Skip to content

Google Pixel Watch: nieuws, prijs, releasedatum, specificaties en geruchten

13 de juni de 2021
rohan 1 4a662ac150fb42998b6c05ce34b3b2e9

We weten niet veel over de aanstaande Google Pixel Watch, maar de stukjes die we wel weten wijzen op een strak, modern ontwerp, met veel foto’s om het te bewijzen. Zoek naar deze smartwatch, met de codenaam Rohan en die naar verwachting je gezondheid en conditie zal monitoren, die later dit jaar zal arriveren.

Wanneer wordt de Pixel Watch uitgebracht?

Er wordt al jaren gesproken over een horloge met het merk Pixel, maar officieel is er niets aangekondigd.

De huidige gok is dat we er in oktober 2021 een zullen zien, waarschijnlijk met genoeg tijd om hem voor Kerstmis 2021 te pakken, wat samenvalt met de aankomende Pixel 6 die we rond diezelfde tijd verwachten te zien. Zou dit het perfecte duo kunnen zijn?

Google Pixel Watch wordt weergegeven in oranje, grijs en blauw

Pixel Watch-weergave.

Geschatte releasedatum van Lifewire

Gezien de relatief korte levensduur van sommige projecten van Google en oude voorspellingen die nooit zijn uitgekomen, is het gemakkelijk om te aarzelen bij het maken van een schatting van de releasedatum. Jon Prosser, die een sterke staat van dienst heeft op dit gebied, heeft een tijdlijn voor oktober gegeven, dus daar vertrouwen we voorlopig op.

Geruchten over de prijs van Pixel Watch

De enige indicator voor wat dit horloge u zal opleveren, is de prijs van vergelijkbare producten van concurrenten. We verwachten de aankomende Apple Watch Series 7 rond dezelfde tijd als het horloge van Google, en het zal waarschijnlijk rond de $ 400 gaan kosten. Aan de andere kant zou het merk Fitbit, eigendom van Google, de volgende Fitbit Charge onthullen voor minder dan $ 200.

Google Pixel Watch-weergave in zwart

We vermoeden dat Google op iets in het midden zal schieten: $ 300- $ 350. De prijs is natuurlijk afhankelijk van het model, bijvoorbeeld of iemand een prominentere wijzerplaat heeft of mobiele netwerkconnectiviteit ondersteunt.

Pre-order informatie

Voorbestellen zou kort na de officiële aankondiging van het horloge beschikbaar moeten zijn.

Het laatste nieuws over de Pixel Watch

U kunt meer slim en verbonden nieuws krijgen van Lifewire. Hier zijn geruchten en andere verhalen over de aanstaande Google Pixel Watch:

Pixel Watch-functies

Uitgelekte materialen verkregen door Prosser en uitgelegd op YouTube in zijn Front Page Tech-aflevering zijn in wezen de enige semi-officiële details die we op dit moment hebben. In dat marketingmateriaal gebruikte Google woorden als wereld-, route, agenda, en Gezondheid om de verschillende functies van het horloge uit te leggen.

Google Pixel Watch wordt weergegeven in zwart en blauw

Dat is niet veel om door te gaan, en dat zijn inderdaad niet de enige functies. Deze details en de gelekte afbeeldingen (ook via Prosser) doen ons denken dat deze functies in de maak zijn:

  • Hartritmemonitor: Dit is een gegeven voor elke smartwatch, en het is glashelder uit de renders dat dit horloge er een zal hebben.
  • Route volgen: De mogelijkheid om je stappen bij te houden is een must, maar de Google-smartwatch kan ook worden geïntegreerd met hun kaarten om te loggen waar je hebt gelopen / gejogd / gerend, enz., Een must voor enthousiaste fietsers en dergelijke.
  • Kaarten om de pols: Over kaarten gesproken, het is logisch dat Google Maps hier zijn weg naar je pols vindt. Het is veel veiliger om op de fiets, in de auto of te voet te navigeren als je maar een fractie van een seconde op je telefoon hoeft te kijken. Een smartwatch maakt dit nog makkelijker.
  • Google Pay: Andere smartwatches met Wear ondersteunen contactloze betalingen; het horloge zal ongetwijfeld het betalingsplatform van Google bevatten, zodat u sneller en veiliger aankopen kunt doen.
  • Meerdere bandopties: Prosser’s bron beweert dat er ongeveer 20 riemopties zullen zijn.
  • Google Silicium: Binnenkort beschikbaar voor Pixel-telefoons, geruchten zeggen dat Google Silicon ook in de Pixel Watch zal zitten.

Natuurlijk, zoals bij vrijwel elke smartwatch, ondersteunt deze ook waarschuwingen voor zaken als evenementen, sms’jes en oproepen. En de Google Assistent zal zo snel mogelijk beschikbaar zijn, wat betekent dat er een microfoon wordt meegeleverd, zodat je dingen kunt doen zoals alarmen instellen, sms’jes lezen/verzenden vanaf je telefoon, timers starten, enz. We zouden graag andere functies zien, zoals bloedglucosemetingen, bloedzuurstofmonitoring en een scherm- of telefoongebaseerde snelle gebruikersauthenticatie. We kunnen dit niet bevestigen totdat we meer lekken ontdekken.

Pixel Watch-specificaties en hardware

Er is nog geen woord over specificaties, gezien de geringe lekken tot nu toe. Er zijn echter verschillende renders van de Pixel Watch verkrijgbaar bij Jon Prosser. Ze onthullen een schoon, ringloos, cirkelvormig wijzerplaatontwerp met een knop aan de rechterkant.