Skip to content

Google TV versus YouTube TV: wat is het verschil?

2 de september de 2022
Google TV vs YouTube TV 459482eb01f54610952183b5233688fd

Google TV is een service die de digitale film- en tv-winkel van Google Play samenvoegt met een dashboard dat inhoud van andere streamingdiensten weergeeft. YouTube TV is een digitaal alternatief voor de traditionele kabelaanbieder die veel live tv-kanalen en een cloud DVR-functie biedt om later content te bekijken. We hebben elke service bekeken om het kiezen tussen de twee gemakkelijker te maken en om beter te begrijpen hoe Google TV en YouTube TV werken.

Algemene bevindingen

Google TV

 • De nieuwe plek om content van Google Play Movies en TV te kopen of te huren.
 • Dashboard toont ook inhoud van gekoppelde services.
 • De Google TV-app is niet op alle platforms beschikbaar, wat verwarrend kan zijn.

YouTube TV

 • Ontgrendelt meer dan 85 live tv-kanalen.
 • Onbeperkte cloud-DVR voor het opnemen van inhoud.
 • YouTube TV-apps zijn beschikbaar op bijna elk groot platform.
 • Sommige beperkte inhoud op aanvraag

Google TV en YouTube TV zijn beide solide producten die zeer verschillende diensten aanbieden. YouTube TV is een concurrerend alternatief voor kabel met meer dan 85 livekanalen voor één vaste maandelijkse prijs. Extra kanalen zijn beschikbaar als add-ons, en dat kan allemaal, en u kunt alles opnemen met de cloud DVR-functie met onbeperkte opslag. Degenen die erover nadenken om hun traditionele kabelaanbieder te verlaten, moeten eens kijken naar YouTube TV. Google TV is een typische digitale winkel waar films en tv’s kunnen worden gekocht en gehuurd. Wat het onderscheidt van zijn rivalen, is de mogelijkheid om inhoud van verbonden services weer te geven en suggesties te doen op basis van gebruikersgegevens van Google. Wat Google TV echter naar beneden haalt, is de beperkte beschikbaarheid van zijn apps, waardoor de functies die u mogelijk op uw apparaten kunt gebruiken, worden beperkt.

Beschikbaarheid van platform en app: YouTube TV is overal, Google TV niet

Google TV

 • Ingebouwd in Chromecast met Google TV-sticks en Google TV Smart TV’s.
 • Google TV-app beschikbaar op Android-apparaten.
 • Gekochte media zijn ook te bekijken via Google Play Movies en TV en YouTube.
 • Kijklijst en mediaweergavefunctionaliteit beschikbaar op internet.

YouTube TV

 • YouTube TV-app beschikbaar op een groot aantal Samsung, HiSense, Android TV en Vizio smart-tv’s.
 • Xbox- en PlayStation-consoles ondersteunen de YouTube TV-app.
 • YouTube TV-app beschikbaar op Fire Stick, Chromecast met Google TV en Roku-streamingsticks.
 • Ondersteuning voor iPhone-, iPad- en Android-apps voor smartphones en tablets.

YouTube TV is de meest consistente van de twee wat betreft app- en apparaatondersteuning. Je kunt YouTube TV-apps vinden op veel populaire smart-tv’s, videogameconsoles, Roku, Fire TV Stick en Chromecast met Google TV-streamingsticks, iPhone en iPad, Apple TV en Android-tablets en -smartphones. De ervaring is ook redelijk consistent tussen elke app-versie. Google TV heeft een app voor Android-apparaten en de functionaliteit is sterk geïntegreerd in de besturingssystemen op Chromecast met Google TV-sticks en smart-tv’s met Google TV. Dat is het zo’n beetje. Gekochte of gehuurde media kunnen op andere apparaten worden bekeken via de reguliere YouTube-app of de oude Google Play Movies and TV-app, maar deze ondersteunen de volglijst en het dashboard van Google TV niet.

Live en on-demand content: de een is de ander niet

Google TV

 • Films en tv-series die u kunt kopen en huren bij Google.
 • Integratie met andere services voor meer on-demand content.
 • Geen ondersteuning voor live tv of uitzendingen in de Google TV-app.

YouTube TV

 • Meer dan 85 live kanalen met het hoofdplan.
 • Extra premium kanalen beschikbaar als add-ons.
 • Sommige inhoud op aanvraag, maar beperkt en met enkele advertenties.

