommoderen, aangezien het al het besturingssysteem ontwikkelt dat draait op opvouwbare apparaten van andere bedrijven. De Fold ondersteunt in ieder geval unieke multitasking-functies die de concurrentie en Pixels met een kleiner scherm momenteel niet hebben. Er kunnen enkele opwindende manieren zijn waarop Google omgaat met wat er gebeurt als de telefoon wordt opgevouwen met meerdere schermen. Wanneer u een film bekijkt in tabletmodus, kan het sluiten (en waarschijnlijk zou moeten) automatisch doorgaan met de video op het buitenscherm. Natuurlijk weten we meer naarmate we dichter bij de lancering komen en meer lekken zien.

Pixel Fold-specificaties en hardware

We kunnen nog niet bevestigen hoe groot het scherm zal zijn, maar volgens TheElec, dat details heeft verkregen over de bestelling van OLED-panelen door Google, zegt dat het “ongeveer 7,6-inch groot is”. Sommige geruchten hebben gesuggereerd dat we drie schermen zullen zien, zoals Samsung’s Galaxy Z Fold2. De telefoon van Samsung heeft ook een 7,6-inch scherm, wat betekent dat hij van de buitenkant veel op dat apparaat zou kunnen lijken. YouTuber Waqar Khan laat in deze video enkele renders zien van hoe een opvouwbare Pixel eruit zou kunnen zien met de Pixel 5 als inspiratiebron. hoe drie schermen eruit kunnen zien op een opvouwbare Pixel:

Google publiceerde in januari 2021 twee patenten (hier en hier) voor een opvouwbaar toestel. Het is onduidelijk of het voor een telefoon is of voor iets heel anders, zoals een e-reader – de illustraties laten geen camera zien zoals de meeste tekeningen (hoewel het onder het scherm zou kunnen zijn) – maar we houden het nauwlettend in de gaten. Net als de Pixel 6 verwachten experts dat de Pixel Fold de GS101 Whitechapel-chip zal hebben, het systeem van Google op een chip (SoC). De Pixel 5 heeft een 12,2 MP dual-pixel camera aan de achterkant en een 8 MP camera aan de voorkant. We konden dit herhaald zien in de Pixel Fold of iets heel anders gezien het grotere schermformaat. We volgen regelmatig nieuwe Pixel Fold-geruchten en zullen deze pagina updaten met alles wat relevant is.

Pixel Fold-specificaties (gerucht)
Scherm OLED / 7,6 inch
chipset Witte kapel
Geheugen en opslag 8 GB RAM / 128 GB
Camera 12MP/16MP
Sensoren Nabijheid / versnellingsmeter / vingerafdruk / gyrometer / kompas / barometer /
Knoppen en poorten USB Type-C 3.1 / Aan/uit-knop / Volumeregeling
simkaarten Enkele Nano SIM en/of eSIM
Audio Stereoluidsprekers / 3,5 mm koptelefoonaansluiting
Draadloze Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac dual-band / Wi-Fi Direct / DLNA / Bluetooth 5.0, A2DP, aptX HD
Netwerk GSM / HSPA / LTE / 5G
OS Android 12

Het laatste nieuws over de Pixel Fold

U kunt meer smartphonenieuws krijgen van Lifewire. Hier zijn gerelateerde verhalen en enkele van de laatste geruchten die we hebben gevonden over de Pixel Fold: FAQ

  • Is de Google Pixel-telefoon niet meer leverbaar?Google stopte in augustus 2020 met de Pixel 4 en Pixel 4 XL, maar de Pixel 4A, Pixel 5 en Pixel 4A 5G zijn momenteel beschikbaar en we verwachten nog veel meer nieuwe modellen te zien.
  • Wat is de goedkoopste opvouwbare telefoon die ik kan kopen?Om de goedkoopste opvouwbare telefoon voor u te vinden, kunt u rekening houden met kortingen van fabrikanten, inruildeals, aanbiedingen van vervoerders, opgeknapte prijzen en verkoop- of tweedehandsprijzen. Ook variëren de prijzen sterk, afhankelijk van de opslag- en RAM-opties. Een Microsoft Surface Duo begint bij $ 1.399, maar mogelijk vindt u een aanbieding op Amazon voor minder dan $ 1.000. Evenzo kost een Samsung Galaxy Z Fold ongeveer $ 1.800, maar je kunt opgeknapte versies krijgen voor ongeveer $ 800.