Skip to content

Google TV krijgt dit jaar mogelijk Smart Home- en fitnessfuncties

8 de oktober de 2022
GettyImages 1278983316 54aed0744446406d8692f82fdb857c37

Google wil zijn Google TV-platform uitbreiden door meer functies toe te voegen en nauwer samen te werken met streamingdiensten. In een recent interview wees Rob Caruso, Google TV Director of Product Management, specifiek op het toevoegen van smart home- en fitnessmogelijkheden aan het platform. Hij onthulde ook dat hij werkt aan het herstellen van de relatie van het bedrijf met Netflix.

Caruso geeft geen details over welke functies mensen kunnen verwachten op hun Google TV-apparaten, maar gaf een overzicht van de algemene richting waarin het platform gaat. Het team wil smart home-mogelijkheden integreren en de video-oproepfuncties uitbreiden, zoals Zoom toevoegen aan Google TV. Fitness is een ander gebied waar de ontwikkelaars naar kijken, volgens Caruso, en het kan gaan om de integratie van Google’s lijn van atletische apparaten en diensten. Wat Netflix en andere streamingdiensten betreft, heeft Caruso beloofd de relaties met hen te verbeteren en hun inhoud naar Google TV te brengen. Momenteel staat Netflix niet toe dat mensen shows en films van zijn service toevoegen aan de kijklijst van Google TV, tot grote ergernis van mensen.

Vrouw en jongen voor TV

En om dit alles te vergemakkelijken, werkt Google aan het uitbreiden van de aanwezigheid van zijn platform op schermen over de hele wereld. Caruso onthult dat Google samenwerkt met 250 apparaatpartners om zijn service aan meer Android TV’s toe te voegen. Hij verklaarde dat de meeste actieve apparaten in plaats daarvan het oude Android TV-platform gebruiken, dat ze binnenkort hopen te veranderen. Het is niet bekend wanneer dit allemaal tot wasdom zal komen, aangezien Caruso geen data in het interview heeft gegeven, maar wel zei dat deze functies later dit jaar zouden moeten verschijnen.