Inhoud is waar Google TV en YouTube TV verschillen. YouTube TV fungeert als een digitaal alternatief voor traditionele kabeldiensten door meer dan 85 kanalen aan te bieden die live vanuit zijn apps worden gestreamd. Alle YouTube TV-kanalen zijn live-uitzendingen, maar met een ingebouwde DVR-cloudservice met onbeperkte opslag kun je programma’s opnemen voor later. YouTube TV biedt wel wat on-demand content van de verschillende kanalen als onderdeel van je abonnement, maar veel shows en films bevatten commercials en de selectie is beperkt. Google TV is een speciale digitale etalage met on-demand films en afleveringen die gebruikers kunnen huren of kopen. De belangrijkste focus van Google TV is de digitale winkel, een rebranding van Google Play Movies en TV. De Google TV-apps, Chromecasts en smart-tv’s kunnen ook beschikbare inhoud weergeven van andere services die u gebruikt, maar u moet zich op die services abonneren om hun inhoud te bekijken. Als je bijvoorbeeld een HBO Max-abonnement hebt, zie je aanbevelingen voor de shows en films in Google TV tussen de native Google TV-aankopen en -suggesties.

Kosten: YouTube TV is de droom van een kabelknipper

Google TV

 • Content moet worden gekocht of ontgrendeld via een aparte service.
 • Films kosten ongeveer $ 5 om te huren en $ 5-25 om rechtstreeks van Google TV te kopen.
 • Tv-afleveringen zijn gemiddeld rond de $ 3 per stuk.

YouTube TV

 • $ 64,99 per maand voor toegang tot meer dan 85 kanalen.
 • $ 5-15 voor premium kanaal-add-ons.
 • YouTube TV is goedkoper en gemakkelijker te begrijpen dan gewone kabelabonnementen.

Het is niet eenvoudig om de kosten van het gebruik van Google TV en YouTube TV te vergelijken, omdat de ene service net iets anders werkt dan de andere. De Google TV-app en -service zijn gratis te gebruiken op alle ondersteunde apparaten, maar je moet programma’s en films van Google kopen in de app of verbinding maken met een andere service om extra inhoud te streamen. YouTube TV is veel eenvoudiger dan Google TV. Een maandelijks abonnement van $ 64,99 ontgrendelt meer dan 85 kanalen. U kunt extra premiumkanalen toevoegen met prijzen variërend van $ 5 per maand voor AMC-première tot $ 15 per maand voor HBO Max. Een bundel van $ 25, het Entertainment Plus-pakket genaamd, is ook beschikbaar, inclusief HBO Max, Showtime en Starz.

Eindoordeel: zijn Google TV en YouTube TV hetzelfde?

Google TV en YouTube TV zijn heel verschillende streamingdiensten die helemaal niet met elkaar concurreren. In ieder geval niet direct. Voor het grootste deel is Google TV een upgrade van Google Play Movies en TV. Mensen kunnen het gebruiken om on-demand inhoud rechtstreeks van Google te kopen of te huren of om toegang te krijgen tot inhoud van andere services waarop ze zich al hebben geabonneerd binnen één handig dashboard. YouTube TV is meer een oplossing voor kabelknippers die willen overstappen op een goedkopere, meer betaalbare kabeloplossing. De onbeperkte cloud-DVR is een speciale bonus en het aantal kanalen in het basisplan is indrukwekkend. De on-demand-inhoud van YouTube TV kan echter een schot in de roos zijn, afhankelijk van de serie of film die u wilt bekijken. Als je op zoek bent naar live tv-kanalen, dan is YouTube TV iets voor jou. Als u echter op zoek bent naar een plek om digitale inhoud te kopen of te huren, is Google TV een solide optie.

Heeft Google TV YouTube TV?

De YouTube TV-app kan worden gedownload voor smart-tv’s die worden aangedreven door Google TV en Chromecast met Google TV-streamingsticks. De app is waarschijnlijk vooraf geïnstalleerd op uw Google TV-hardware, maar als dit niet het geval is, zou u deze in de app store van het apparaat moeten kunnen vinden.

FAQ

 • Kan YouTube TV worden gekoppeld aan Google Home?

  Als je een YouTube TV-account hebt dat je op je televisie streamt en Google Home hebt verbonden met je tv, kun je YouTube TV bedienen met Google Home-spraakopdrachten. Als je een Google Home/Nest Hub of een ander smartdisplay met Google-ondersteuning hebt, kun je ‘Watch YouTube TV’ zeggen om het direct op het scherm te bekijken.

 • Kun je voor YouTube TV betalen met Google Play?

  Je kunt voor YouTube TV betalen met een creditcard, PayPal of Google Play-saldo. Om de betaalmethode die je gebruikt te wijzigen, ga je naar je profielfoto > Instellingen > Facturering en kies Update naast Betaalmethode. U kunt uw huidige betaalmethode bekijken, uw betaalmethode wijzigen of een nieuwe betaalmethode toevoegen.

 • Hoe update ik YouTube op mijn Google TV?

  Om te controleren op beschikbare updates, gaat u naar uw profielpictogram op het startscherm van Google TV en selecteert u Instellingen > Systeem > Over > Software-update > Controleer op updates. Installeer alle beschikbare updates. Mogelijk moet u het apparaat ook opnieuw opstarten door naar: Instellingen > Systeem > Herstarten.